Anahtar Kelimeler: altın rezervi bulundu

EKONOMİ - Balıkesir´in İvrindi ilçesinde Türk mühendislerin çalışması ile yaklaşık 70 tonluk altın rezervi bulundu. Köylüler, çevreye ve insan sağlığına zarar verilmeden altının çıkarılmasını destekliyor.

70 ton altın rezervi bulundu - Tıkla İzle

Şu ana kadar yapılan çalışmalarda yaklaşık 70 ton kadar altın ve gümüş kaynağı tespit edilen İvrindi´nin Değirmenbaşı köyünde altın arama çalışmaları 3 sene önce başladı. Maden sahasında 500 noktada toplam 50 bin metreküp sondaj yapıldı. Arama çalışmaları için bu 3 senede 25 milyon dolar harcama yapıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren şirket yetkilileri, ?Bizim için gurur verici olan husus, çalışmaların Türk mühendisler tarafından yürütülmesi. Bütün aramalar şirketimiz bünyesindeki mühendis arkadaşlarımız tarafından yapılıyor. Açık ocak olarak yapılacak işletme ömrünün ilk planlamalara göre 10-15 yıl arasında olması planlanıyor. Ancak işletme ömrünün uzayacağı öngörülmekte. Civar köylerden 100-150 arası kişiyi istihdam ettik. İşletme döneminde ise direk ve dolaylı olarak istihdam edilecek kişi sayısının bir civarında olması planlanıyor. Yine bu sayının büyük çoğunluğu bölge halkından karşılanacak? dedi.

Değirmenbaşı Muhtarı İsmail Kesen ise, ?Köyde 15 gün öncesi bir toplantı yapıldı. Altın ve gümüş madeni rezervi için köylülerle toplantı yapıldı. Köylü sağlık açısında sıkıntı olmamasını istiyor. Bizim sağlığımızı etkilemeyecek bir şekilde olduğu zaman bir mahzuru yok? dedi.

Köy sakinlerinden Orhan Özgür ise, ?İnşallah sonucu iyi olur. Zararı olmayacaksa biz buna karşı değiliz. En iyi şartlarda çıkarsınlar? diye konuştu.  



Saruhanlı’da Vefat…

5 kardeşin öldüğü yangında anne hakkında karar

İki ölümlü kazanın sürücüleri tutuklandı

Jandarmadan kaçak kazıya suçüstü

Meyve yüklü tır devrildi

Silahlı kavga: 1 yaralı

Parkta kanlı tartışma: 5 yerinden bıçaklandı

Husumetli iki grup arasında silahlı kavga: 3 yaralı

Tarlada el bombası bulundu

EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 23.11.2015 15:26:54 699 0
Tarih: 23.11.2015 15:26 Güncelleme: 23.11.2015 15:26
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri