Anahtar Kelimeler: Öğrenci Organ Bağışladı

SARUHANLI - Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Saruhanlı Meslek Yüksekokulu´nda eğitim gören 65 öğrenci, organ bağışında bulundu.

Okulun Danışman Öğretmeni Yardımcı Doçent Doktor Yusuf Ayvaz´ın çalışmaları doğrultusunda gerçekleşen organ bağışı kampanyası için Celal Bayar Üniversitesi Saruhanlı Yüksekokulu´nda program düzenlendi. 

Yüksek Okulun toplantı salonunda düzenlenen organ bağışı kampanyası programında konuşan Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi görevlisi Hemşire Hatice Karagöz, organ bağışının önemine vurgu yaparak şunları kaydetti; ?Buradaki amacımız ülkemizde organ bağışı bilincinin yerleşmesine, gelişmesine, yaygınlaşmasına organ bağışının artmasına katkıda bulunmak. İnsanlar böbrek, kalp, akciğer, pankreas, ince bağırsak ve rahim gibi organlarını, kornea, kalp kapağı, kas dokusu, kemik, kıkırdak ve tendon gibi dokuları ile kol, bacak, yüz, deri, üst sindirim yolları ve üst yolunum yolu gibi kompozit organlarını bağışlayabilir.? 

Hemşire Karagöz´ün konuşmasının ardından Saruhanlı Meslek Yüksekokulu´nda eğitim gören 65 öğrenci organ bağışı ile ilgili form doldurup yetkililere teslim etti.

Öncülük eden Okulun Danışman Öğretmeni Yardımcı Doçent Doktor Yusuf Ayvaz ise ?Bir organ bir hayat, bir hayat tüm insanlık? ifadesini kendilerine ilke edindiklerini belirterek, ?Okulumuzda akademik, idari personel ve öğrenciler olmak üzere toplam 65 kişi organlarımızı bağışlayarak insanlık görevimizi yerine getiriyoruz. Tüm insanları bu kutsal göreve davet ediyoruz. İnşallah bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında ki bu uygulama diğer okullar, kamu kurum ve kuruluşlarında da yaygınlaşır.? dedi.

 



Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 15.12.2015 08:56:04 827 0

Tarih: 15.12.2015 08:56
Haberi Sesli Oku
21.04.2025 11:56:00