Anahtar Kelimeler: Öğrenci Organ Bağışladı

SARUHANLI - Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Saruhanlı Meslek Yüksekokulu´nda eğitim gören 65 öğrenci, organ bağışında bulundu.

Okulun Danışman Öğretmeni Yardımcı Doçent Doktor Yusuf Ayvaz´ın çalışmaları doğrultusunda gerçekleşen organ bağışı kampanyası için Celal Bayar Üniversitesi Saruhanlı Yüksekokulu´nda program düzenlendi. 

Yüksek Okulun toplantı salonunda düzenlenen organ bağışı kampanyası programında konuşan Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi görevlisi Hemşire Hatice Karagöz, organ bağışının önemine vurgu yaparak şunları kaydetti; ?Buradaki amacımız ülkemizde organ bağışı bilincinin yerleşmesine, gelişmesine, yaygınlaşmasına organ bağışının artmasına katkıda bulunmak. İnsanlar böbrek, kalp, akciğer, pankreas, ince bağırsak ve rahim gibi organlarını, kornea, kalp kapağı, kas dokusu, kemik, kıkırdak ve tendon gibi dokuları ile kol, bacak, yüz, deri, üst sindirim yolları ve üst yolunum yolu gibi kompozit organlarını bağışlayabilir.? 

Hemşire Karagöz´ün konuşmasının ardından Saruhanlı Meslek Yüksekokulu´nda eğitim gören 65 öğrenci organ bağışı ile ilgili form doldurup yetkililere teslim etti.

Öncülük eden Okulun Danışman Öğretmeni Yardımcı Doçent Doktor Yusuf Ayvaz ise ?Bir organ bir hayat, bir hayat tüm insanlık? ifadesini kendilerine ilke edindiklerini belirterek, ?Okulumuzda akademik, idari personel ve öğrenciler olmak üzere toplam 65 kişi organlarımızı bağışlayarak insanlık görevimizi yerine getiriyoruz. Tüm insanları bu kutsal göreve davet ediyoruz. İnşallah bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında ki bu uygulama diğer okullar, kamu kurum ve kuruluşlarında da yaygınlaşır.? dedi.

 



Saruhanlı’da 2. Geleneksel Kurtuluş Futbol Turnuvası!

Düğün sonrası meydan muharebesi gibi kavga

Elektrik akımına kapılan adam öldü

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Saruhanlı’da Vefat…

Sarıgöllü kadınlardan kışlık mesaisi

Likya Yolu'nda kaybolan Çinli turistin cansız bedenine ulaşıldı

Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu

Sır ölüm! Uzman estetisyen evinde ölü bulundu

Trafik kazası: 2 ölü

Saruhanlı'da vefat...

Muay-Thai İller Arası Turnuva Açılışı

Cinayet zanlısı mağarada yakalandı

Çorum’da milyonluk vurgun! Detaylar şok etti

Şüpheli ölüm! Genç kadın tatil cennetinde ölü bulundu

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 15.12.2015 08:56:04 918 0

Tarih: 15.12.2015 08:56 Güncelleme: 15.12.2015 08:56
Haberi Sesli Oku
7.09.2025 17:26:00