Anahtar Kelimeler: Asırlık Camiye Tadilat

SARUHANLI/ALİBEYLİ - Saruhanlı İlçesi´nin en eski tarihe sahip olan ve beş aşırı geride bırak Alibeyli Mahallesi´nde ki tarihi cami Muhtar Badak öncülüğünde mahalle halkının katkılarıyla tadilat yapıldı.

Tadilatın ardında vatandaşlar tarafından caminin hayratına lokma hayırı düzenlendi. Lokma Hayrına, İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serhat Karakuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Mahalle Muhtarı Ferhat Badak ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Kanyılmaz ve beraberindekiler 5 asırlık Tarihi Camiyi gezerek mahalle Muhtarı Ferhat Badak´tan bilgi aldı. Kaymakam Kanyılmaz, inceleme sırasında Kardelen Gazetesi Muhabirine yapığı açıklamada, ?Alibeyli Mahallemizde beş asırdır ayakta duran ecdat yadigârı tarihi camimizi muhtarımız öncülüğünde mahalle sakinlerimiz tadilat yapmışlar. Emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.? Dedi.

-70 Bin Lira Harcandı-

Mahalle Muhtarı Ferhat Badak ise, Mahallelerindeki tarihi caminin dış cephesinde tadilat yaptıklarını ayrıca cami bahçesine de şadırvan inşa ettiklerini söyledi. Tadilat ve şadırvan yapımında 70 bin lira para harcadıklarını ifade eden Muhtar Badak, maddi manevi katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini dile getirdi 

-5 Asırlık Cami-

Saruhanlı´nın Alibeyli Mahallesi´nde1500 yılında inşa edilen 500 yıllık camii özellikle Ramazan aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Saruhanlı bölgesinin ilk camisi olarak inşa

edilen 5 asırlık caminin kimler tarafından yapıldığı ise bilinmiyor.

-Duvarlarda Yunanca Yazılar var-

Cami içinde ki sermafile çıkan mahzen şeklinde ki merdiven duvarlarında balık ve güvercin resimlerinin de bulunduğu cami ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Duvarlarında Yunanca yazıların yer aldığı cami 1966 yılında ön kısmına ek yapılarak genişletilmiş. Sadece bir camiinin bulunduğu belde de, yeni cami yapmak yerine eski camiye ek bina yapılmasını uygun gören mahalle halkı 1966 yılında el ele vererek camiyi düzenlemişler.

Kültürel ve tarihsel açıdan büyük bir değere sahip olan caminin düzenlenmesi sırasında daha birçok resim ve desenlerin silindiğini söyleyen 75 yaşında ki Şemsettin Gör isimli bir vatandaş, ? Beldemizin camisi 500 yıl önce yapılmış. Ancak kimler tarafından yapıldığı bilinmiyor. Daha sonra ki yıllarda belde nüfusunun artmasından dolayı cami yetersiz gelmeye başlamış. Ben o zamanlar 30 yaşındaydım. Belde halkı da camiyi genişletelim diye karar almış. 1966 yılında da camiye ek bina yapıldı. Bu esnada birçok figür, desen ve resimde silindi. Halbuki caminin eskiden daha nostaljik bir yapısı vardı.? diye konuştu.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 6.06.2016 13:58:14 699 0

Tarih: 06.06.2016 13:58

Haberi Sesli Oku

Sanat

Sanat Haberleri