4 yaşındaki Yusuf 350 metrelik Darkale Kanyonu'nu geçti
Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Darkale Kanyonu, Türkiye'de bir ilke ev sahipliği yaptı. Henüz 4 yaşında olan minik sporcu Yusuf Sirek, profesyonel ekiple birlikte 350 metrelik kanyonu başarıyla geçerek Türkiye'nin en küçük canyoning sporcusu unvanını kazandı.
Etkinlik, Kanyon ve Dağ Sporları Arama Kurtarma Derneği öncülüğünde gerçekleştirildi. Ekipte Dernek Başkanı ve Ekip Lideri Haydar Daştan, öncü sporcu Hamza Sirek ve 4 yaşındaki oğlu Yusuf Sirek, sıhhiye Beyza Polat ve arama kurtarma köpeği Sezar yer aldı.

"Türkiye'nin en küçük sporcusu kanyonu geçti"
Dernek Başkanı ve ekip lideri Haydar Daştan, Darkale Kanyonu'nun doğa sporu ve turizm açısından büyük potansiyele sahip olduğunu belirterek, "İstanbul'dan geldik. Manisa'nın Soma ilçesindeyiz. Burası Türkiye'nin en güzel kanyonlarından biri. Bu kanyon tanıtımı yapılamadığı için pek bilinmiyor. Beş yıl önce keşfettiğimiz bu 350 metrelik parkur, eşsiz bir doğal oluşuma sahip. Biz de bu kanyonun ne kadar güvenli olduğunu göstermek için bugün burada 4 yaşındaki en küçük sporcumuz Yusuf Sirek'e eğitim vererek en küçük arama kurtarma köpeğimiz Sezar ile kanyondan geçtik. Bölgedeki insanların mutlaka buraya gelerek bu güzellikleri görmelerini istiyoruz. Ancak bu sporu yapmak isteyenlerin mutlaka eğitim alması ve doğru ekipman kullanması gerekiyor. Bu kanyon çevredeki en güzel kanyonlardan birisi." dedi.
Daştan son olarak canyoning yapmak isteyenlere, Manisa'daki SODOS Spor Kulübü ve İstanbul'daki Kanyoning Türkiye ekibi aracılığıyla eğitim almaları çağrısında bulundu.

"Oğlumla aynı kanyonu geçmek gurur verici"
Minik sporcunun babası ve öncü sporcu Hamza Sirek, Yusuf'un başarısının Türk sporu açısından örnek teşkil ettiğini belirterek, "Yusuf, 4 yaşında olmasına rağmen doğa sporlarına büyük ilgi duyuyor. Onunla birlikte bu zorlu kanyonu geçmek tarif edilemez bir gurur. Bu yaşta çok iyi performans veriyor. Türkiye'de ilk defa bu yaşta bir çocuk canyoning yaptı. Bu hem onun için unutulmaz bir anı hem de doğa sporlarına ilgi duyan aileler için ilham verici bir örnek." ifadelerini kullandı.
Darkale köyünden yaklaşık 1,5 saatlik yürüyüşle ulaşılan kanyondan geçiş süresi yine 1,5 saat sürüyor. Toplam 3 saatlik parkur, profesyonel sporcuların yanı sıra doğa tutkunlarına da eşsiz bir deneyim sunarken Darkale'nin eşsiz doğasını gözler önüne seriyor.



Entübe edilmişti... Hastaneden Gülşah Durbay ile ilgili yeni açıklama!

Saruhanlı Belediyesinden Mahallelere Plastik Masa Desteği

Yapay zekanın "dijital Türkiye" yolunda lokomotif güç olması bekleniyor

Anne-kıza 2 yıl arayla kalp kapağı ameliyatı

Altınordu’da hedef ilk galibiyet

Uyuşturucu taciri jandarmadan kaçamadı

İsrail'in rahat durmaya niyeti yok: Lübnan'ı bir kez daha vurdular

Aren bebeği ölesiye darp eden caninin yargılanmasına devam edildi

İntihar sanılan olayda ‘miras' cinayeti çıktı: Anne, baba ve ağabeyini öldürüp intihar süsü verdi

Dehşete düşüren olayda baba ve oğlu tutuklandı

Sandalyede otururken bıçaklanarak öldürülmüştü: 17 yaşındaki sanığa 20 yıl hapis

Feci kaza: Otomobilin çarptığı 3 kişi hayatını kaybetti

Evlilik rüyası kâbusa dönüştü! Yıldız Asyalı'dan korkutan paylaşım

BAŞKAN DURBAY ENTÜBE EDİLDİ!

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı’da Vefat…

Turgutlu’nun Filedeki Temsilcisi Yüzleri Güldürdü

Manisa’da hissedilen deprem meydana geldi!

Vali Özkan’dan tedavisi süren Başkan Durbay’a ziyaret

Manisa’da çatlak oluşan iki bina tahliye edildi

CHP'li Bakırlıoğlu: Bu düzenin adı kara düzendir

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 22.10.2025 12:25:00 1352 0
Tarih: 22.10.2025 12:25 Güncelleme: 22.10.2025 12:28
Haberi Sesli Oku