Anahtar Kelimeler: kişi nakli bekliyor

ORGAN NAKLİ - Prof. Dr. Ömer Özkan, Türkiye´de 43 kol nakli hastasının donör beklediğini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda robotik cerrahi cihazı Da Vinci´yle gerçekleştirilen operasyonlar hakkında Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe ve öğretim üyeleri bilgi verdi. Robotik cerrahi cihazının ameliyatlara ve ameliyat sonrası yapılan katkının çok büyük olduğunu belirten Kurtcephe, cihazın kullanıldığı 8 aylık süre içerisinde 50 operasyon gerçekleştirdiklerini ve bu operasyonların hiç birinde sorun olmamasının bir tesadüf değil başarı olduğunu kaydetti.

SEKİZ AYDA 50 BAŞARILI OPERASYON

Cerrahların kurslara katılarak sertifika aldığını aktaran Kurtcephe, 9 Ocak´tan bu zamana kadar farklı branşlarda 50 operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi. Başarıyla gerçekleştirilen bu ameliyatların hiç birinde hiçbir hastamızda ne ameliyat sırasında ne de sonrasında olumsuz herhangi bir durumla karşılaşılmadığını anlatan Kurtcepke, sözlerini şöyle sürdürdü: "8 ay gibi kısa bir sürede 50 başarılı operasyonun gerçekleştirilmesi bir tesadüf değildir. Hem Türkiye´de hem de dünya çapında isim yapan cerrahlarımız robotik cerrahi kursuna katılarak sertifika aldı. Ameliyathaneden birini robotik cerrahi kullanabileceğimiz şekilde düzenledik. Hemşirelerimizi eğittik.?

ROBOT EN ÇOK PROSTAT KANSERİNDE KULLANILDI

Operasyonlar içerisinde en sık rastlanılan vakaların başında prostat kanserinin geldiğini belirten Kurtcephe, sözlerine şöyle devam etti: ?Başarıyla gerçekleştirilen operasyonlar içerisinde en çok prostat kanseri vakasına rastladık. 21 prostat kanseri vakası gerçekleştirilmiş oldu. Daha sonra kulak burun boğaz, 6 uyku apnesi, 6 hasta da gırtlak kanseri ameliyatı gerçekleştirildi. Normalde açık ameliyatlarda boğazdan delik açılırken robotla yapılan vakalarda bir kesi olmadan en az zararla en kısa sürede sağlığına kavuşuyor. Jinekoloji alanında da 10 hastaya ameliyat yapıldı.?

Hedeflerinin yıl sonuna kadar 50 sayısını 75´e çıkarmak olduğunu ifade eden Kurtcephe, önümüzdeki yıl 250 hastayı robotik cerrahi ile tedavi etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

?43 KOL NAKLİ HASTASI DONÖR BEKLİYOR?

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan da operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada hastalara daha az zarar vererek iyileşme süreçlerini kısaltmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Robotik cerrahiyi verimli bir şekilde kullandıklarını belirten Özkan, 1 buçuk yıldır ara vermiş gibi göründüklerini ancak arka planda yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydetti. Robotik cerrahiyi nakillerde de kullandıklarını belirten Özkan, şunları söyledi:

?Bir buçuk yıldır hiçbir şey yapmıyoruz gibi görünse de aslında geri planda çok şey yapıyoruz. Her yaptığımız işin bir öncekinden daha iyi olması için uğraşıyoruz. Hastalarımıza daha az zarar vermek için uğraşıyoruz. Hem robotu hem de teknolojiyi verimli şekilde kullanmaya özen gösteriyoruz. Bunlar pahalı operasyonlar ama parayla ilgili bir sıkıntımız yok şu anda bekleyen 43 kol nakli hastası bekliyor. Tek büyük sıkıntımız donör olmaması onun dışında bir sıkıntımız yok.?



Saruhanlı’nın Bedeller Mahallesi sakinlerinden ALİ KOYUNCU vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Solunum yetersizliği nedeniyle 3 gündür yoğun bakımda olan CHP'nin eski Genel Başkanı Altan Öymen, hayatını kaybetti.

Altan Öymen hayatını kaybetti

Jhon Duran'ı kadrosuna katan Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri'nin ayrılık ihtimali yükselmişti.

Fenerbahçe'ye piyango vurdu! Yıldız oyuncuya öyle bir talip çıktı ki...

Son dakika... Murat Çalık hastanenin 1. katından 11.katına alındı.

Murat Çalık hakkında şoke eden karar!

bir süredir mücadele ettiği hastalık sonucu vefat eden eski belediye başkanlarından Muhittin Dalgıç’ın kardeşi Zahir Dalgıç toprağa verildi.

Zahir Dalgıç son yolculuğuna uğurlandı

Yuntdağı Ortaköy’de düzenlenen turnuvaya 14 ilden yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Tekvando kulüplerarası minikler turnuvası başladı

Beyaz eşya alışverişi yapan onlarca vatandaş mağdur: Mağaza kapalı, ürünler ortada yok

Düğün arifesinde büyük şok: Ürün de yok muhatap da

Yüzlerce kilo ağırlığındaki mermerin altında kalan Furkan Avcu, hastanedeki yaşam savaşını kaybetti.

Mermer tablanın altında kalan 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Sporcuları ve teknik ekibi tebrik eden Vali Işın, Avrupa Şampiyonası'nda da aynı azim ve başarıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade etti.

Vali Musa Işın, Türkiye Şampiyonu Kütahya Ecofirm Ayak Tenisi Takımını ağırladı

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) Çarşamba Söyleşileri'nde bu hafta Kuşadası'nın deniz kıyısındaki tek lagünü olma özelliği taşıyan Kocagöl'e dikkat çekildi.

Doğaseverler Kocagöl'e dikkat çekti

24 yıl hapis cezasıyla aranan ve izini kaybettirmeye çalışan firari şahıs, JASAT ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

Hırsızlık suçundan aranan şahıs JASAT'tan kaçamadı

Şezlong kavgası baltalı cinayetle bitti, yakalanmamak için yangın çıkarttı

Baltalı dehşet: 1 ölü

Almanya'da düzenlenen Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'na Eskişehir'den katılan Eda Nur Tulum, Türkiye'yi temsilen yarışmalara katılıyor.

Eda Nur Tulum, Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'nda Türkiye'yi Temsil Ediyor

Suriye'de çatışmalar sürüyor, görüşmelerde ilerleme sağlanamadı.

Suriye'de Baas Rejimi Son Buldu: Yeni Yönetim ve Çatışmaların Sürekliliği

1. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte katıldığı programda Kral III. Charles ile sohbet eden Gül'ün lüks çantası, etkinliğin önüne geçti.

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Müzik kariyeri boyunca sayısız şarkıya ve sanatçıya hayat veren Sezen Aksu, bu kez sesiyle değil görünümüyle gündeme geldi.

Sezen Aksu alışılmış imajına veda etti

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 4.09.2015 18:14:36 477 0

Tarih: 04.09.2015 18:14 Güncelleme: 04.09.2015 18:14
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri
19.07.2025 11:59:00