Anahtar Kelimeler: 0

42 YILLIK PROJE GERÇEKLEŞİYOR

 

SARIÇAM / ÇALTEPE - Saruhanlı İlçesinde, projesi 1970 yılında hazırlanan ancak bugüne kadar fiziki anlamda herhangi bir çalışmanın yapılmadığı “Gevenlik Sulama Gölet’inin yapım işi 15 Ocak’ta ihale edilecek.

 

Saruhanlı’ya bağlı Çaltepe ile Sarıçam köyleri arasındaki vadinin taş köprü mevkisinde Devlet Su İşleri İzmir 2. Bölge Müdürlüğü’nce yaptırılacak gölet, bu yörede 18 bin dekar tarım arazisine hayat verecek.

 

Manisa İl Genel Meclisi’nin Saruhanlılı üyeleri Mehmet Baltacı ve Mehmet Salatacı, Paşaköy Beldesi Belediye Başkanı Dilşat Ulaş ile birlikte göletin yapılacağı bölgede incelemelerde bulundu.

 

Ak Partili Baltacı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 42 yıllık hayalin gerçek olacağını belirterek, gölet projesinde gelinen son noktayla ilgili bilgiler verdi.

 

“Gevenlik sulama göleti” projesinin 1970 yılında taşkınların önlenmesi, tarımsal sulama ve İzmir’in içme suyu ihtiyacının bir kısmının karşılanması amacıyla hazırlandığını belirten Baltacı, o yıllarda İzmir’e farklı bir bölgeden su bulununca bu projenin rafa kaldırıldığını anımsattı.

 

Rafa kaldırılan bu projeyi 2 yıl önce DSİ arşivlerinden çıkartıp hayata geçirmek için çalışma başlattıklarını ifade eden Baltacı şöyle dedi;

 

“Girişimlerimiz sonucu gölet projesi güncellendi. Bölgede zemin etüdü çalışmaları yapıldı. Sonuçlar olumlu çıktı. Göletin yapım işi 15 Ocak’ta ihale edilecek. Sözleşme imzalandıktan 10 gün sonra da yer teslimi yapılacak. İşi alan yüklenici firma yer tesliminden sonra 400 günde göleti tamamlayıp teslim edecek. 2014 yılı Mart ayında da göletin açılışını yapacağımızı umuyorum.”

 

 - 18 Bin Dekar Arazi Suya Kavuşacak -

 

İl Genel Meclisi Üyesi Salatacı ise, maliyeti 5 milyon lirayı bulan Gevenlik sulama göleti tamamlandıktan sonra Paşaköy, Sarıçam, Kalemli, Çaltepe, Tepecik, Karayenice ve Halıtlı köylerinde toplam 18 bin dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını kaydetti.

 

Göletin yapımıyla birlikte bölgedeki arazilerin sulanması için yer altına kapalı sistemle borular döşeneceğini ifade eden Salatacı, şunları söyledi;

 

“42 yıldır çivi çakılmamış. Biz bu projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz. İleriki yıllarda balık üretimi de başlar. Öte yandan Sarıçam’dan Çaltepe’ye giden yol, sular altında kalacağından bu yolun 50 metre yukarısından yeni bir yol açıldı.”

 

Paşaköy Belediye Başkanı Dilşat Ulaş da, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür etti.

 

Muammer Kökcüoğlu



Uçuruma yuvarlanan otomobilden yaralı kurtulan genç kız hayatını kaybetti

Dünya genelinde her üç dakikada, bir kadına yeni meme kanseri tanısı

Hırsızlar, girdikleri evin sahibini bıçaklayarak öldürdü

İkinci el otomobil sektöründe yeni yılda hareketlilik bekleniyor

YÖK’ten Ege Üniversitesine "Engelsiz Üniversite" ödülü

Kula’da Atatürk Kır Koşusu düzenlendi

Turgutlu’da denetimli serbestlik uygulamalarıyla 3 buçuk milyon TL tasarruf sağlandı

Öğrencilerden Filistin’e duygu dolu şiirlerle destek

PDR Akademi "Uzman Buluşmaları" seminerinin 5’incisi Alaşehir’de yapıldı

İzmir’de FETÖ operasyonu: 15 gözaltı

Saruhanlı’da Vefat…

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Ankara’da Mesir Macunu kardı

ÜNİDES gençliğin üretim gücüne güç katıyor

Dünyaca ünlü Manisa Çekirdeksiz Sultaniye Üzümü AB tesciline gün sayıyor

İmzalanan protokolle kanserde toplumsal bilinç artırılacak

Saruhanlı’da 42 Mahalle “Kırsal Mahalle” Statüsüne Alındı

Spil Dağı Milli Parkı’na Türkiye’de ilk "Kıl Çadır Gençlik Kamp Merkezi"

Baba dehşeti: İki çocuğunu öldürüp intihar etti

Tıra arkadan çarpan otomobil, hurda yığınına döndü: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Sadettin Saran gözaltına alındı!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 24.12.2012 16:55:01 0
Tarih: 24.12.2012 16:55 Güncelleme: 24.12.2012 16:55
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri