Gevenlik Sulama Göleti Çalışmaları…
YENİ BİR PROJE HAZIRLANIYOR
SARUHANLI - Saruhanlı İlçesine bağlı Sarıçam Köyünde, projesi 1970 yılında çizilen ancak şu ana kadar yapımına başlanılmayan “Gevenlik Sulama Göleti” için yeni bir proje hazırlandığı bildirildi.
Manisa İl Genel Meclisi’nin Ak Partili Üyeleri Mehmet Baltacı ve Mehmet Salatacı, Sarıçam Köyü Muhtarı Osman Kabaklıoğlu ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında, sulama göletiyle ilgili yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundular.
Baltacı, kamuoyunda Gevenlik Sulama göleti yapımının iptal edildiğine dair çıkan haberlerin gerçek olmadığını ifade ederek, göletin il genelinde 15 göletle birlikte proje safhasında olduğunu kaydetti.
Gölet projesinin yılsonuna kadar tamamlanmasının, gelecek yıl da yapım işinin ihaleye çıkartılmasının planlandığını dile getiren Baltacı, şu bilgileri verdi;
“Maliyeti 5 milyon lirayı bulan Gevenlik göleti tamamlandıktan sonra Paşaköy, Sarıçam, Kalemli, Çaltepe, Karayenice, Gökbel ve Halıtlı köylerinde toplam 18 bin dekar tarım arazisi suya kavuşacak. Bu alana damlama sulama sistemi kurulmasına yönelik bir çalışma da yürütülüyor. İnşallah önümüzdeki birkaç yıl içinde Gevenlik göleti hizmete açılacak.”
İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Salatacı da gölet projesinin 1970 yılında taşkınların önlenmesi, Paşaköy ovasının tarımsal sulama ve İzmir'in içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla hazırlandığına dikkat çekti.
42 yıl önce çizilen projenin bugün hayata geçirilemeyeceğini, o günden bu yana birçok şeyin değiştiğini, değişen şartlara ayak uydurulması bakımından yeniden bir proje hazırlandığını anlatan Salatacı şöyle dedi;
“42 yıldır çivi çakılmamış. Biz bu projeyi DSİ’nin arşivinden çıkartıp hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu konuda gayretli olduğumuzu da herkesin bilmesini istiyoruz. Göletin yapılacağı alandaki arazinin çoğunun Hazine yeri, bu nedenle çok fazla istimlak bedeli ödenmeyecek. Projesi hazırlansın, ihalesi yapılsın, yapım işin fazla sürmez. Aydınlar köyünden gelen derenin suyu da göleti kısa sürede doldurur ve burada hem tarımsal sulama yapılır, hem de balık üretimi başlar. İlçemiz de insanların piknik yapabileceği, vakit geçirip eğlenebileceği güzel bir gölete kavuşmuş olur.”
Muammer Kökcüoğlu