40 milyon aboneyi etkiliyor! Yılbaşından sonra faturalar 2 katına çıkacak

Elektrik faturalarında yeni dönem 1 Ocak 2025 itibariyle başlıyor. Yeni yılda hayata geçecek yeni tarife ile birlikte yıllık tüketimi 5 bin kilovaatsaat (kWh) olan tüketiciler devlet desteğinden yararlanamayacak. Elektrikli araçlarını evden şarj edenler için maliyet iki katına çıkacak. Yaklaşık 40 milyon aboneyi kapsayan düzenlemede 5 bin kWh limitini aşan tüketiciler gerçek maliyet üzerinden ödemeleri gerçekleştirecek.

Elektrik faturalarına yeni yılda yeni yeni tarife geliyor... 1 Ocak 2025 itibariyle başlayacak yeni düzenlemeyle elektrik tüketimi fazla olanların faturalarındaki devlet desteği kaldırılıyor. 2025'ten itibaren yılda 5 bin kilovat saat ayda ortalama 417 kilovat saat fazla elektrik tüketenlere devlet desteği verilmeyecek. Bu düzenlemeden elektrikli araç sahipleri etkilenecek.

Yeni yılda 2 katı fatura kesilecek.

1000 lira üzeri fatura gelen elektrikli araç sahiplerine yeni yılda 2 katı fatura kesilecek.

Ekonomim'de yer alan habere göre; yaklaşık 40 milyon aboneyi kapsayan düzenlemede 5 bin kWh limitini aşan tüketiciler gerçek maliyet üzerinden ödemeleri gerçekleştirecek. Dolayısıyla aylık ortalama 417 kWh enerji tüketimi olan aboneler yeni düzenlemeden etkilenecek. Bu durum elektrikli aracını evinden şarj edenler için daha büyük bir sorun.

Yeni yılda Togg T10X sahibi bir vatandaşın aracını evde şarj ettiği düşünülürse maliyeti ikiye katlanacak.

Ortalama bir aracın yılda 20 bin kilometre, ayda ise 1.600 km yol yaptığını varsayarsak Togg T10X'i her ay 4 veya 5 kere şarj etmek gerekecek. Bu durumda evden yapılan şarj ile 350-400 kWh tüketime ulaşılacak. Bu da yıllık 4.2 ila 4.8 bin kWh yapıyor. Dolayısıyla yıllık 5 bin kWh limitini aşmak kaçınılmaz olacak.

Evden şarj ederek kilometre başına sadece 0.53 TL harcanan araç yeni düzenleme sonrası kilometre başına 1 lira yakacak.



Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

Saruhanlı Halk Eğitimi Merkezi’nden Öğretmen ve Kursiyerlere Akhisar Gezisi

Saruhanlı’da Polis Haftası Ziyareti: Emniyet Teşkilatından Kaymakam Murat Acar’a Anlamlı Buluşma

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde Anlamlı Teşekkür: Hasta Memnuniyetine Gönül Veren Sema Hanım Ödüllendirildi

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nden Ulusal Kanser Haftası’nda Farkındalık Etkinliği

Evlerine 20 kilometre kala kazada can veren 7 kişinin kimliği belli oldu

Şüpheli ölüm! 53 yaşındaki adam evinde ölü bulundu

Tiyenli Mahallesi’nde Altyapı Çalışmaları Başlıyor

Salihli’de fuhuş operasyonu: Yabancı uyruklu 2 kadın yakalandı

Saruhanlı’da Velilere Yönelik “Çocuğumu Anlıyorum” Semineri Düzenlendi

Manisa'da Gediz Nehri'nin taşması sonucu bağlar su altında kaldı

Yılmaz Mahallesi’nde Kavşak Düzenlemesi... GÜNDÜZÜ AYRI, GECESİ AYRI GÜZEL OLDU

Manisa Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluş yıl dönümünde anlamlı ziyaret

Saruhanlı’da Bir Günde 470 Kg Atık Pil Toplandı

Saruhanlı Belediyesi Çınaroba ve Seyitoba Mahallelerine Güvenlik Kamerası Sistemi Kurdu

SARUHANLI’DA HATAY - TRABZON KÜLTÜR BULUŞMASI BAŞLIYOR

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “MAZOT 100 LİRAYA DAYANDI, İKTİDAR AKARYAKITTA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIYOR, SAVAŞIN BEDELİNİ VATANDAŞIMIZ ÖDÜYOR”

Harcırahmanlıspor 4 Köşe: Lider Kayıpsız İlerliyor

Başbuğ Alparslan Türkeş, Vefatının 29. Yılında Saruhanlı’da Anıldı

Yaşlı adam hayatına son verdi

Saruhanlı Köy Yollarında Domuz Tehlikesi: Sürüyle Karşılaşan Sürücü Kazayı Ucuz Atlattı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 19.11.2024 13:45:00 0
Tarih: 19.11.2024 13:45 Güncelleme: 19.11.2024 13:45
Haberi Sesli Oku