EKONOMİ - Kriz yıllarında bile çift haneli büyümesiyle Dünya genelinde 400 milyar dolar büyüklüğe ulaşan kozmetik ve temizlik sektörü İzmir'de buluşuyor.

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi tarafından düzenlenen IV. Uluslararası Temizlik, Kişisel Bakım Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi 26- 28 Eylül tarihleri arasında Türkiye'nin ilk yavaş şehri Seferihisar'da gerçekleşecek. Yurtiçi ve yurtdışından 500'ün üzerinde kozmetik ve deterjan sektörü üreticisini, tedarikçi sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer sektör paydaşlarını bir araya getirecek etkinlikte önemli bilimsel oturumların yanı sıra çalıştaylar düzenlenip, ayrıca Seferihisar kültür gezisi yapılacak.

ICPC 2019 Sempozyumu Düzenleme Komitesi sözcüsü Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehlika Koç, sempozyum programının insan ve toplum sağlığı, çevre duyarlılığı, sürdürülebilir yaşam ve yalınlaştırarak geliştirme ilkelerinin gözetilerek hazırlandığını belirterek, temizlik ve kişisel bakım ürünleri ile teknolojilerinin, sektörün tüm taraflarınca ele alınarak geleceğe yönelik yol haritasının belirlenmesine zemin hazırlayacağına dikkat çekti.

HER GEÇEN GÜN YILDIZI PARLIYOR

Koç, yaşanan ekonomik krizlere rağmen iki basamaklı büyümesini sürdüren kişisel bakım ürünleri sektörünün 2017'de Dünya genelinde 265 milyar dolar, ev temizlik ürünleri sektörünün ise 27 milyar dolar hacme ulaştığını belirterek 2019 yılı büyüklüğünün 400 milyar dolar olarak öngörüldüğünü kaydetti. Koç, “Global pazarda rakamlar bu iken, 2018 verileri dikkate alındığında Türkiye kozmetik ürün pazar büyüklüğü 11.3, temizlik ürünleri pazar büyüklüğü ise 10.3 milyar TL'ye ulaştı. Bu iki sektörümüzün 2018' de gerçekleştirdiği ihracat ise 1 milyar 243 milyon dolar oldu. Düzenli büyüyen bu sektör, yarattığı katma değer, ihracat ve sağladığı istihdam olanakları dikkate alındığında ülkemizin öncü sektörlerinden olmaya devam edecek” diye konuştu.

GELECEK PROJEKSİYONU ELE ALINACAK

Sempozyumun uluslararası boyutunu vurgulayan ve ticaret açısından kıtalar arası köprü konumunda bulunan ülkemizde gerçekleştirilmesinin önemine değişen Koç, sempozyum boyunca çevresel etkiler ile ürün yaşam döngüsünün bileşenlerinin önemli gündem maddeleri arasında yer alacağını,  ICPC sempozyumunun diğer önemli başlıklarını ise yasal mevzuatlar, akademik araştırmalar, teknolojilerin ve inovatif uygulama örneklerinin oluşturacağını açıkladı. Koç şunları söyledi “Bin 600 kayıtlı kozmetik üretici ve 850 deterjan üreticisinin faaliyet gösterdiği ülkemizde firmaların yüzde 99’u KOBİ statüsündedir. ICPC Sempozyumu’nun üstlendiği misyonlardan biri de sektör paydaşlarının organik büyümesinde tüm paydaşları bir araya getirerek ürün ve üretim teknolojileri hakkında gelişmelerin paylaşıldığı bir platform olmak ve böylece sektöre pozitif ivme kazandırmaktır.”

“IV. Uluslararası Temizlik, Kişisel Bakım Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi” adıyla 26-27-28 Eylül 2019 tarihlerinde, İzmir Seferihisar Euphoria Aegean Resort & Spa Hotel’de gerçekleştirilecek.



Saruhanlı’nın Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Fevzi Aydemir’in halası SÜHEYLA AYDEMİR vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Genç tasarımcılardan can dostlara teknolojik çözümler

Evcil hayvanlar için akıllı sistemler geliştirildiler

Bitlis’te meydana gelen trafik kazasında 6’sı çocuk 14 kişi yaralandı.

Feci kazada iki araç hurdaya döndü!

Husumetli oldukları öğrenilen iki komşu arasında bahçe sulama tartışması silahlı kavgaya dönüştü.

Bahçe sulama kavgasında komşusunu öldürdü

Kamyonuna yüklü olan tomrukların indirilmesi sırasında kamyonun kasasından kayan tomrukların altında kalan 1 kişi hayatını kaybetti.

Kamyondan kayan tomrukların altında kalan 1 kişi hayatını kaybetti

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınına takviye amacıyla Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Beyağaç Eskere Orman İşletme Şefliğinde görevli personeller gönderilmişti.

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Saruhanlı Belediye personeli Melike Durak’ın ablası Esra Durak vefat etti.

SARUHANLI'DA VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Baran Apak ve yönetimi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu'yu ziyaret etti.

Manisasporlu taraftarlardan Besim Dutlulu'ya ziyaret

Kamyonetle otomobilin kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

Kamyonetle otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Araç yanması başlayan orman yangını ekiplerin kısa süredeki müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Araç yangınıyla başlayan orman yangını kısa sürede söndürüldü

Tek taraflı kazada, şarampole yuvarlanan araçtaki 3 kişi yaralandı.

Şarampole yuvarlanan araçtaki 3 kişi yaralandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Kırkağaç ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Kırkağaç’ta iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2025 yılı 3. Olağan Toplantısı'nda yapılan açıklamada, 2025 yılının ilk 6 ayında kamu ve özel sektörde toplam 12 bin 767 kişinin işe yerleştirildiği belirtildi.

Manisa’da 6 ayda 12 bin 767 kişi işe yerleştirildi

Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi, Muharrem ayı dolayısıyla aşure hayrı düzenledi.

Yunusemre Kent Konseyinden aşure hayrı

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nün koleksiyon parselinde yer alan 12 asmalık Bronx Seedless üzüm çeşidinde halk arasında "çilek üzümü" olarak bilinen ürünün hasadına başlandı.

Manisa'da 'çilek uzümü' hasadı başladı

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 7.08.2019 12:48:00 1045 0

Tarih: 07.08.2019 12:48 Güncelleme: 07.08.2019 12:48
Haberi Sesli Oku
25.07.2025 10:32:00