GÜNDEM - Kayseri`de, 3 yaşındaki Samet`in `Krabbe` hastalığına yakalandığı ve evde cihaza bağlandığını söyleyen anne Ebru Yıldırım, "Hiçbir şeye tepki veremeyen oğlum sadece canının yandığını hissedebiliyor" diyerek, çaresizce bir yardım eli uzatılmasını beklediklerini söyledi.

6 aylıkken `Krabbe` hastalığına yakalanan 3 yaşındaki Samet Yıldırım, makineye bağlı olarak yaşıyor. Yıldırım, göremiyor ve hareket edemiyor. Kayseri`de bulunan hastanelere gittiklerini belirten aile doktorların `hastalığın tedavisi yok` dediğini kaydetti. Hastalık belirtilerinin ilk olarak havaleyle başladığını anlatan anne Ebru Yıldırım, "Samet'in durumu 6 aya kadar iyiydi. 6 aydan sonra havale geçirdi. Krabbe teşhisi konuldu. Biz buradaki fakülte hastanesine geldik. Hastalığının tam teşhisi konulmadı. Tedavi de görmüyor. Bir sürü kan testi ve araştırmalar yaptılar fakat bir şey bulunamadı. Beslenemedi, sürekli enfeksiyon geçiriyordu. Son olarak solunumu kesildi makineye bağlamak zorunda kaldılar" diye konuştu.

Samet`in Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1 yıl boyunca yoğun bakımda kaldığını belirten Yıldırım, "Bize yapılacak bir şeyin olmadığını söylediler. Ondan sonra eve getirdik. Sadece bir canının yandığını hissediyor. Doktorlar bu tür hastalık için tıpta bir çözüm olmadığını söylüyor. Tedavisi yok diyorlar ama yaşayabildiği kadar da yaşar diyorlar. Makineye bağlı bir şekilde gittiği yere kadar gider diyorlar. Bizim talebimiz çocuğumuza yurt dışından olsun, daha iyi şartlar sunulmasını istiyoruz. Çocuğumuzun gider ve masrafları çok oluyor. Eşim zaten inşaat işçisidir. Elektrikli soba kullanıyoruz. Çocuğu etkilemesin diye odun sobası kullanamıyoruz. Destek alacak kimsemiz de yok" şeklinde konuştu.

Baba Tuncay Yıldırım ise, "Can bedenden çıkmadan ümit kesilmezmiş. Tıpta illaki bir tedavi yolu vardır. Yok diyorlar ama bence vardır. Ben başka hastaneler tarafından araştırılmasını istiyorum. Çocuğumu hastaneye götürmek istiyorum fakat götüremiyorum. Çünkü maddi durumum yok. Belki birileri yardımcı olursa çocuğum belki tedavisi olur. İlk çocuğumuz bu ve hastalıktan dolayı da başka çocuk yapmaktan korkuyoruz. Sürekli çocuğuma bakmakla mükellefim. Bir gün çalışsam ikinci gün çalışmasam işten çıkartılıyorum. Giderleri çok çocuğumuzun aspiratör sondajı devlet karşılamıyor diyorlar karşılasa daha cüzi bir miktarda karşılıyor diyorlar. Ayrıca elektrikli soba kullanıyoruz. Kış ayındayız kullanmasak da olmuyor" diyerek bir yardım eli uzatılmasını beklediklerini ifade etti.



Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 28.12.2014 11:30:50 0
Tarih: 28.12.2014 11:30 Güncelleme: 28.12.2014 11:30
Haberi Sesli Oku