SARUHANLI - Bu yıl Liselere Giriş Sınavı’na 1 milyon 200 bin öğrenci katıldı. 6 Haziran‘da gerçekleşen sınav sonuçları 30 Haziran‘da açıklanacak. Sınav sonuçları "www.meb.gov.tr" internet adresinden öğrenilebilecek.
Sınav hakkında bilgi veren Eğitim Uzmanı Mutlu Çağlar, “Sınav, toplamda 90 soru olarak iki oturum halinde yapıldı. Tercihlerin 30 Haziran’dan sonra 3 yerleştirme şeklinde yapılması bekleniyor. Ayrıntıları yayınlanan kılavuzdan öğreneceğiz” dedi.
SORULARIN ZOR OLMASI ÖĞRENCİLERİN KONSANTRELERİNİ BOZUYOR
Sınavda matematik sorularının zor olduğunun altını çizen Çağlar, “Bu yılki matematik soruları ile ilgili öğrenciler zorlandıklarını belirtiyor. Uzmanlar da matematik sorularının biraz zorlayıcı olduğunu söylüyorlar. Her zaman ülkemizde korkulu bir rüya olan matematik dersi bu yılki sınav soruları ile bu konudaki endişeleri biraz daha arttırdı. Sıralama sınavı olduğu için soruların zor olması öğrencilerin yerleşeceği okulları çok fazla değiştirmeyecek. Puanların düşmesi ya da yükselmesi çocukların yerleşecek yerleri etkilemiyor. Sınavda önemli olan ile göre başarı sıralamaları. Ve okulların kontenjanlarıdır. Öğrenciler tercih yaparken başarı sıralamalarına dikkat etmeleri gerekiyor. Soruların zor olması daha 12 yaşındaki öğrencilerin girdikleri bu stresli yarışta sınav sırasında demoralize olup konsantrelerinin bozulmasına sebep oldu. Üst üste 4-5 soruyu çözemeyen öğrenciler sınav sırasında konsantresini kaybetti. Sınav sorularının zor olduğu haberini okuyan gelecek yıllarda sınava girecek öğrencilerde matematik kaygısı oluşmaya başladı. Sınavın çok kolay olması da ölçme ve  değerlendirmeyi engelliyor. Geçen senelerde kolay sorulan sınav sorularından sonra binlerce Türkiye birincisi ile karşılaştık. Sınavların orta düzeyde ve uzmanların belirlediği ölçülerde olması her zaman dileğimiz”
TERCİH YAPARKEN DİKKAT
30 Haziran’dan sonra yapılacak tercihlerle ilgili açıklamalarda bulunan Çağlar, “Tercih yaparken ilk önerimiz kılavuzun çok güzel okunması. Daha sonra tercih edilen okulların ulaşımının öğrenciye uygun olup olmadığı, öğrencinin özel ilgilerine uygun olup olmadığının araştırılması. Mutlaka okulun yerinde görülmesi gerekiyor. Lise bittikten sonra girilen üniversite sınavında gidilecek okulun üniversite tercihlerini destekleyip desteklemeyeceği de önemli. Bütün seçeneklerimizi belirledikten sonra son olarak bir uzmanla görüşülmesi gerekli” tavsiyelerinde bulundu.



EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

Silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

Eski sistem anahtar tarihe karışıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 21.06.2021 11:35:00 763 0
Tarih: 21.06.2021 11:35 Güncelleme: 21.06.2021 11:35
Haberi Sesli Oku