Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlanıyor

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlanıyor

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla, protokol üyeleri engelli vatandaşlarla kahvaltı yaptı.

Saruhanlı İlçesinde “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla, protokol üyeleri engelli vatandaşlarla kahvaltı yaptı.

Saruhanlı Belediyesine ait Kafe Sultaniye’de düzenlenen kahvaltıya Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, diğer daire amirleri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Kanyılmaz, burada yaptığı konuşmada engellilerin sahipsiz olmadığını, onların sorun ve talepleriyle yakından ilgilendiklerini belirterek şunları kaydetti:

“Aramızda, daha önce engelli olmayıp ta bugün engelli olan kardeşlerimiz var. Yani herkes bir engelli adayı olduğunu unutmamalıdır. Yarın engelli olmayacağımızın garantisi yok. Tüm engelli kardeşlerimizin bu günlerini kutluyorum. Biz her zaman maddi ve manevi anlamda onların yanındayız.”

Başkan Yaralı ise toplum olarak engelli gerçeğinin farkına varıldığını dile getirerek şöyle konuştu:

“Artık toplum olarak, engelli vatandaşlarımızın daha çok farkındayız. Önemli olan da budur. Eskiden olduğu gibi onları eve hapsetmiyoruz. Onların bu dünya ile ilişkisini kesmiyoruz. Bir şekilde diğer insanlardan herhangi bir farkları olmaksızın hep bir arada olabileceğimiz ortamlar hazırlamaya çalışıyoruz. Bu işin içinde asansör, tuvalet, rampa var. Mutlaka eksikler de var. Ama asıl önemli olan farkında olmak. Bu gerçeğin farkına vardık.”

Engelliler Derneği Başkanı Latif Aydemir, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor