Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9285,26%2,81
  • DOLAR

    34,49% 0,10
  • EURO

    36,41% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2956,69% 0,74
  • Ç. ALTIN

    4955,48% 0,56

28 Şubat Mağduru Memurlara Müjde

28 Şubat Mağduru Memurlara Müjde

ANKARA - 28 Şubat 1997 tarihinden sonra disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanların yeniden göreve alınmalarını da içeren tasarı TBMM'ye sunuldu.

28 ŞUBAT MAĞDURU MEMURLARA MÜJDE

 

ANKARA - 28 Şubat 1997 tarihinden sonra disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanların yeniden göreve alınmalarını da içeren tasarı TBMM'ye sunuldu.

 

28 Şubat 1997 tarihinden sonra disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanların şartları taşımaları kaydıyla, yeniden göreve alınmalarını da içeren Devlet Memurları Kanunu ve bazı kanun ve KHK'larda değişiklik yapan tasarı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

 

Tasarıyla, uzman yardımcılıklarına girişte aranan mezuniyet şartı standart hale getirilecek, "en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden, bakanlıklar ve en az dört yıllık lisans eğitimi veren ve yönetmelikle belirlenen yükseköğretim kurumlarından mezun olma" şeklinde yeniden belirlenecek.

 

Uzman yardımcılıklarında, uzmanlık yeterlik sınavına girmede aranan asgari hizmet süresi 3 yıldan 2 yıla indirilecek; uzmanlık yeterlik sınavına girmede aranan tez hazırlama süreci ile uzmanlığa atanmada aranan yabancı dil belgesine sahip olma şartı zorunlu olmaktan çıkarılarak ihtiyari hale getirilecek.

 

Mesleğe özel yarışma sınavıyla alınan uzman, müfettiş, denetçi, kontrolör, denetmen ve aktüer kadroları ile diğer kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşları tarafından mesleğe özel yarışma sınavıyla alındıktan sonra uzman, meslek personeli veya denetim elemanı kadrolarına atanmak amacıyla yapılan yeterlik sınavına girmede aranan asgari hizmet süresi, 2 yıla indirilecek. Tez hazırlama süreci ile uzman, meslek personeli veya denetim elemanı kadro veya pozisyonlarına atanmada aranan yabancı dil belgesine sahip olma şartı zorunlu olmaktan çıkarılacak.

 

Yönetici kadrolarına yapılacak atamalar

 

Tasarıyla, yönetici kadrolarına yapılacak atamalar düzenleniyor.

Müdür ve daha üst unvanlı yönetici kadrolarından 1. 2. 3. 4. dereceli olanlarına atanmada, en az lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olma ve kamu kurum ve kuruluşlarında en az beş yıl hizmetin bulunması; ek göstergesi 6 bin 400 ve daha yüksek tespit edilen yönetici kadrolarına atanmada en az lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olma, kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurumlarda veya serbest olarak en az 5 yıl hizmetinin bulunması şartı aranacak. Mevcut düzenlemede hizmet süresi 10 yıldı.

 

Hizmet süresinin hesabında; milletvekilliğinde, belediye başkanlığında, belediye ve il genel meclisi üyeliğinde, fonlarda ve uluslararası kuruluşlarda fiilen çalışılan sürelerin toplamı dikkate alınacak.

 

Ek göstergesi 6 bin 400 ve daha yüksek tespit edilen yönetici kadrolarına, sınav şartına tabi olmaksızın açıktan da atama yapılabilecek.

 

28 Şubat mağduru eski memurlar

 

28 Şubat 1997 tarihinden sonra verilen disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanlardan, ilgili şartları taşıyanlar kamu kurum ve kuruluşlarında yeniden göreve atanabilecek; yeniden göreve alınmalarında bütçedeki kadro kısıtlamaları uygulanmayacak.

 

İmar Kanunu'nda değişiklik

 

Tasarıyla İmar Kanunu'nun, "Planların hazırlanması ve yürürlüğe konulması" başlıklı maddesi ile "Ruhsata Tabi olmayan Yapılar ve Uyulacak Esaslar'' başlıklı maddede değişiklik yapılıyor.

 

Belediye ve mücavir alanlar dışında köylerin köy yerleşik alanlarında, civarında ve mezralarda, köyde oturanların ihtiyaçlarını karşılayacak bakkal, manav, berber, köy fırını, köy kahvesi, köy lokantası, tanıtım ve teşhir büfeleri ve köy halkı tarafından kurulan ve işletilen kooperatiflerin işletme binası gibi yapılar için de yapı ruhsatı aranmayacak.

 

Okul ve cami için imar planı şartı aranmayacak

 

İhtiyaç duyulması halinde, köyün gelişme potansiyeli ve gelişme düzeyi de dikkate alınarak, köy yerleşik alan sınırları ve özel kanunlara ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu alanlarda yapılaşma kararı ve ifraz şartları belediye sınırı il sınırı olan yerlerde büyükşehir belediye meclisi, diğer yerlerde il genel meclisi kararı ile belirlenecek. Tespitler kadastro paftasına işlenerek tapu sicilinde belirtilecek. İhtiyaç duyulması halinde mevcut köy yerleşik alan sınırları il genel meclislerince yeniden belirlenebilecek.

 

İmar planı olmayan köy yerleşik alanı sınırları içerisinde köyün ihtiyacına yönelik olarak ilk ve orta öğretim tesisi, ibadet yeri, sağlık tesisi, güvenlik tesisi gibi yapılar için imar planı şartı aranmayacak. Ancak yer seçimi, valilikçe oluşturulan bir komisyonca mevcut harita veya kadastro paftaları üzerinde kesin sınırlarıyla belirlenecek. Bu yapı ve tesislere uygulama projelerine göre ilgili yatırımcı kamu kurum ve kuruluşu adına yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni verilecek.

 

Haber Merkezi



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor