Anahtar Kelimeler: 0

  Son Dakika

28 Şubat Mağdurları Konuştu…

SORUMLULAR CEZASIZ KALMASIN

 

SARUHANLI – Saruhanlı’da yaşayan “28 Şubat” mağdurları, 28 Şubat soruşturması kapsamında yapılan gözaltı ve aramaların tarihi bir gelişme olduğunu ifade ettiler.

 

28 Şubat 1997 tarihinde Saruhanlı’da Refah Partisi İlçe Başkanlığı yapan, Manisa İl Genel Meclisi’nin Ak Partili üyesi Mehmet Salatacı, 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili düşüncelerini anlattı.

 

Kendisinin de “28 Şubat” mağduru olduğunu ifade eden Salatacı, “28 Şubat’ta demokrasiye balans ayarı verdik’ diyenler bugün demokrasinin karşısında hesap veriyor” dedi.

 

28 Şubat döneminin Refahyol hükümeti göreve geldiğinde ülkede denk bütçe, havuz sistemi gibi öneli ekonomik yatırımları hayata geçirdiğini dile getiren Salatacı, hortumcuların rantı kesilince irtica bahanesiyle demokrasiye darbe vurulduğunu ileri sürdü.

 

11 aylık hükümetin zorla görevden el çektirildiğini, sol görüşlü partiler ve MHP’nin bile buna seyirci kaldığını söyleyen Salatacı şunları anlattı;

 

“Toplumun bütün kesimi Refahyol hükümetinden memnundu. Ancak birileri bundan rahatsız oldu ve demokrasiye müdahale edildi. Binlerce insan mağdur oldu. Şimdi 28 Şubat ile ilgili soruşturma başlatılması ve sorumluların gözaltına alınması, demokrasiyle yüzleşmek adına önemli bir gelişme. Bin yıl sürecek denilen 28 şubat kararları 15 yılda silinip gitti. Burada görüyoruz ki demokrasi her şeyin üstesinden geliyor.”

 

Saruhanlı’da yaşayan emekli tekel işçisi Bekir Akıncı ise 28 Şubat sürecinde zor günler geçirdiklerini belirterek, o dönemde Manisa İmam Hatip Lisesi’nde okuyan kızının acı günler yaşadığını kaydetti.

 

O yıllarda çektiği acıların sorumlularına hakkını helal etmeyeceğini belirten Akıncı, “Onların idam edilmesini istiyorum” dedi.

 

Emekli öğretmen Ahmet Korkmaz ise 28 Şubat sürecinde namaz kıldığı için fişlendiğini iddia ederek sorumluların cezasız kalmaması istedi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’nın Bedeller Mahallesi sakinlerinden ALİ KOYUNCU vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Solunum yetersizliği nedeniyle 3 gündür yoğun bakımda olan CHP'nin eski Genel Başkanı Altan Öymen, hayatını kaybetti.

Altan Öymen hayatını kaybetti

Jhon Duran'ı kadrosuna katan Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri'nin ayrılık ihtimali yükselmişti.

Fenerbahçe'ye piyango vurdu! Yıldız oyuncuya öyle bir talip çıktı ki...

Son dakika... Murat Çalık hastanenin 1. katından 11.katına alındı.

Murat Çalık hakkında şoke eden karar!

bir süredir mücadele ettiği hastalık sonucu vefat eden eski belediye başkanlarından Muhittin Dalgıç’ın kardeşi Zahir Dalgıç toprağa verildi.

Zahir Dalgıç son yolculuğuna uğurlandı

Yuntdağı Ortaköy’de düzenlenen turnuvaya 14 ilden yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Tekvando kulüplerarası minikler turnuvası başladı

Beyaz eşya alışverişi yapan onlarca vatandaş mağdur: Mağaza kapalı, ürünler ortada yok

Düğün arifesinde büyük şok: Ürün de yok muhatap da

Yüzlerce kilo ağırlığındaki mermerin altında kalan Furkan Avcu, hastanedeki yaşam savaşını kaybetti.

Mermer tablanın altında kalan 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Sporcuları ve teknik ekibi tebrik eden Vali Işın, Avrupa Şampiyonası'nda da aynı azim ve başarıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade etti.

Vali Musa Işın, Türkiye Şampiyonu Kütahya Ecofirm Ayak Tenisi Takımını ağırladı

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) Çarşamba Söyleşileri'nde bu hafta Kuşadası'nın deniz kıyısındaki tek lagünü olma özelliği taşıyan Kocagöl'e dikkat çekildi.

Doğaseverler Kocagöl'e dikkat çekti

24 yıl hapis cezasıyla aranan ve izini kaybettirmeye çalışan firari şahıs, JASAT ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

Hırsızlık suçundan aranan şahıs JASAT'tan kaçamadı

Şezlong kavgası baltalı cinayetle bitti, yakalanmamak için yangın çıkarttı

Baltalı dehşet: 1 ölü

Almanya'da düzenlenen Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'na Eskişehir'den katılan Eda Nur Tulum, Türkiye'yi temsilen yarışmalara katılıyor.

Eda Nur Tulum, Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'nda Türkiye'yi Temsil Ediyor

Suriye'de çatışmalar sürüyor, görüşmelerde ilerleme sağlanamadı.

Suriye'de Baas Rejimi Son Buldu: Yeni Yönetim ve Çatışmaların Sürekliliği

1. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte katıldığı programda Kral III. Charles ile sohbet eden Gül'ün lüks çantası, etkinliğin önüne geçti.

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
13.04.2012 18:19:29 760 0

Tarih: 13.04.2012 18:19 Güncelleme: 13.04.2012 18:19
Haberi Sesli Oku
19.07.2025 11:59:00