Anahtar Kelimeler: 0

28 Şubat Mağdurları Konuştu…

SORUMLULAR CEZASIZ KALMASIN

 

SARUHANLI – Saruhanlı’da yaşayan “28 Şubat” mağdurları, 28 Şubat soruşturması kapsamında yapılan gözaltı ve aramaların tarihi bir gelişme olduğunu ifade ettiler.

 

28 Şubat 1997 tarihinde Saruhanlı’da Refah Partisi İlçe Başkanlığı yapan, Manisa İl Genel Meclisi’nin Ak Partili üyesi Mehmet Salatacı, 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili düşüncelerini anlattı.

 

Kendisinin de “28 Şubat” mağduru olduğunu ifade eden Salatacı, “28 Şubat’ta demokrasiye balans ayarı verdik’ diyenler bugün demokrasinin karşısında hesap veriyor” dedi.

 

28 Şubat döneminin Refahyol hükümeti göreve geldiğinde ülkede denk bütçe, havuz sistemi gibi öneli ekonomik yatırımları hayata geçirdiğini dile getiren Salatacı, hortumcuların rantı kesilince irtica bahanesiyle demokrasiye darbe vurulduğunu ileri sürdü.

 

11 aylık hükümetin zorla görevden el çektirildiğini, sol görüşlü partiler ve MHP’nin bile buna seyirci kaldığını söyleyen Salatacı şunları anlattı;

 

“Toplumun bütün kesimi Refahyol hükümetinden memnundu. Ancak birileri bundan rahatsız oldu ve demokrasiye müdahale edildi. Binlerce insan mağdur oldu. Şimdi 28 Şubat ile ilgili soruşturma başlatılması ve sorumluların gözaltına alınması, demokrasiyle yüzleşmek adına önemli bir gelişme. Bin yıl sürecek denilen 28 şubat kararları 15 yılda silinip gitti. Burada görüyoruz ki demokrasi her şeyin üstesinden geliyor.”

 

Saruhanlı’da yaşayan emekli tekel işçisi Bekir Akıncı ise 28 Şubat sürecinde zor günler geçirdiklerini belirterek, o dönemde Manisa İmam Hatip Lisesi’nde okuyan kızının acı günler yaşadığını kaydetti.

 

O yıllarda çektiği acıların sorumlularına hakkını helal etmeyeceğini belirten Akıncı, “Onların idam edilmesini istiyorum” dedi.

 

Emekli öğretmen Ahmet Korkmaz ise 28 Şubat sürecinde namaz kıldığı için fişlendiğini iddia ederek sorumluların cezasız kalmaması istedi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
13.04.2012 18:19:29 734 0

Tarih: 13.04.2012 18:19
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00