Anahtar Kelimeler: sonra annesinin sesini duydu

SAĞLIK - İstanbul´da yaşayan 27 yaşındaki genç kız, işitme cihazı desteği ile ilk kez annesinin ve kız kardeşinin sesini duydu. Duyduğu sesler karşısında gözyaşlarını tutamayan genç kızın, seslere verdiği tepki ise duygu dolu anlar yaşattı.

27 yıl sonra annesinin sesini duydu - Tıkla İzle

1 yaşında geçirdiği hastalık sonucu duyamayan ve konuşamayan Neslihan Karataşoğlu´nun, takılan işitme cihazı ile seslere verdiği tepkiyi gören aile ise büyük sevinç yaşadı. Anne Döndü Karataşoğlu ?Rüya gibi, kızımız artık duyuyor. Bize bu imkanı sağlayanlara çok teşekkür ederiz. Kızımızı hayata kazandırdı? diyerek duygularını dile getirdi. ?İşitme bilincinin artırılması? ana temasıyla başlatılan ?İşitme cihazını da gözlük gibi sevdirmeliyiz? kampanyası genç bir kızı hayata kazandırdı.

Si-Ser İşitme Merkezleri´nde görevli Odyometrist Zafer Kırılmaz´ın yaptığı testlerin ardından takılan uygun işitme cihazı ile ilk kez annesinin ve kız kardeşinin sesini duyan Neslihan, büyük sevinç yaşadı. Neslihan Karataşoğlu´nun seslere verdiği tepkiyi gören ailesi ise adeta duygu seli yaşadı. Genç kız ise duyduğu sesler karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Duygulanarak ağlayan Anne Döndü Karataşoğlu, ?Rüya gibi, kızımız artık duyuyor. Neslihan´ı çocukluğunda ve en son 15 yaşında doktora götürdük. Bir sonuç alamadık, yani duyamadı. Maddi imkanımız da kısıtlı, artık umudumuzu yitirmiştik. Bizimle yakından ilgilenenlerede çok teşekkür ediyoruz? diyerek duygularını dile getirdi.
Kırılmaz, ?Yaptığımız testler sonucu Neslihan´ın her iki kulağında da ileri derecede işitme kaybı tespit ettik. Kendisine verdiğimiz uygun işitme cihazı ile şimdi duyabiliyor. Ancak, Neslihan, yeni doğmuş bir bebek gibi kelimelerin anlamını bilmiyor. İlgi, destek ve eğitim ile yavaş yavaş kelimeleri öğrenecek. Bir uyum süreci yaşayarak, hayata katılacak? dedi. 



Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 27.11.2015 09:14:04 457 0

Tarih: 27.11.2015 09:14
Haberi Sesli Oku
21.04.2025 11:56:00