Anahtar Kelimeler: sonra annesinin sesini duydu

SAĞLIK - İstanbul´da yaşayan 27 yaşındaki genç kız, işitme cihazı desteği ile ilk kez annesinin ve kız kardeşinin sesini duydu. Duyduğu sesler karşısında gözyaşlarını tutamayan genç kızın, seslere verdiği tepki ise duygu dolu anlar yaşattı.

27 yıl sonra annesinin sesini duydu - Tıkla İzle

1 yaşında geçirdiği hastalık sonucu duyamayan ve konuşamayan Neslihan Karataşoğlu´nun, takılan işitme cihazı ile seslere verdiği tepkiyi gören aile ise büyük sevinç yaşadı. Anne Döndü Karataşoğlu ?Rüya gibi, kızımız artık duyuyor. Bize bu imkanı sağlayanlara çok teşekkür ederiz. Kızımızı hayata kazandırdı? diyerek duygularını dile getirdi. ?İşitme bilincinin artırılması? ana temasıyla başlatılan ?İşitme cihazını da gözlük gibi sevdirmeliyiz? kampanyası genç bir kızı hayata kazandırdı.

Si-Ser İşitme Merkezleri´nde görevli Odyometrist Zafer Kırılmaz´ın yaptığı testlerin ardından takılan uygun işitme cihazı ile ilk kez annesinin ve kız kardeşinin sesini duyan Neslihan, büyük sevinç yaşadı. Neslihan Karataşoğlu´nun seslere verdiği tepkiyi gören ailesi ise adeta duygu seli yaşadı. Genç kız ise duyduğu sesler karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Duygulanarak ağlayan Anne Döndü Karataşoğlu, ?Rüya gibi, kızımız artık duyuyor. Neslihan´ı çocukluğunda ve en son 15 yaşında doktora götürdük. Bir sonuç alamadık, yani duyamadı. Maddi imkanımız da kısıtlı, artık umudumuzu yitirmiştik. Bizimle yakından ilgilenenlerede çok teşekkür ediyoruz? diyerek duygularını dile getirdi.
Kırılmaz, ?Yaptığımız testler sonucu Neslihan´ın her iki kulağında da ileri derecede işitme kaybı tespit ettik. Kendisine verdiğimiz uygun işitme cihazı ile şimdi duyabiliyor. Ancak, Neslihan, yeni doğmuş bir bebek gibi kelimelerin anlamını bilmiyor. İlgi, destek ve eğitim ile yavaş yavaş kelimeleri öğrenecek. Bir uyum süreci yaşayarak, hayata katılacak? dedi. 



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 27.11.2015 09:14:04 443 0

Tarih: 27.11.2015 09:14

Haberi Sesli Oku