Saruhanlı İlçesine bağlı Alibeyli beldesinde 26 yıl önce bir kaç kez teşebbüs edilip kaynak bulunamayınca yarıda bırakılan tarımsal sulama projesi önümüzdeki aylarda hayata geçirilecek.

Alibeyli Belediye Başkanı Haşim Yener Bilir, gazetecilere yaptığı açıklamada 12 bin 500 dekar araziyi kapsayan Alibeyli ovasında devlet desteğiyle damlama sulama sistemi kurulduğunu bildirdi.

Tarımsal sulamanın en modern örneği olan damlama sulama sistemi projesinin önümüzdeki aylarda faaliyete başlayacağını ifade eden Bilir, şu bilgileri verdi:

“26 yıl önce kurulması için teşebbüs edilip, ancak kaynak bulunamayınca iptal edilen projenin hayata geçebilmesi ilk iş olarak için benim başkanlığımda  “Sınırlı Sorumlu Alibeyli Sulama Kooperatifi” adı altında bir kooperatif kurduk ve yeni bir proje hazırladık. Daha sonra Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce damlama projesinin ihalesi yapıldı. Bunun akabinde ovaya 10 adet sondaj kuyusu açıldı.

İlk etapta 12 bin 500 dekar arazinin 4 bin dekarında sulama yapılacak. 14 bin metre boru geldi. Borular da döşendikten sonra tarımsal sulamaya başlanacak. Önümüzdeki yıllarda Alibeyli ovası tamamen damlama sulama sistemi ile sulanacak. Böylelikle geçmişten bu yana tarımsal sulamada yaşanan sıkıntılar ortadan kalkacak.”

Alibeyli ovasında domatesten bibere, zeytinden üzüme kadar her çeşit ürün yetiştirildiğini anlatan Bilir, damlama sulama sistemine geçildikten sonra daha kaliteli ve bol ürün elde edileceğini kaydetti.



EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

Silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

Eski sistem anahtar tarihe karışıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
29.07.2013 18:10:21 619 0
Tarih: 29.07.2013 18:10 Güncelleme: 29.07.2013 18:10
Haberi Sesli Oku