Saruhanlı İlçesine bağlı Alibeyli beldesinde 26 yıl önce bir kaç kez teşebbüs edilip kaynak bulunamayınca yarıda bırakılan tarımsal sulama projesi önümüzdeki aylarda hayata geçirilecek.

Alibeyli Belediye Başkanı Haşim Yener Bilir, gazetecilere yaptığı açıklamada 12 bin 500 dekar araziyi kapsayan Alibeyli ovasında devlet desteğiyle damlama sulama sistemi kurulduğunu bildirdi.

Tarımsal sulamanın en modern örneği olan damlama sulama sistemi projesinin önümüzdeki aylarda faaliyete başlayacağını ifade eden Bilir, şu bilgileri verdi:

“26 yıl önce kurulması için teşebbüs edilip, ancak kaynak bulunamayınca iptal edilen projenin hayata geçebilmesi ilk iş olarak için benim başkanlığımda  “Sınırlı Sorumlu Alibeyli Sulama Kooperatifi” adı altında bir kooperatif kurduk ve yeni bir proje hazırladık. Daha sonra Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce damlama projesinin ihalesi yapıldı. Bunun akabinde ovaya 10 adet sondaj kuyusu açıldı.

İlk etapta 12 bin 500 dekar arazinin 4 bin dekarında sulama yapılacak. 14 bin metre boru geldi. Borular da döşendikten sonra tarımsal sulamaya başlanacak. Önümüzdeki yıllarda Alibeyli ovası tamamen damlama sulama sistemi ile sulanacak. Böylelikle geçmişten bu yana tarımsal sulamada yaşanan sıkıntılar ortadan kalkacak.”

Alibeyli ovasında domatesten bibere, zeytinden üzüme kadar her çeşit ürün yetiştirildiğini anlatan Bilir, damlama sulama sistemine geçildikten sonra daha kaliteli ve bol ürün elde edileceğini kaydetti.



DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, toplantıda sanayinin mevcut durumunu ve beklentilerini paylaştı.

DSO Başkanı Kasapoğlu: "Merkez Bankası‘ndan güçlü ve anlamlı bir faiz indirimi bekliyoruz"

Demirci ilçesinde kırsal mahallelerde buğday, arpa ve çavdar üreten çiftçiler hasatlarını imece usulü ile el birliği içerisinde gerçekleştiriyor.

Demirci'de buğday ve arpalar imece usulüyle hasat ediliyor

Operasyon kapsamında 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Manisa'da sentetik uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

2025 yılı üniversiteye giriş sınavları sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Manisa, yükseköğrenime hazırlık sürecinde başarılı bir tablo çizdi.

YKS ve MSÜ’de Manisa imzası

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın eşi Serap Balaban’ın babası İsmail Çullu hayatını kaybetti.

Başkan Balaban'ın acı günü

Saruhanlı ilçesindeki iki ayrı mahallede çıkan yangınların, tarım ekipmanlarından çıkan kıvılcımlar nedeniyle başladığı belirlendi.

Saruhanlı’da orman yangınına neden olan şüpheli tutuklandı!

Salihli ilçesinde virajı alamayarak şarampole devrilen kamyon alev alev yandı. Yangın ormana sıçramadan söndürüldü.

Alev alan kamyon şarampole uçtu, yangın ormana sıçramadan söndürüldü

emekli öğretmen olan 78 yaşındaki felçli kadın son zamanlarda sık sık akciğer enfeksiyonu nedeniyle hastaneye gidiyordu.

Nefes borusuna kaçan mısır tanesi 5 ay sonra ortaya çıktı

Serinlemek için denize giren 25 yaşındaki genç, boğularak hayatını kaybetti.

25 yaşındaki genç denizde boğuldu

Dayı ve yeğeninin miras kavgasında kan aktı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Karısını darp eden yeğenini öldürdü

"20 hanedeki 58 vatandaşımızı ve 110 küçükbaş ile 20 büyükbaş hayvanı tahliye ettik"

Afyonkarahisar’da bir köy tahliye edildi

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’nın tarihine, kültürüne ve sosyal yaşamına ışık tutacak “Saruhanlı Kitabı” projesi tüm hızıyla devam ediyor.

"Saruhanlı Kitabı" Gelecek Nesillere Işık Tutacak Bir Kültür Eseri Olma Yolunda

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıldönümünde, Kıbrıs gazilerini yalnız bırakmadı.

Büyükşehir, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. Yıldönümünde Gazileri Unutmadı

Proje ile hem bireylerin güvende kalmasını sağlamak hem de ailelerin kaygılarını azaltarak yaşam kalitesini yükseltmek amaçlanıyor.

Büyükşehir’in “Ben Buradayım” Projesinde Bileklik Dağıtımı Sürüyor

Saruhanlı'da vefat ve Başsağlığı...

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
29.07.2013 18:10:21 562 0

Tarih: 29.07.2013 18:10 Güncelleme: 29.07.2013 18:10
Haberi Sesli Oku
23.07.2025 16:50:00