Anahtar Kelimeler: sonra gelen bebek sevinci

YAŞAM - Diyarbakır´ın Dicle ilçesinde yaşayan 26 yıllık Aygen çifti, tüm uğraşlara rağmen çocuk sahibi olamadı. Hacire Aygen´in 45 yaşına gelmesiyle oldukça düşen gebelik ihtimali, Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer´in tedavisi sonucu gerçeğe dönüştü.

45 yaşındaki kadının tüp bebek sevinci - Tıkla İzle

Diyarbakır´ın Dicle ilçesinde yaşayan 26 yıllık evli Hacire ve Osman Aygen´in bir türlü çocukları olmadı. Aradan geçen zaman içinde çalmadık kapı bırakmayan ve 5 kez tüp bebek yöntemi deneyen çiftin tüm umutları Hacire Aygen´in 45 yaşına basması nedeniyle sönmeye başladı. Osman Aygen´in çocukları olmadığı için eşine şiddet uyguladı. İkilinin evliliklerinin bitme noktasına gelmesini Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer engelledi. Doç. Dr. Çoksüer´in yanına gelerek tedavi olan çift Çoksüer´in yanındaki ilk, toplamda ise 6. denemede çocuk sahibi olmayı başardı. 45 yaşında çok düşük olan bir ihtimalle çocuk sahibi olmayı başaran Hacire Aygen, eşi Osman Aygen ve 14 aylık olan minik Muhammed ile mutluluklarını pekiştirdi.

?ÇOCUĞUMUZ OLMADIĞI İÇİN EŞİMDEN ŞİDDET GÖRDÜM?
Doç. Dr. Çoksüer, Aygen çiftini çocuklarının olmasının ardından aileyi yaşadıkları Dicle´de ziyaret etti. Doç. Dr. Çoksüer´i karşılarında gören Aygen çifti çocuklarını da yanına alarak Çoksüer ile mutluluk pozu verdi. Ziyaret sırasında bir konuşma yapan 46 yaşındaki Hacire Aygen, "46 yaşındayım. 26 yıldır çocuğumuz olmuyordu. Çok denedik ama olmadı. Eşimden şiddet de gördüm. Aynı evde hep küstük. Neredeyse ayrılıyorduk. Şimdi çocuğumuz oldu, çok mutluyum" dedi.

Hacire Aygen´in eşi Osman Aygen de, "26 yıldır çocuğumuz olmadı. Şimdi tüp bebek yöntemi ile çocuğumuz oldu. Daha önce huzurumuz hiç yoktu. İmkanımız olsa bir iki tane daha tüp bebek yaparız" diye konuştu.

"HASTANIN STRESTEN KURTULMASI İÇİ İLK İKİ AY AKUPUNKTUR TEDAVİSİ UYGULADIK"
Aygen çiftinin kendilerine başvurduğunda 26 yıllık evli olduklarını kaydeden Doç. Dr. Çoksüer, şunları kaydetti:

"Aygen çifti bize başvurduğunda 26 yıllık evliydi ve artık çok sayıda tüp bebek başarısızlığı olarak bize başvurdu. Biz hastadan detaylı analizini aldık, sorgulamasını yaptık. Aldığımız sorgulamada hastada çok ciddi anlamda stres faktörü olduğunu saptadık. Tabi özellikle Hacire hanımın yumurtalıklarında da ciddi anlamda azalma olduğu için ve tüp bebek başarısızlığı olduğu için çok ciddi stres faktörü vardı. Biz burada hastanın stresten kurtulması için ilk bir iki ay akupunktur tedavisi uyguladık. Hastanın stresini gidermeye çalıştık. Hastaya öncelikle psikolojik destek verdik. Ta ki hasta psikolojik olarak kendini hazır hissedinceye kadar aslında bir ön tedavi verdik. Hasta artık kendini rahat hissettikten sonra artık biz tüp bebek tedavisi uygulamasına aldık ve hastaya rutin tedavimizi uyguladık. Uyguladıktan sonra yumurta sayısı da azdı ve tabi ki tüp bebekte de aşamalar biraz zorlu geçti. Sonradan akupunktur ile beraber yaptığımız tedavide pozitif sonuç aldık ve bu bizi mutlu etti."

"HAMİLELİĞİN 4. AYINDA BİLE BİZE İNANMIYORLARDI"
Gebelik testinin pozitif olmasına rağmen ailenin kendilerine inanmadığını aktaran Doç. Dr. Çoksüer, şu ifadeleri kullandı:

?Özellikle gebelik testi pozitif olunca ailede o kadar ciddi bir stres faktörü vardı ki, inanmıyorlardı artık. Resmen çocuk sahibi olacaklarına inanmıyorlardı. Biz gebeliğin pozitif olduğunu söylediğimizde hala bir inançsızlık vardı ta ki 4 ay oluncaya kadar hasta 16 hafta oluncaya kadar bize geldiğinde gebelik var dendiğinde bize inanmıyordu çünkü artık umutları tamamen tükenmişti. Onun için bizde hastaya detaylı olarak tedavi verdikten sonra şu anda Allah´a çok şükür tedavi sonrası mutlu bir çocuğumuz var Muhammed adında. Hem psikolojik anlamda hem de artık aile huzuru anlamında çok ciddi pozitif şeyler gördük. Bakın şu anda doğum sonrası, 1 yaşını geçmiş durumda. 14 aylık olduktan sonra onu ziyarete geldim özellikle o mutluluğu beraber paylaşalım diye geldik. Şu anda o mutluluğu görmek bana bana da ekibime de hepimize ciddi bir keyif kattı. Onun için şimdiden Allah analı babalı büyütsün. Allah her daim mutlu ve huzurlu etsin." 



Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü Okullar İçin Güvenlik Tedbirlerini artırdı

Saruhanlı Belediyesi Muaythai Takımından bir başarı daha

Yunusemreli kadınlardan açık havada spor etkinliği

Avrupa tescilli lezzet askıda alıcısını bekliyor

Alkol kavgasında gelin ve damat tarafı birbirine girdi

Kuyuya düşen genç hayatını kaybetti

Okul bahçesinde bayrak direği öğrencilerin üzerine devrildi: 1 çocuk yaralandı

Bodrum’a ilk kez geldi, 2 bin 592 yolcu getirdi

SAFİYE DOĞANAY YAZ TATİLİNDE 56 KİLOYA DÜŞTÜ

Saruhanlı yakınlarında zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Ferdi Zeyrek'in adı eşi ve kızının öncülüğünde kurulan vakıfta yaşayacak

Kavgada boğazından bıçak darbesi alan adam hayatını kaybetti

Ege’de edebiyat ve moda aynı sahneyi paylaştı

Tır devrildi, kupası viyadükte asılı kaldı

Anne, baba ve oğullarına yürek burkan veda

Salihli'de tır ile traktör çarpıştı: Yaşlı sürücü ağır yaralı

Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü Okullar İçin Güvenlik Tedbirlerini artırdı

Saruhanlı Belediyesi Muaythai Takımından bir başarı daha

Yunusemreli kadınlardan açık havada spor etkinliği

Avrupa tescilli lezzet askıda alıcısını bekliyor

Alkol kavgasında gelin ve damat tarafı birbirine girdi

Kuyuya düşen genç hayatını kaybetti

Okul bahçesinde bayrak direği öğrencilerin üzerine devrildi: 1 çocuk yaralandı

Bodrum’a ilk kez geldi, 2 bin 592 yolcu getirdi

SAFİYE DOĞANAY YAZ TATİLİNDE 56 KİLOYA DÜŞTÜ

Saruhanlı yakınlarında zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Ferdi Zeyrek'in adı eşi ve kızının öncülüğünde kurulan vakıfta yaşayacak

Kavgada boğazından bıçak darbesi alan adam hayatını kaybetti

Ege’de edebiyat ve moda aynı sahneyi paylaştı

Tır devrildi, kupası viyadükte asılı kaldı

Anne, baba ve oğullarına yürek burkan veda

Salihli'de tır ile traktör çarpıştı: Yaşlı sürücü ağır yaralı

Acıbadem Kent Hastanesi, büyüdü ve yenilendi

SARUHANLI’DA HALK OYUNLARINA PROFESYONEL DOKUNUŞ

Salihli'de feci kazada otomobil ikiye bölündü: 1'i çocuk 5 ölü, 6 yaralı

CHP Kula İlçe Kongresi'nde başkanlığa Esen Çınar seçildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 8.12.2015 15:05:10 682 0

Tarih: 08.12.2015 15:05 Güncelleme: 08.12.2015 15:05
Haberi Sesli Oku
30.09.2025 17:33:00