Anahtar Kelimeler: 0

9 DERSLİKLİ OKUL YAPILIYOR

 

TAŞDİBİ - Saruhanlı İlçesine bağlı 771 nüfuslu Taşdibi köyüne 9 derslikli ek okul binası yapılacak.

 

Manisa Valiliği, Saruhanlı Kaymakamlığı, Taşdibi Köyü Muhtarlığı ve hayırsever Arif-Güler Eker çiftinin katkılarıyla yapılacak olan okulun yapım işi 26 Haziran’da ihaleye çıkartılacak.

 

Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İl Özel İdaresi tarafından düzenlenecek ihale sonrası yüklenici firmaya sözleşme tarihinden itibaren 5 gün içinde yer tesliminin yapılacağını, işin süresinin 150 gün olduğunu kaydetti.

 

Okul binasının Taşdibi Köyü İlkokulu arsası içerisine yapılacağını dile getiren Otcu, şu bilgileri verdi:

 

“9 dokuz derslikli okulumuzun yapımı için İlçemizde yaşayan hayırsever Güler-Arif Eker çifti 105 bin, Taşdibi Köyü Muhtarlığı 35 bin lira katkı sağladı. Kalan kısmı da Manisa Valiliği İl Özel İdaresi’nce karşılanacak.

 

Şu an Taşdibi köyü ilkokulun birinci kademesinde 78 öğrenci eğitim görüyor. İkinci kademe öğrenciler ise taşımalı sistemle ilçe merkezinde eğitime devam ediyor. Okul yapımı tamamlanınca ikinci kademe öğrencileri de köyde eğitim görmeye başlayacak.”

 

Hayırsever Arif-Güler Eker çifti ise 2001 yılında üniversite öğrenimine devam ederken hayatını kaybeden oğulları Bilgin Eker’in adını yaşatmak için okul yapımına katkıda bulunduklarını, çocuklarının isminin bu okulda yaşatılacak olmasının kendileri memnun ettiğini söylediler.

 

Taşdibi Köyü’ne yapılacak olan 6 derslikli “Bilgin Eker” okul binası için geçen yıl Temmuz ayında Manisa eski Valisi Halil İbrahim Daşöz’ün makamında protokol imza töreni düzenlenmişti. Okuldaki derslik sayısı daha sonra 9’a çıkartılmıştı.

 

Muammer Kökcüoğlu



TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
10.06.2013 17:35:15 545 0

Tarih: 10.06.2013 17:35
Haberi Sesli Oku
19.04.2025 16:20:00