SARUHANLI - Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenliğin emek, özveri, sevgi, sabır ve hoşgörü isteyen bir meslek olduğunu belirtti.

Başkan Yaralı, ?24 Kasım Öğretmenler Günü? dolayısıyla yayınladığı mesajında ?Sevgi elçileri? olarak tanımladığı öğretmenlerin, sınıfta yaşama sevinci, toplumda huzur, ülkede barış, meslektaşları arasında da demokratikliğin simgesi olduklarını söyledi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Başöğretmen unvanını almasının yıl dönümünün bir kez daha büyük bir coşku içinde kutlandığını ifade eden Yaralı, şunları kaydetti;

?Atatürk, ´Öğretmenler sizin başarınız, Cumhuriyet´in başarısı olacaktır´ sözleri ile öğretmenliğin ne kadar büyük sorumluluk isteyen bir meslek olduğuna dikkat çekmiştir. Bu sebeple öğretmenlerimiz, Yeni Türkiye´nin başarıya ulaşması için en önemli unsur olarak, geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımızın yol göstericileridir. Öğretmenlik bu onurlu görevi ile sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu son derece saygın ve kutsal bir meslektir. İnsanı işleyerek, ona şekil vererek, hayata hazırlayan öğretmenlerimiz, dünyanın var oluşunun her döneminde gelişimin ve ilerlemenin anahtarı olacaklardır.?

Fedakâr öğretmenlerimiz sayesinde medeni dünyada özgür, güçlü ve saygın bir medeniyet olarak sonsuza kadar var olacağımıza içtenlikle inandığını dile getiren Yaralı, mesajını şu sözlerle noktaladı;

?Öğretmenlerimiz yeni nesillere toplumsal değerlerin, ulusal kültürün, iyi birey olmanın ilkesel özelliklerinin aktarılmasında birincil aktörlerdir. Bunun yanında, öğretmenlik mesleği, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır.

Bu düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin ´Öğretmenler Günü´nü kutluyorum.?



EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

Silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

Eski sistem anahtar tarihe karışıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 24.11.2018 11:16:56 740 0
Tarih: 24.11.2018 11:16 Güncelleme: 24.11.2018 11:16
Haberi Sesli Oku