Anahtar Kelimeler: 230 yurt öğrencisi zehirlendi
ASAYİŞ - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde kız yurdunda kalan 230 öğrenci iddiaya göre, yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındılar.

230 yurt öğrencisi zehirlendi - Tıkla İzle

Edinilen bilgiye göre Kahta ilçesinde bulunan Cendere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Yurdunda kalan öğrenciler akşam yemeği sonrasında mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti ile rahatsızlandı. Şikayetler kısa sürede artınca okul yurduna çok sayıda ambulans ve Kahta Belediyesine ait otobüsler gönderildi. Öğrenciler, ambulans ve Kahta Belediyesine ait otobüslerle Kahta Devlet hastanesine kaldırılırken, çocuklarının zehirlenerek hastaneye kaldırıldığını duyan öğrenci velileri Kahta İlçe Devlet Hastanesine koştu. Hastanede tedavi altına alınan 230 öğrenciden sağlık durumları iyi olanlar tedavi edildikten sonra yeniden yurtlarına gönderilirken, bazı öğrenciler ise, tedavi altına alınarak kontrol altına alındı.

230 öğrencinin zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı bilgisini alan Kahta İlçe Kaymakamı Dede Musa Baştürk, hastaneye gelerek hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Kaymakam Baştürk, Kahta Cendere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Yurdunda kalan öğrencilerimiz akşam yemeğinden kaynaklanan mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti üzerine 230 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerimizin genel sağlık durumları iyi. Tüm öğrenci ve velilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kahta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri yurtta kalan öğrencilerin akşam yemeğinde yedikleri tavuk tantuni, çorba ve ayran numunelerini alarak inceleme başlattığı ise, öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 25.02.2015 08:21:59 758 0

Tarih: 25.02.2015 08:21
Haberi Sesli Oku

Asayiş

Asayiş Haberleri
21.04.2025 11:56:00