SARUHANLI - MASKİ Genel Müdürlüğü, Kuzey Ege ve Gediz Havzalarının temizlenmesi için işlettiği atıksu arıtma tesisleri ile 2019 yılında 55 milyon metreküp atıksu arıtımı gerçekleştirdi. Başkan Ergün, gelecek nesillere daha temiz bir Manisa bırakmak için yoğun bir tempoda çalıştıklarının altını çizerek, “Gediz’de tekrar balık tutma hedefimize büyük adımlarla yaklaşıyoruz” dedi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ülke genelindeki en büyük sorunlardan biri olan evsel nitelikli atıksu kirliliğini ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan yatırımlar ile sadece Manisa’nın değil Ege Bölgesi’nin de kaderi değişiyor. Kuzey Ege ve Gediz Havzalarının özlenen günlerine kavuşması ve ekolojik dengenin korunması için idare bünyesinde bulunan 18 atıksu arıtma tesisi başarılı bir şekilde işletiliyor.  Kurulduğu günden bu yana havzalardaki kirliliğe son verip, biyolojik çeşitliliği korumak için çalışan MASKİ, 2019 yılında 55 milyon metreküp atıksu arıtımı gerçekleştirdi.

Tesis hamlesi sürüyor

İl genelinde vatandaşların atıksu kaynaklı çevre kirliliğinden etkilenmemesi için yeni tesis hamlesine devam eden MASKİ, Alaşehir ilçe merkezi ile Kavaklıdere Mahallesi’ne de arıtma tesisi inşa ediyor. Vatandaş ve çevre sağlığı için çalışmaların hızla sürdüğü tesislere 30 milyon TL yatırım yapılıyor.

Tam kapasite verim

MASKİ bünyesinde işletilen tesisler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da rutin şekilde denetleniyor. İl genelindeki atıksu arıtma tesisleri, 2019 yılı içerisinde habersiz olarak geçirilen 29 denetimden de tam not aldı. Tam kapasite verim prensibiyle çalıştırılan çevre dostu tesislerin başarısı bir kez daha tescillendi.

“Manisa’mızı çok seviyoruz”

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, ekolojik dengenin korunması noktasında atıksu arıtma tesislerinin önemine değinerek, “Gelecek nesillere daha sağlıklı ve temiz bir Manisa bırakma gayreti içerisindeyiz. Gediz ve Bakırçay’ın kirlilikten kurtarılması adına yoğun mesaimiz sürüyor. İlimizin fiziki değişiminin yanı sıra, altyapı anlamında yapmış olduğumuz yatırımlar ile gelecek nesilleri koruma altına alıyoruz. Gediz’de tekrar balık tutma hedefimize büyük adımlarla yaklaşıyoruz. Evsel nitelikli atıksu kirliliğinin önüne geçerek, çocuklarımız için daha sağlıklı ve temiz bir gelecek inşa ediyoruz. Daha temiz bir çevre ve sağlıklı yaşam temini adına çevreci yatırımlarımıza devam edeceğiz. Çünkü biz Manisa’mızı çok seviyoruz” dedi.



Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

Halitpaşa’da ekili alanda yangın çıktı

Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 13.01.2020 09:50:00 306 0

Tarih: 13.01.2020 09:50

Haberi Sesli Oku