SARUHANLI - Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Rabia Kapan 2016 yılında Saruhanlı´da 60 organ bağışı gerçekleştiğini söyledi.

Dr. Kapan organ bağışının önemi ile ilgili yaptığı açıklamada, ?Hasta insanı iyileştirme, yaşama süresini uzatabilme, nitelikli bir yaşam sağlayabilme, insanların üzerinde durduğu, daha iyisini amaçladığı bir konudur. Dünyada her yıl çok sayıda insan organ yetmezliği ile karşı karşıya kalmaktadır. Buna karşılık, bağışçı sayısının yetersizliği, organ nakline olan ihtiyacı arttırmaktadır. Kadavradan yeterli bağışın yapılamıyor olması, canlı vericilerden nakil yapılmasını zorunlu kılmaktadır. Ayrıca, organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen yıl hızla çoğalmaktadır. Pek çok hasta, sağlıklı bir organ umudu ile beklemektedir. Ülkemizde kadavradan organ bağış oranı ihtiyaç karşısında oldukça düşük seviyededir.? Dedi.

Dr. Kapan, şunları kaydetti; ?Dünyada olduğu gibi ülkemizde de, ancak organ ve doku nakli ile tedavisi mümkün olan hastalıklar en önemli sağlık sorunlarından birisidir. Bakanlığımız son yıllarda organ bağışı konusunda toplumsal farkındalığın arttırılması ile ilgili önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Organ bağışı, sadece belli haftalarda ve günlerde değil, her zaman gündemde olması gereken bir konu olması nedeni ile sürekli olarak kamu spotları ve bilgilendirme programları düzenlenmektedir.?

Organ Bağışı bilincinin yerleşmesi, gelişmesi ve organ bağışının artmasına katkıda bulunmak amacı ile öncelikle sağlık çalışanlarına ve halka yönelik eğitim faaliyetleri yıl boyunca sürdürüldüğünü ifade eden Dr. Kapan, ?Diğer kamu kurum ve kuruluşları ile yapılan işbirliği sayesinde organ bağışında gelinen nokta, Saruhanlı´da için umut ve mutluluk verici sonuçlar ortaya çıkarmıştır. ?Bağışla Hayata Bağlan? sloganı ile gerçekleştirdiğimiz farkındalık çalışmaları neticesinde, 2016 yılsonu itibari ile 60 bağışçı sayısına ulaştı.? Şeklinde konuştu.

Dr. Kapan, Manisa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Manisa, 15 bin 275 bağışçı sayısına ulaşarak, organ bağışında İzmir ve İstanbul´un ardından üçüncü sıraya yerleştiğini kaydetti.



Vali Özkan’dan Kula ve Selendi ilçelerine ziyaret

Manisa’nın yeni Valisi Özkan'dan ilk açıklama: "Manisa'nın kalkınması ve vatandaşın mutluluğu için çalışacağız"

Başkan Zeyrek: “Manisa için tarihi bir gün”

Hobisi sayesinde hem sağlığına kavuştu hem meslek sahibi oldu

Anne Oğul gözyaşları arasında toprağa verildi

Vali Ünlü, veda ziyaretlerine başladı

Saruhanlı'da Lunapark ve Hediyelik Eşya Sergilerine Büyük İlgi

Vali Ünlü'den duygusal veda konuşması

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

17. Altın Üzüm ve Kültür Festivali Başlıyor...

Dışişleri Bakanı Fidan Saruhanlı’ya geldi

Narin için ismini değiştirdi

Narin ve kadın cinayetiyle hayattan koparılan kadınların isimleri formaya yansıdı

Vali Enver Ünlü, Saruhanlı İlçesini Ziyaret Etti

Somalı madencilerinin ailelerini üzen karar

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı kutlandı

Saruhanlı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yılı Kutlandı

Dilan ve Engin Polat’ın yargılanmasına başlandı

Saruhanlı’da üzüm sergilerini yağmur vurdu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 1.02.2017 18:15:55 0

Tarih: 01.02.2017 18:15

Haberi Sesli Oku