SALİHLİ - Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Mehmet Altıntaş, 2015 yılının en verimli yatırımlarını açıkladı.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Üyesi Mehmet Altıntaş, geçtiğimiz yılın en verimli yatırımının gayrimenkul olduğunu belirterek, 2016´da da en karlı yatırım aracının gayrimenkul olmasının beklendiğini söyledi. Manisa´da 2015 yılında 19 bin 628 konut satışı yapıldığını söyleyen Altıntaş, Salihli Tapu Dairesi´nde ise aynı dönemde 14 bin 637 adet tapu işlemi ve 5 bin 45 adet konut satışı gerçekleştirildiğini belirtti. TÜİK´in verilerine göre Türkiye´de konut fiyatlarının son 5 yıllık ortalama artışına göre gayrimenkul ve ya konut yatırımlarının en çok kazandıran ana finansal yatırım araçlarını da geçtiğine dikkat çeken Altıntaş, "Türkiye Konut Fiyat Endeksi yüzde 75.4 arttı. Altın fiyat artışının 5 puan da üzerine çıktı. Son 5 yılda Türkiye konut fiyatları ortalaması da yüzde 75 düzeyinde. Kira geliri ise yüzde 31´e vardı. İkisinin toplamı yüzde 106 oldu. Böyle bir getiri hiçbir finansal ana yatırım aracında elde edilemedi. Yüzde 75´lik artış aynı zamanda son 5 yıllık tüketici enflasyonunun da 30 puan üzerinde? dedi. Global gayrimenkul şirketi Knight Frank´ın hazırladığı rapora göre Türkiye´nin 2015 konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olduğuna dikkat çeken Altıntaş, "Türkiye, fiyatların arttığı 45 ülke arasında yüzde 18,9´´luk artış oranı ile ilk sırada yer aldı. Türkiye´de fiyatlar son 6 ayda yüzde 10,5, son 3 ayda ise yüzde 5,1 arttı" dedi.
Türkiye´de ve dünyada bu nüfus artışının, kentleşme oranındaki yükseliş ve sağlık alanındaki olumlu gelişmelerin devam ettiği sürece gayrimenkulün kazandırmaya devam edeceğini vurgulayan Mehmet Altıntaş, "Kısa vadede bazen geri çekilmeler, yatay trendler olabilir. Ama uzun vadede fiyatların yönü yukarıyı gösteriyor.2015 yılında yatırımcılarının yüzünü güldüren gayrimenkul 2016 yılında da en karlı yatırım aracı olacaktır. Gayrimenkulde en çok kazandıran ise dükkan ve arsa oldu. Yatırım yapacaklara dükkan ve arsayı önerebiliriz. Bir gelir elde etme adına da en karlı olanı bir dükkan almaktır" diye konuştu.
Gayrimenkul yatırımı yaparken kısa vadede ne olacağını kestirmenin zor olduğuna işaret eden Altıntaş, "Uzun vadede Dünya´da ve Türkiye´de fiyatlar hep artacaktır" dedi.



Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bülent Gökmen de Elif Ela Gülseren’i ve ailesini tebrik ederek başarı dileklerini paylaştı.

Başkan Akın’dan YKS ve MSÜ'de dereceye giren öğrenciye tebrik

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), tasarımcılardaki desteklemek amacıyla uluslararası bir sempozyum düzenledi.

İzmir Ekonomi’de 'tasarım' zirvesi

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, dijital altyapısı ve güçlü akademik kadrosuyla dünya standartlarında eğitim sunuyor.

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi, modern eğitimiyle geleceğin hekimlerini yetiştiriyor

Arslanlar biberi, Urfa isotu ile yarışmak istiyor

Coğrafi işaretli Arslanlar biberinde hasat dönemi başladı

Kordon ve Alsancak'ta korsan taşımacılığa karşı harekete geçen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Kordon İş Adamları Derneği, iş birliği protokolü imzaladı.

Şoförler ve esnaf el ele: 'Korsana geçit yok'

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, toplantıda sanayinin mevcut durumunu ve beklentilerini paylaştı.

DSO Başkanı Kasapoğlu: "Merkez Bankası‘ndan güçlü ve anlamlı bir faiz indirimi bekliyoruz"

Demirci ilçesinde kırsal mahallelerde buğday, arpa ve çavdar üreten çiftçiler hasatlarını imece usulü ile el birliği içerisinde gerçekleştiriyor.

Demirci'de buğday ve arpalar imece usulüyle hasat ediliyor

Operasyon kapsamında 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Manisa'da sentetik uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

2025 yılı üniversiteye giriş sınavları sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Manisa, yükseköğrenime hazırlık sürecinde başarılı bir tablo çizdi.

YKS ve MSÜ’de Manisa imzası

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın eşi Serap Balaban’ın babası İsmail Çullu hayatını kaybetti.

Başkan Balaban'ın acı günü

Saruhanlı ilçesindeki iki ayrı mahallede çıkan yangınların, tarım ekipmanlarından çıkan kıvılcımlar nedeniyle başladığı belirlendi.

Saruhanlı’da orman yangınına neden olan şüpheli tutuklandı!

Salihli ilçesinde virajı alamayarak şarampole devrilen kamyon alev alev yandı. Yangın ormana sıçramadan söndürüldü.

Alev alan kamyon şarampole uçtu, yangın ormana sıçramadan söndürüldü

emekli öğretmen olan 78 yaşındaki felçli kadın son zamanlarda sık sık akciğer enfeksiyonu nedeniyle hastaneye gidiyordu.

Nefes borusuna kaçan mısır tanesi 5 ay sonra ortaya çıktı

Serinlemek için denize giren 25 yaşındaki genç, boğularak hayatını kaybetti.

25 yaşındaki genç denizde boğuldu

Dayı ve yeğeninin miras kavgasında kan aktı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Karısını darp eden yeğenini öldürdü

"20 hanedeki 58 vatandaşımızı ve 110 küçükbaş ile 20 büyükbaş hayvanı tahliye ettik"

Afyonkarahisar’da bir köy tahliye edildi

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 9.02.2016 15:10:02 442 0

Tarih: 09.02.2016 15:10 Güncelleme: 09.02.2016 15:10
Haberi Sesli Oku
23.07.2025 16:50:00