Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, 2014 yılında 65 projeyi hayata geçirecek.

Türkiye içinde bulunduğu coğrafi konum, iklim, topografya ve toprak şartlarından dolayı erozyona karşı hassas bir ülke konumunda bulunuyor.

Erozyon ile taşınan toprakla birlikte organik madde de taşınıyor ve toprakların verimliliği azalıyor. Taşınan rusubat ile birlikte barajlar belirlenen ekonomik ömürlerinden çok önce dolarken, meydana gelen sel ve taşkınlar can ve mal kayıplarına sebep oluyor.

Toprağı erozyona karşı koruyan en önemli etkenin ise bitki örtüsü olduğu herkes tarafından biliniyor. Ormanların toprak erozyonunu azaltıcı, hatta tamamen engelleyici etkileri olduğu, çeşitli araştırmalarla da açıkça ortaya koyuluyor.

Çalışmalarını bu doğrultuda sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, dünyada orman varlığı azalırken Türkiye’deki orman varlığını yaptığı ağaçlandırma faaliyetleriyle artırdı.

Türkiye’de yapılan ağaçlandırma, erozyon kontrolü, bozuk ormanların rehabilitasyonu, mera ıslahı, çalışmaları ile orman varlığı 1972 yılında 20,2 milyon hektar iken, 2012 yılı itibarıyla 21,7 milyon hektara ulaştı.

Toprakların korunması, tabii kaynakların sürdürülebilir yönetimi ve gıda güvenliğinin sağlanması için bir zorunluluk olan çölleşme ve erozyonla mücadele kapsamında 65 projenin 2014 yılı içerisinde yapımı planlanıyor.



SARUHANLI’DA VEFAT…

Alaşehir'de süt tankeri üzüm bağına uçtu

Hava kirliliği sigara kadar tehlikeli

Dananın kafa darbesiyle ağır yaralanan sahibi hayatını kaybetti

Araçla metrelerce sürüklenen köpek telef oldu: 2 gözaltı

SARUHANLI’DA VEFAT…

Beyin felcine rağmen pes etmedi; yeniden doğuşun hikâyesini yazıyor

Saruhanlı'da vefat...

GEDİZ YEŞİLÇAYSPOR’A ALMANYA’DAN DAVET VAR

KÜTAHYA SİMAV NAŞA KAPLICALARI ŞİFA DAĞITMAYA DEVAM EDİYOR

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Hayatını kaybeden genç kızın ölüm nedeni adli tıp raporu ile netlik kazanacak

SARUHANLI’DA ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ MESLEK LİSELERİNDE "ATÖLYEDE 1 GÜN" GEÇİRİYOR

Geleneksel Oyunlar Tırı” Manisa’da Çocuklarla Buluştu

Saruhanlı Ülkü Ocakları öğretmenler gününde çiçek dağıttı

Saruhanlı’da üzüm üreticisine “üzüm box kutuları” destek

Dünya zeytin ağacı günü Manisa’da buruk geçti

Manisa’da atık piller fidana dönüşüyor

Japon deprem uzmanı Moriwaki: "Manisa'da dağ tarafında büyük bir sıkıntı yok, asıl risk ova tarafında"

Akhisar’da tarihi eser ve ruhsatsız silah ele geçirildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 4.12.2013 17:13:10 1604 0
Tarih: 04.12.2013 17:13 Güncelleme: 04.12.2013 17:13
Haberi Sesli Oku