Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, 2014 yılında 65 projeyi hayata geçirecek.

Türkiye içinde bulunduğu coğrafi konum, iklim, topografya ve toprak şartlarından dolayı erozyona karşı hassas bir ülke konumunda bulunuyor.

Erozyon ile taşınan toprakla birlikte organik madde de taşınıyor ve toprakların verimliliği azalıyor. Taşınan rusubat ile birlikte barajlar belirlenen ekonomik ömürlerinden çok önce dolarken, meydana gelen sel ve taşkınlar can ve mal kayıplarına sebep oluyor.

Toprağı erozyona karşı koruyan en önemli etkenin ise bitki örtüsü olduğu herkes tarafından biliniyor. Ormanların toprak erozyonunu azaltıcı, hatta tamamen engelleyici etkileri olduğu, çeşitli araştırmalarla da açıkça ortaya koyuluyor.

Çalışmalarını bu doğrultuda sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, dünyada orman varlığı azalırken Türkiye’deki orman varlığını yaptığı ağaçlandırma faaliyetleriyle artırdı.

Türkiye’de yapılan ağaçlandırma, erozyon kontrolü, bozuk ormanların rehabilitasyonu, mera ıslahı, çalışmaları ile orman varlığı 1972 yılında 20,2 milyon hektar iken, 2012 yılı itibarıyla 21,7 milyon hektara ulaştı.

Toprakların korunması, tabii kaynakların sürdürülebilir yönetimi ve gıda güvenliğinin sağlanması için bir zorunluluk olan çölleşme ve erozyonla mücadele kapsamında 65 projenin 2014 yılı içerisinde yapımı planlanıyor.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

DEMREMİN MERKEZ ÜSSÜ IŞIKLAR MAHALLESİ MUHTARI, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Saruhanlı’da engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 4.12.2013 17:13:10 1640 0
Tarih: 04.12.2013 17:13 Güncelleme: 04.12.2013 17:13
Haberi Sesli Oku