Anahtar Kelimeler: sonra duymaya başladı

SAĞLIK - Salihli ilçesinde yaşayan 64 yaşındaki emekli öğretmen Mustafa Akyol´un 20 yıldır yaşadığı, hayatını alt üst eden işitme kaybı sorunu ameliyatla sona erdi.

Yeniden duyabilen Akyol, "Benim duymam için sürekli bağırmak zorunda kalan eşim artık bana bağırmıyor, çok mutluyum" dedi. Salihli ilçesinde orta kulağında sıvı birikmesi ve kireçlenme nedeniyle 20 yıl işitme kaybıyla yaşayan emekli öğretmen Mustafa Akyol, tedavi olmak için doktor doktor dolaştı. Son olarak işitme cihazı takılan Akyol´un işitme sorunu bir türlü çözülemedi. Gazetelerde, ?Yıllar sonra yeniden duydu? başlıklı haberi okuyan Akyol, haberde ismi geçen hastanın ameliyat olduğu Özel Gözde İzmir Hastanesi´nin yolunu tuttu. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Anıl Tuncay, hastayı muayene ettikten sonra ameliyat kararı verdi. Geçirdiği ameliyatla orta kulaktaki sıvı birikmesi temizlenen emekli öğretmen, yeniden duymaya başladı. Sesleri 20 yıl aradan sonra yeniden işitebilen emekli öğretmen büyük sevinç yaşadı.

DUYDUĞUNA EN ÇOK EŞİ SEVİNDİ
?İnsanları duymakta güçlük yaşıyordum. Bu yüzden toplum içerisinde rahatsız oluyordum? diyen Akyol, duygularını şöyle anlattı:
"Arkamdan biri seslendiğinde duymuyordum. 20 yıldır bu sorunla yaşadım. Tedavi olmak için bir çok hastaneye gittim; ancak tedavi olamadım. Gazetede Özel Gözde İzmir Hastanesi´nde iyileşen bir hastanın haberini okudum ve bu hastaneye başvurdum. Şu an yüzde 80 oranında duyuyorum. En çok duyduğuma eşim sevindi. Artık onun bağırmalarını duyuyorum. Eşim duymadığım için yüksek sesle konuşmak zorunda kalıyordu. Ameliyattan sonra o da alıştı, artık bana bağırmıyor? diye konuştu.

İŞİTME CİHAZINDAN DA KURTULDU
Hastanın ameliyat öncesi ve sonrası durumu hakkında bilgi veren Dr. Anıl Tuncay, "Daha önce başvurduğu merkezler, ?Bundan sonra duyamazsın´ diyerek işitme cihazı verilmiş. Yaptığımız tetkiklerde ameliyat kararı verdik. Hastanın orta kulağında yoğun sıvı birikmesi ve kireçlenme vardı. Ameliyatta sıvıyı temizledik. Hastamız sesleri artık çok rahat duyuyor. Artık hastamız işitme cihazları bağımlılığından kurtuldu. Dilediği gibi toplum içine girip, eşi ve çevresiyle çok rahat iletişim kurabilecek.?



2 aylık bebeğin şüpheli ölümüne ilişkin 4 kişi gözaltına alındı

Sarıgöl’de 2025 yılı üzümleri dalında bekletip 2026'nın ilk günü hediye etti

Okul çıkışı sokak köpeklerinin saldırdığı Davut, yaralandı

Geleceğin savunma sanayi uzmanları Manisa’da yetişecek

Manisa’da alkol satışı ve sunumuna sıkı denetim

Gülşah Durbay'ın ismi Yunusemre'de yaşatılacak

Manisa Coğrafi İşarette 16'ncı sırada

MASKİ'de yangın tatbikatı

Saruhanlı’da Vefat…

Sındırgı yeni yıla da depremle girdi

Turgutlu'da 2 milyon avroluk soygun kamerada: Çelik kasayı metrelerce sürüklediler

SARUHANLI’DAKİ HİZMETLER TÖRENLE AÇILACAK

Saruhanlı’da Vefat…

Ulaşım Artık Daha Güvenli: Deliçay Yatağında Düzenleme Tamamlandı

Manisa'nın yüksek kesimlerinde kartpostallık kar manzaraları

Saruhanlı Belediyesi’nden 42 Mahalleye Plastik Masa Desteği

İstanbullu öğrenciler Turgutlulu şehit aileleri ve gazileri duygulandırdı

SALİHLİLİ MADEN TEKNİKERİ 35 YILDA İNANILMAZ BİR DOĞALTAŞ KOLEKSİYONUNA SAHİP OLDU

ESTETİK ÖDÜLLERİNDE ÜNLÜ AKINI

İlginç iddia: Ankara'da yaşayan kadın, babasının Trump olduğunu iddia etti, dava açtı

Kontrolden çıkan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 31.10.2015 09:21:17 632 0
Tarih: 31.10.2015 09:21 Güncelleme: 31.10.2015 09:21
Haberi Sesli Oku

İlçeler

İlçeler Haberleri