Anahtar Kelimeler: 0

700 Nüfuslu Belde 17 Kamerayla İzleniyor

BEL-KÖY-İZSİS PROJESİ BÜYÜYOR

 

KUMKUYUCAK - Saruhanlı İlçesine bağlı 700 nüfuslu Kumkuyucak Beldesi, meydana gelebilecek çeşitli asayiş olaylarına karşı 17 güvenlik kamerası ile 24 saat izleniyor.

 

Kumkuyucak Belediye Başkanı Veli Yalçın, suçların önlenmesi ve faillerin kısa sürede yakalanması için hazırlanan İnternet Tabanlı Güvenlik Amaçlı İzleme ve Kayıt Sistemi (Bel-Köy-İzsis) projesi kapsamında ilçeye bağlı bazı köy ve beldelerin kritik noktalarına geçen yıl güvenlik kameraları kurulduğunu kaydetti.

 

İlçe Kaymakamlığı’nca yürütülen proje kapsamında Beldelerine de güvenlik kameraları kurulmasına karar verdiklerini ifade eden Yalçın, bir yıl içinde 35 bin lira harcama yaparak Kumkuyucak’a 17 adet kamera kazandırdıklarını belirtti.

 

2 mahalle ve 40 sokaktan oluşan 700 nüfuslu beldelerinde geçmişte zaman zaman istenmeyen olaylar olduğunu, bu tür durumlara karşı tedbir amacıyla bu yola başvurduklarını anlatan Yalçın;

 

“Bu kapsamda Belde meydanına 360 derece dönebilen, yakınlaştırma özelliğine sahip speeddone kamera, giriş ve çıkışlara 2 adet gece görüşlü ve plaka okuma özelliğine sahip kamera, 1 adet plaka okuma ve tanıma sistemi yazılımlı kamera ve ayrıca 13 adet de sokak ve caddeleri kontrol altında tutan genel görüş kamerası kurduk. Beldemiz 17 açıdan 24 saat izleniyor. Kameraların faaliyete geçtiği günden bu yana beldemizde herhangi bir olay yaşanmadı.”

 

Başkan Yalçın, kameraların çektiği görüntülerin hem belediyede hem de İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki İzleme ve Takip Birimi’nde 24 saat izlendiğini anlattı.

 

Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen İlyas Pekdemir de, Yardımcısı Teğmen Ali Çiçekçi ile birlikte Kumkuyucak Beldesi’ndeki güvenlik kameralarını inceleyerek Başkan Yalçın’dan bilgi aldı.

 

 - Nüfus ve Asayiş İstatistikleri -

 

Sınırları 830 kilometrekarelik alanı kapsayan Saruhanlı İlçesinin 2012 yılı sonu itibariyle nüfusu 54 bin 160 olarak kayıtlara geçti. Nüfusun yüzde 72’sine tekabül eden 38 bin 379’u belde ve köylerde, 15 bin 781’i ise İlçe merkezinde ikamet ediyor.

 

Manisa İl Jandarma Komutanlığı’nın 2007-2011 yılı verilerine göre Saruhanlı İlçesi kişilere karşı işlenen suçlarda 980 olay ile 2’nci sırada, mala karşı işlenen suçlarda ise 268 olay ile il genelinde 8’inci sırada yer alıyor.

 

Öte yandan söz konusu proje kapsamında Saruhanlı’da şu ana 13 beldeden 9’u ile 29 köyün 6’sında güvenlik kamerası kurulumunun tamamlandığı, bunlar için toplam 700 bin lira harcama yapıldığı öğrenildi.

 

Muammer Kökcüoğlu



ODA BAŞKANLARINDAN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

CUMHURİYET İLKOKULU 2. SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN KAYMAKAM ACAR’A ANLAMLI ZİYARET

Karaköy Av Yaban Hayatı ve Avcılık Derneği’nden Başkan Cıllı’ya Ziyaret

Saruhanlı'da Minikler Sordu Başkan Ekrem Cıllı Yanıtladı

Saruhanlı'da vefat..

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI FİNALLERDE

Saruhanlı'da vefat...

Bir Dize Bir Ezgi – Şiir ve Müzik Buluşması Saruhanlı Serdar Yaralı Kültür Merkezi’nde Gerçekleşti

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı eTwinning 2. Uygulamalı Çalıştayı Gerçekleştirildi

SARUHANLI YEDİ EYLÜL ORTAOKULU BADMİNTON YILDIZ KIZ TAKIMI MANİSA İL ŞAMPİYONU!

Başkan Cengiz'den Başkan Cıllı'ya ziyaret

Uykudaki eşinin boğazını keserek öldürmüştü! İlk ifadesi ortaya çıktı: Kanlı bıçağı yıkayıp bulaşıklığa koymuş

Saruhanlı’da Şehit Ailesine Vefa O Odada Duygusal Anlar

Manisa’da kan donduran olay! 83 yaşındaki cani koca eşini uyurken öldürdü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli Mahallesi’nde Üreticilere Bitki Koruma Eğitimi

Kolcu Home Design & Yapı Saruhanlı’da Hizmete Açıldı

GÖRDES ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI’DA TANER BATUR GÜVEN TAZELEDİ

Saruhanlı Almış Şentürk MTAL “Okulum Temiz Belgesi”ni Gururla Aldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
30.01.2013 16:56:14 680 0
Tarih: 30.01.2013 16:56 Güncelleme: 30.01.2013 16:56
Haberi Sesli Oku