15. Gelinlik Tasarım Yarışması’na başvurular başladı
IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında yapılan 15. Gelinlik Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. Bu yıl “Köklere Dönüş” temasıyla düzenlenen yarışmaya, geçen yıl 84 tasarımcı 243 tasarım ile başvurmuştu. Yarışmaya başvurular, 13 Eylül saat 17.00’ye kadar devam edecek.
Modanın ve gelinliğin başkenti İzmir’de düzenlenen Avrupa’nın en büyük moda fuarlarından IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği ortaklığında İZFAŞ tarafından 19 - 22 Kasım 2024 tarihlerinde 18’inci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.
Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek IF Wedding Fashion İzmir, 15. Gelinlik Tasarım Yarışması’yla önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sektöre yeni tasarımcılar kazandıracak. Sektörü yeni tasarımlarla güçlendirmeyi, uluslararası pazarlarda moda ve trend oluşturabilecek özgün tasarımları ortaya çıkarmayı hedefleyen ve geçen yıl 84 tasarımcının 243 tasarımıyla katıldığı yarışma, bu yıl da genç tasarımcıları sektör profesyonelleriyle bir araya getirecek.

Tema “Köklere Dönüş”
Bu yıl “Köklere Dönüş” temasıyla düzenlenen yarışma, genç tasarımcılara nesiller boyunca aktarılan kültürel mirası ve gelenekleri keşfetme fırsatı sunarken, modern dokunuşlarla bu unsurları yeniden yorumlama imkanı tanıyor. Tasarımcılar, geleneksel stilleri bugünün trendleriyle birleştirerek geçmişin değerlerini günümüzle buluşturacak. Finalist olarak seçilen yetenekli tasarımcılar, hem geleneği yansıtan, hem de cesur ve modern bir moda anlayışı sunan yenilikçi tasarımlarını sergileyecek.

Ön eleme 27 Eylül
Yarışmaya başvuran adayların 18 yaşını doldurmuş ve ödül törenine kadar 35 yaşını aşmamış olması, üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinde, moda tasarım bölümlerinde, moda ve tekstil tasarımı meslek yüksekokulları, sahne tasarımı ve uygulamalı bilimler yüksekokulları, olgunlaşma enstitülerinde en az 2 yıllık moda tasarımı bölümlerinde öğrenci veya mezun olması, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı moda tasarımı kurslarından sertifika sahibi olmaları gerekiyor.
Yarışmacılar, diğer başvuru şartları ve tüm bilgilere www.gelinliktasarimyarismasi.com.tr adresinden ulaşabilecek. Yarışmaya başvurular, 13 Eylül 2024 saat 17.00’ye kadar devam edecek. Ön eleme ise 27 Eylül’de yapılacak. Yarı finalistler ilan edilip değerlendirme sonucu finale kalan tasarımcılar, tasarladıkları gelinliği sektörde uzman mentörler ile dikme fırsatı bulacak. Genç yetenekler, 19 Kasım’da yapılacak açılış töreni defilesinde tasarımlarını profesyonellere sunma şansı yakalarken, yarışma ödülleri de sahiplerini bulacak.

Dereceye girenlere ödüller
Yarışmada derece alanlar, sektöre sağlam adımlarla giriş yapmanın yanı sıra özel ödüller de kazanacak. Birinci olacak tasarımcı, 75 bin TL para ödülünün yanı sıra IF Wedding Fashion İzmir 2025’te Performans Defilesi hakkı kazanacak. İkinci tasarımcı 50 bin TL, üçüncü tasarımcı ise 25 bin TL ödülün sahibi olacak. IF Wedding Fashion İzmir podyumu, geçen yılın Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Sercan İzci’nin performans defilesine de ev sahipliği yapacak.



Demirci’de kayıp kadını arama çalışmaları 7'nci gününde sürüyor

Manisa Ticaret Borsası zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak için kolları sıvadı

Elektirik akımına kapılan işyeri ortağı hayatını kaybetti

Salihli'yi fırtına vurdu, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Turgutlu'da 3 Eve Yıldırım Düştü

Manisa'da cadde ve sokaklar göle döndü, birçok noktayı su bastı

Uzmanında Serviks Kanseri uyarısı

Alkol masasında tartışma kanlı bitti: 1 ölü 2 ağır yaralı

Araç şarampole uçtu: 1 yaralı

Öğrenciler camilerin tarihini yerinde öğreniyor

Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

Demirci Halısı ICFE 2026 Fuarı'nda Dünya'ya tanıtılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde bir acı kayıp daha

Gelin, kaynanasına karaciğerini verdi

5 liralık anlaşmazlıkta kan aktı, eniştesini gözünü kırpmadan öldürdü

Marmara Gölü'nü kurtaracak projenin ihalesi tamamlandı

Genç Mizgin gece yarısı fenalaştı, kan donduran gerçek hastanede ortaya çıktı!

Eğitimle sporu birleştirdi, Türkiye ikinciliğine ulaştı

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akyol: "Estetik; bireylerde sağlık, sosyal ve psikolojik rahatlama sağlıyor"

Filede büyük heyecan Salihli’de başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 15.08.2024 17:04:00 2163 0
Tarih: 15.08.2024 17:04 Güncelleme: 15.08.2024 17:04
Haberi Sesli Oku