GÜNDEM - Salihli´de 6 Temmuz günü Gölmarma ilçesinde 15 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu. İddianamede, kazaya karışan tanker sürücüsü hakkında ?bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak´ suçlamasıyla 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

6 Temmuz 2015 tarihinde Manisa´nın Gölmarmara ilçesinde süt tankeri ile tarım işçilerini taşıyan kamyonetin çarpışması sonucu 13´ü kadın, 1´i çocuk 15 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi de yaralanmıştı. Türkiye´yi yasa boğan kaza sonrası Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame Akhisar Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.15 kişinin öldüğü kazada 15 yıla kadar hapis istemi!

Konu hakkında bilgi veren Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, ?Elim kazada 15 kişi hayatını kaybetmiş ve 1 kişi yaralanmıştır. Ekmek parası kazanmak için sabahın 4´ünde kalkıp yollara düşen yurttaşlarımız feci bir kazada vefat etmesi yakınlarını olduğu kadar tüm Türkiye´yi de üzmüştür. Manisa Barosu ve Türkiye Barolar Birliği bu faciada duyarsız kalmamış ve ilk günden itibaren ölenlerin yakınlarına her türlü hukuki desteği sağlamıştır. Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma yakından takip edilmiş, delillerin eksiksiz toplanması için katkı sağlanmıştır? dedi.

?TANKER ŞOFÖRÜ ASLİ DERECE KUSURLU BULUNDU?
Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı´nın 2015´e 4248 soruşturma numarası ile yürüttüğü soruşturma dosyasının içeriği hakkında konuşan Arslan, ?6 Temmuz 2015 tarihinde jandarma tarafından tutulan kaza tespit tutanağında, 14 Temmuz 2015 tarihinde bilirkişi tarafından alınan raporda ve son olarak İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Trafik İhtisas Dairesi´nin 09.09.2015 tarihli raporunda süt tankeri sürücüsü Ercan İşeli´yi yola gereken dikkati vermemesi, hızını mevcut mahal şartlara göre ayarlaması, kendi istikamet şeridini muhafaza etmesi, direksiyon hakimiyetine özen göstermesi gerekirken, bahsedilen konulara riayet etmemiş, mesken mahal dışındaki devlet karayolunda alacakaranlık vakti sevk ve idare hatasıyla karşı şeride geçmek suretiyle asli derecede kusurlu bulunmuştur. Soruşturmada dosyasında yapılan araştırmada, şüpheli ifadesinde doğru söylemediği GPS kayıtları incelendiğinde ortaya çıkmıştır? dedi.

İSTANBUL´DAN GÖLMARMARA´YA KADAR HİÇ DURMAMIŞ
Şüphelinin ifadesinde doğru söylemediğinin GPS kayıtlarıyla ortaya çıktığını belirten Arslan, ?Şüpheli ifadesinde, aracı 22.00-23.00 sıralarında Bursa´da aldığını, Balıkesir yolunda 1 saat mola verdiğini, Akhisar-Gölmarmara kavşağında sahur yaptığını söylemesine rağmen, aracın kayıtlarına göre 22.15´te İstanbul ili Ümraniye ilçesinden hareket ettiği, feribota bindiği 6 Temmuz 2015 tarihinde saat 00.00 itibariyle Altınova-Yalova ilinde feribottan indiği, sırasıyla Bursa, Balıkesir, Akhisar üzerinden hareket ettiği kaza yerine ulaştığı 05.02 sıralarına kadar hiç durmadığı ortaya çıkmıştır. Tanıklar dinlenmiş ve tüm deliler toplanmış ve savcılık makamınca 05.10.2015 tarihinde iddianame hazırlanarak şüpheli Ercan İşeli hakkında ?bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak´ suçlamasıyla Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi´ne dava açılmıştır. Bu aşamadan sonrada dava Manisa Barosu tarafından da takip edilecek. Yurttaşlarımıza her türlü hukuki yardımı vermeye devam edeceğiz? şeklinde konuştu.

2 YILDAN 15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR
İddianamede, kazaya karışan tanker sürücüsü hakkında ?bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak´ suçlamasıyla 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendiğini aktaran Arslan, ?Tabi bu kişinin toplanan delillerden anlaşıldığı gibi yola çıkarken yorgun olduğu, yolda hiç durmadığı ve kendi şeridinde seyretmediği açıkça ortaya çıkmakta. Kendisine 2 yıl ile 15 yıl arası verilecek cezanın 3´te bir yada yarıya kadar da mahkemece arttırılması söz konusu. Bu öngörülebilir bir kazaya meydan verdiği için" diye konuştu. 



Bıçaklı kavga cinayetle sonuçlandı!

Feci kazada iki araç hurdaya döndü! 3 kişi yaşamını yitirdi

Yine kadın cinayeti! Çocuklarının yanında eşini öldürdü

Manisa’da kanser taramasına mobil çözüm

Manisa'da 35 şahıs kaçakçılık operasyonlarında gözaltına alındı

Manisa'da narkotik operasyonlarında 64 şahıs tutuklandı

Yunusemre’den "Unutanları unutma" pikniği

Demirci'deki kazada hayatını kaybeden genç adam toprağa verildi

Park halindeki kamyon hareket edip devrildi

Kula’da gece saatlerinde yangın paniği

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Somalı şehit madencinin kızı Betül, pilotluk hayaline kavuştu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Vefat…

Aigai antik kentinde sağlık için yürüdüler

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 14.10.2015 15:53:45 579 0

Tarih: 14.10.2015 15:53 Güncelleme: 14.10.2015 15:53
Haberi Sesli Oku
5.09.2025 09:32:00