MANİSA - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı´nın ortaklaşa hayata geçirdiği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile geleceğin şampiyon sporcuları belirlenmeye devam ediyor. Manisa´da 2018-2019 eğitim öğretim sezonunda 3. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan yetenek taramalarına yoğun bir katılım sağlandı.

14 BİN 780 ÖĞRENCİDEN 944´Ü SEÇİLDİ

Yetenek taramalarında Manisa genelinde 14 bin 780 öğrenci taramadan geçti. Bu öğrenciler arasında seçilen 944 öğrenciye özel çalışma programları uygulanmaya başlandı. Temel eğitim becerilerinden geçen öğrenciler, çoklu branş eğitimi alıyor. Takım sporları ve bireysel sporlarında 6 ay daha eğitim alacak olan öğrenciler, toplam 5 aşamadan sonra Türkiye´nin sporcu havuzundaki yerini alacak.

ÖZTÜRK: ?GELECEĞİN ŞAMPİYON SPORCULARINI KEŞFEDİYORUZ?

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit etmek amacıyla ülke genelinde başlatılan projenin olumlu bir şekilde ilerlediğini söyledi. ?Yetenek taramasıyla geleceğin şampiyon sporcularını belirliyoruz? diyen Öztürk, ?Çocuk ve gençlerimizin erken yaşta muhakkak spora başlaması gerekiyor. Bu kapsamda ülke genelinde başlatılan projeyle ilimizde 14 bin 780 öğrenciyi taramadan geçirdik. Yeteneklerine göre belirlenen 944 öğrencimize il genelinde uzman eğitmenlerimiz eşliğinde eğitim veriyoruz. Şu anda çoklu branş eğitimleri ile öğrencilerimizi Türk sporuna kazandırmayı hedefliyoruz. Öğrenciler, ilk olarak, el kavrama kuvveti, esneklik, çeviklik, geriye sağlıklı topu atma, sürat koşusu gibi özelliklere göre taranıyor. Yetenek taramalarımız yeni eğitim öğretim yılında da artarak devam edecek? şeklinde konuştu.

HANGİ İLÇEDE KAÇ ÖĞRENCİ SEÇİLDİ?

Seçilen 944 öğrencinin ilçelere göre dağılımı şöyle; Ahmetli (7), Akhisar (119), Alaşehir (95), Demirci (40), Gölmarmara (19), Gördes (10), Kırkağaç (6), Köprübaşı (28), Kula (25), Salihli (102), Sarıgöl (28), Saruhanlı (9), Selendi (21), Soma (69), Şehzadeler (69), Turgutlu (151), Yunusemre (146)    



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 2.07.2019 13:10:50 473 0

Tarih: 02.07.2019 13:10
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00