Anahtar Kelimeler: 0

12 Eylül Askeri Darbesinin Yıl Dönümü…

KOMİSYON DARBECİLERİ DİNLEYECEK

 

MANİSA - 12 Eylül askeri darbesi sonrasında idamla yargılanan ve 6,5 yıl tutuklu kalan Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "12 Eylül darbesini yapan ve hayatta olan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'dan komisyon üyeleri olarak randevu talep edeceğiz" dedi.

 

Özdağ, yaptığı açıklamada, kendisinin de 12 Eylül askeri darbesinin mağdurlarından olduğunu belirtti.

 

İdamla yargılandığını ve 6,5 yıl tutuklu kaldığını kaydeden Özdağ, "acılarına annelik eden şehir" Manisa'dan milletvekili seçildiğini ve Tbmm Darbeleri Araştırma Komisyonu'nda yer aldığını ifade ederek, bunun demokrasinin ve milletin bir zaferi olduğunu söyledi.

 

Özdağ, Türkiye'de demokrasi kültürü yerine darbeler kültürünün hakim kılınmaya çalışıldığını bildirerek, "1960 yılında başbakanları, bakanları astılar, milletvekillerini darbettiler. Türk demokrasisine, ekonomisine büyük zarar verdiler. 1960'ın hesabı sorulmadığı için 1971 askeri muhtırası verildi. Bunun hesabı da sorulmadığı için 1980 darbesi yapıldı. 1980'in hesabı sorulmadığı için de 28 Şubat postmodern darbesi geldi" diye konuştu.

 

12 Eylül askeri darbesini yapanların yargılandığını, davanın müdahillerinden biri olduğunu kaydeden Özdağ, şöyle konuştu:

 

"30 yıl sonra bu darbecilerin yargılanıyor olması Türk demokrasisinin bir zaferidir. Milletimizin bir galibiyetidir. Darbeciler 'demokrasi' adı altında millete hep figüran muamelesi yaptı ancak gerçek demokrasilerde kimin aktör, kimin figüran olacağına halk karar verdi. 12 Eylül arefesinde ben diyorum ki hiç kimse darbelere soyunmasın. Bugün Tbmm bünyesinde Darbeleri Araştırma Komisyonu kuruldu. Bu, millet iradesinin bir tecellisidir. Dün Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Meclis'i küçümseyenler, araştırma ve soruşturma komisyonları tarafından Meclis'e davet edildiklerinde gelmeyenler, bugün bir güvercin ürkekliğinde geliyorlar. Çekinerek geliyorlar. Çünkü millet iradesi karşısında kimse duramaz. Siyasetçi hiç kimseden korkmamalıdır. Sadece sandıktan ve milletinden korkmalıdır. Ben darbeleri yaşamış, acıları yaşamış birisiyim. Sağıyla, soluyla 2 metrekarelik hapishane odalarında birbirimize baktığımızda kavga etmemizin ne kadar anlamsız olduğunu gördük."

 

12 Eylül davasında Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın mahkemede ifade vermesini istediğini belirten Özdağ, adli tıp ve doktorların bu kişilerin kendilerini ifade edemeyecek durumda olduklarına karar verdiğini hatırlattı. Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun bir üyesi olarak, 12 Eylül darbesini yapan ve hayatta olan Evren ve Şahinkaya'dan komisyon üyeleri olarak randevu talep edeceklerini bildiren Özdağ, şöyle konuştu:

 

"Biz de kendilerinden randevu alacağız, gelemezlerse biz gideceğiz. Evlerine veya hastaneye giderek darbelerle ilgili tüm bildiklerini aktarmalarını isteyeceğiz. Milletimizin hakkını, hukukunu savunacağız. Millet iradesi hakim oldukça, vesayetçi rejimler tarih oldukça Türkiye hem zenginleşecek, kavgalar ve suç azalacak, sosyal mesafeleri yaklaştırarak hepimizin kardeş olduğunu göstereceğiz" diye konuştu.

 

Haber Merkezi



Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 12.09.2012 18:20:53 515 0

Tarih: 12.09.2012 18:20
Haberi Sesli Oku
9.07.2025 15:21:00