Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, İlçeye bağlı Koldere beldesinde Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdülhamid Han tarafından yaptırılan 110 yıllık Burhaniye Camisinde incelemelerde bulundu.

Kaymakam Kanyılmaz, ilçeye bağlı Mütevelli, Koldere ve Gümülceli beldelerini ziyaret ederek, bu beldelerin ekonomik, sosyal ve kültürel yapıları hakkında bilgi aldı.

Koldere beldesi ziyaretinde, beldedeki 110 yıllık tarihi camide incelemelerde bulunan Kanyılmaz, caminin Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdülhamid Han tarafından oğlu Mehmet Burhanettin adına yaptırıldığını kaydetti.

İlçenin gözle görülür en eski yapılarından birinin bu cami olduğunu dile getiren Kanyılmaz, şöyle dedi:

“1903 yılında Koldere de Türk, Yunan ve az miktarda Ermeni kökenli vatandaş olmak üzere mozaik bir topluluk yaşam sürmeye başlamış. Beldenin ortasından geçen derenin karşısında Türkler, karşı yamacında da Yunan ve Ermeniler yaşamış. Aynı yıl dönemin Padişahı Sultan II. Abdülhamid Han buraya oğullarından Mehmet Burhanettin adına cami yaptırmış. Daha sonra idare binası ve çeşme inşa ettirilmiş. O yıllarda inşa edilen diğer binalar yıkılmasına rağmen Burhaniye Camii 110 yıldır dimdik ayakta duruyor.”

Kanyılmaz, geçen yıllarda caminin pencerelerinin yenilendiğini ve ek bina yapıldığını, ancak minarenin orijinal özelliğinin korunduğunu söyledi.



Trafik kazasında şehit olan polis memurunun kimliği belli oldu

SARUHANLI’DA VEFAT…

Üreticilere zeytin dal kanseri uyarısı

Eymen için 12 milyon TL toplandı

CHP'li belediye başkanı ağlayarak anlattı: 'Tehdit ediliyoruz'

Demirtaş ve Kavala’yı ziyaret eden Arınç'tan 'tahliye' açıklaması

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Arıcılık Kursları ile sürdürülebilir üretim hedefleniyor

SARUHANLI'da 15 YILLIK ENGELLİ ŞOFÖRE 'ARAÇ KULLANAMAZSIN' KARARI

Saruhanlı'da vefat...

Milaslı Şehit Astsubay Kuran, son yolculuğuna uğurlandı

Ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gece Yarısı Sokağa Atılan Aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Disiplin Kurulu Mütevellispor - Lalelispor maçına ilişkin kararını açıkladı

Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Salihli'de takla atan otomobil alev aldı: Sürücü yara almadan kurtuldu

Açık Ceza İnfaz Kurumunda skandal ölüm iddiası

Muğla'daki uçak kazasından kurtulmuştu, Hırvatistan’da şehit oldu

Köpekleri tüfekle vuran şahıs tutuklandı

Mantar toplamaya giden ve kayıp ihbarı yapılan yaşlı adam sağ bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 28.10.2013 17:28:42 1528 0
Tarih: 28.10.2013 17:28 Güncelleme: 28.10.2013 17:28
Haberi Sesli Oku

Yaşam

Yaşam Haberleri