Anahtar Kelimeler: Salihli . Güreşleri Festivali yapıldı

10. Salihli Deve Güreşleri Festivali yapıldı
Salihli ilçesinde düzenlenen 10. Geleneksel Deve Güreşi Festivali, çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişinin katılımıyla panayır havasında geçti. Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 120 güreşçi deve kıran kırana mücadele etti.
Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda himayesinde Yılmaz Mahallesi yolu üzerindeki alanda düzenlenen deve güreşlerini ücretsiz izleyen vatandaşlar, güzel havanın da etkisiyle hem aileleriyle birlikte piknik yaptı hem de nefes kesen güreşleri izledi. Festivalde Belediye Başkanı Zeki Kayda, seyircilere festival için özel olarak hazırlanan ve Yörük kültürünün bir geleneği olan sarıklardan dağıttı. Salihli’de geleneksel hale getirdikleri deve güreşlerinin büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Başkan Kayda, sosyal projelere her zaman destek olan Salihli Belediyesi tarafından bu yıl 10. Geleneksel Deve Güreşi Festivali düzenlendiğini belirterek, “Salihli Belediyesi olarak Yörük kültürümüzde önemli bir yeri olan 10. Geleneksel Deve Güreşi Festivalimizi hemşehrilerimizle birlikte gerçekleştirdik. Festivalimize Salihli’den ve çevre illerden katılan tüm vatandaşlarımıza hoş geldiniz diyerek tüm hemşehrilerime iyi seyirler diliyorum. Kültürümüzün bir parçası olan deve güreşi geleneğini yaşatmaya devam ediyoruz. Bizler 10 yılda yaptığımız hizmetlerle güzel şehrimizi şampiyonlar ligine taşıdık. Köprüler, pazar yerleri, Devlet Bahçeli Kent Meydanı, Recep Tayyip Erdoğan Türk Dünyası Parkı, fakülte, Organize Sanayi Bölgesi'nde 12 bin istihdam, doğalgaz, Halk Ekmek ve bir sürü projeyi hayata geçirdik. Salihli’miz için canla başla çalışıyoruz. Salihli, bizimle birlikte hem değişti hem de güzelleşti. Yeni dönemde kazandıracağımız projeler ile daha da güzelleşecek. Çünkü güzel şehrimiz ve sizler, her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz” diye konuştu.
Ödüller protokol üyelerinden
7’den 70'e binlerce kişinin izlediği Salihli 10. Geleneksel Deve Güreşi Festivali'nde Kaymakamlık, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Salihli Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Muhtarlar Derneği, Şehit Aileleri Derneği ve Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu kupası olmak üzere sekiz farklı kategoride kupa verildi. Güreşleri kazanan deve sahiplerine kupaları Kaymakam Sağlam, Başkan Kayda ve protokol üyeleri tarafından verildi.
Festivale Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Belediye Başkan Yardımcıları Metin Durmaz, Mahmut Süreyya Karaoğlu ve Serkan Sözer, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Doğukan Karaaslan’ın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.



Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 26.02.2024 10:20:00 2035 0

Tarih: 26.02.2024 10:20
Haberi Sesli Oku
15.04.2025 15:44:00