Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye`de 10 aydan bu yana artık terör saldırısı yaşanmadığını belirterek, "Şehit cenazeleri karşısında ağlamıyoruz, gözyaşı dökmüyoruz. Annelerin gözyaşları artık sevince döndü" dedi.

Arınç, bu yıl 10`uncusu düzenlenen Zeytin ve Kültür Festivali`ne katılmak üzere geldiği Manisa`nın Saruhanlı ilçesine bağlı Büyükbelen beldesinde asker adayları tarafından karşılandı. Uzun dönem askerliğin 12 aya düşürülmesine teşekkür eden asker adaylarına harçlık veren Arınç, 3 yıl önce diktiği zeytin ağacının mahsulünü topladı.

Arınç, 10. Zeytin ve Kültür Festivali`nin açılışında yaptığı konuşmada, vefalı insanların yaşadığı Büyükbelen`in kendisine gösterdiği ilgi ve kardeşliğe müteşekkir olduğunu söyledi.

Önemli zeytin üreticilerinden Büyükbelen`in, ciddi tesislere öncülük ettiğine vurgulayan Arınç, "Çok Bereketli bir yıldayız. Allah hepimizin mahsülüne bereket versin. Bu sene zeytinimiz çok güzel, parası da çok güzel" dedi.

Manisalı üreticilerin, mahsullerinden gelir elde edememeleri durumunda yıllardır kendisine ulaştığını ifade eden Arınç, yöresel ağızla şöyle konuştu:

"Mahsul para etmeyince sabaha karşı telefon açar, `Nolcek bu üzüm, nolcek bu zeytin? Destek yok mu? Teşvik yok mu?` diye arar. `Gecenin 3`ü, sen neredesin?` `Kahvedeyim.` `Neden bu saatte aradın? `Dertten gözüme uyku girmiyor ki.` Bırak biz uyuyalım kardeşim. Yıllarımız böyle geçti. Hele o Alaşehir`den çektiklerim. Birahaneye gider sabaha kadar, 7 kez telefon açarlar `Üzüm nolcek?` `Elinin körü olacak`. Bundan daha iyisi olur mu? Eskiden 1 kilo üzüm 1 dolarken, şimdi 1 kilo üzüm oldu 3 dolar. Hiç ses çıkmıyor. Allah bin bereket versin. Zeytin çok Bereketli bir ürün. Kırkağaç`ta bin 600 yaşında zeytin ağacı tespit etmişler. Kur`an-ı Kerim`de geçtiğine göre bereketin sırrı bu. Allah bereket ve şifa kaynağı olarak zeytine and içiyor. Güzel işler yapıyorsunuz, inşallah daha güzel olacak."

"Terör 10 aydan bu yana saldırmıyor"

Başbakan Yardımcısı Arınç, belde girişinde Büyükbelen`den askere gidecek gençlerin kendisini karşılayarak, askerlik süresinin kısalması konusunda teşekkürlerini sunduğunu anlattı.

Kucakladığı gençlerin yakın zamanda askere uğurlanacağına işaret eden Arınç, şunları kaydetti:

"Hayırlı tezkereler, kazasız belasız gitsinler ve dönsünler. Bu bölgenin şehit ve gazileri de çok. Ülkemizi yakıp kavuran terör belasından en çok acıyı çeken ilçelerdeyiz. O kötü terör yıllardır canlarımızı alıyor, yavrularımızı gazi olarak bırakıyor. Sadece asker polis değil, öğretmeninden hakimine, savcısına kadar terör ateşinden çok insanımız yandı. Ama Allah`a hamd olsun, 10 aydan bu yana artık terör saldırmıyor, terör Türkiye`de eylem yapmıyor, şehit cenazeleri karşısında ağlamıyoruz, gözyaşı dökmüyoruz. Annelerin gözyaşları artık sevince döndü. Allah daim etsin. Askere gidecek evladınız varsa bin türlü düşünüyorsunuz. Mayın patlaması, bir karakol saldırısı yüreğinizi ağzınıza getiriyor. Kahraman komutanlarımız cansiperane mücadele ettiler, binlerce insanımız terör belasında vatanımız, bayrağımız, ülkemiz, bağımsızlığımız için canını vermekten çekinmedi. Allah tüm şehitlerimize rahmet etsin, gazilerimiz sağlık ve afiyet versin. İnşallah böyle devam eder, hayırlı bir sonuca ulaşır, askere güle oynaya gider, güle oynaya döneriz inşallah. Cenab-ı Hak onların sevincini bizlere tekrar göstermiş olsun."

"Eserlerimizle övüneceğiz"

Arınç, yerel seçimlerde Manisalıların Büyükşehir Belediyesi için oy kullanacağını hatırlatarak, "Siz ne yapacağınızı bizden daha iyi bilirsiniz. Memleketimiz için en hayırlısına karar verelim, en hayırlısı olsun diye diye dua edelim" diye konuştu.

AK Parti hükümetinin çalışmalarına inanmayanların her zaman var olduğuna dikkati çeken Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"11 senedir hükümet iş başında. 25 milyon oya doludizgin giden bir hükümetin, bu laflar karşısında gülmekten başka yapacağı iş yok. İnşallah eserlerimizle övüneceğiz. Neyin sözünü verdiysek yapacağız. Yapmayacağımız işlerin sözünü de vermeyeceğiz. Söylediklerimizi hepsini de adım adım yapıyoruz. 17 bin kilometre bölünmüş yol yapıyoruz. 60 yılda yapılandan fazlasını 10 yılda yaptık. Sabuncubeli Tünelini yapıyoruz. İzmir-İstanbul Otoyol Projesinin her adımını inceledim. Burası 7 milyar dolara mal olacak. 29 Ekim`de Marmaray projesini açacağız. 6 devlet başkanı, 10 başbakan gelecek, Türkiye`nin bu büyük projesini görecek. İzmir`den yola çıkan insan 3 saat 15 dakikada İstanbul`a gelecek. Yol konusunda sözlerimizi tek tek yapacağız."

Konuşmaların ardından, Büyükbelen Belediye Başkanı Mehmet Keyik, Arınç`a teşekkür plaketi sundu.

Arınç, festival kapsamında düzenlenen Zeytin Teşvik Müsabakası`nda dereceye giren çiftçilere ödüllerini verdi.



Salihli ilçesinde virajı alamayarak şarampole devrilen kamyon alev alev yandı. Yangın ormana sıçramadan söndürüldü.

Alev alan kamyon şarampole uçtu, yangın ormana sıçramadan söndürüldü

emekli öğretmen olan 78 yaşındaki felçli kadın son zamanlarda sık sık akciğer enfeksiyonu nedeniyle hastaneye gidiyordu.

Nefes borusuna kaçan mısır tanesi 5 ay sonra ortaya çıktı

Serinlemek için denize giren 25 yaşındaki genç, boğularak hayatını kaybetti.

25 yaşındaki genç denizde boğuldu

Dayı ve yeğeninin miras kavgasında kan aktı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Karısını darp eden yeğenini öldürdü

"20 hanedeki 58 vatandaşımızı ve 110 küçükbaş ile 20 büyükbaş hayvanı tahliye ettik"

Afyonkarahisar’da bir köy tahliye edildi

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’nın tarihine, kültürüne ve sosyal yaşamına ışık tutacak “Saruhanlı Kitabı” projesi tüm hızıyla devam ediyor.

"Saruhanlı Kitabı" Gelecek Nesillere Işık Tutacak Bir Kültür Eseri Olma Yolunda

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıldönümünde, Kıbrıs gazilerini yalnız bırakmadı.

Büyükşehir, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. Yıldönümünde Gazileri Unutmadı

Proje ile hem bireylerin güvende kalmasını sağlamak hem de ailelerin kaygılarını azaltarak yaşam kalitesini yükseltmek amaçlanıyor.

Büyükşehir’in “Ben Buradayım” Projesinde Bileklik Dağıtımı Sürüyor

Saruhanlı'da vefat ve Başsağlığı...

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Yapılan operasyonlarda kenevir bitkisi ile toplam 14 şahıs ekipler tarafından gözaltına alındı.

Manisa'da jandarmadan büyük uyuşturucu operasyonu

Manisa’da işlenen bir cinayet gün yüzüne çıktı.

Manisa’da kan donduran cinayet! Genç kız eşarpla boğuldu

Yaşar Üniversitesi yeni eğitim modeliyle öğrencilerine modern, esnek ve bireysel gelişime odaklı bir üniversite deneyimi sunmayı hedefliyor.

Yaşar Üniversitesi’nden yeni nesil eğitim modeli: "4YU: Senin İçin Üniversite"

İzmir Ekonomi’ye ‘YÖKAK’ gururu

Eğitim kalitesine ‘YÖKAK’ tescili

Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) ev sahipliğinde İş Kurumu ve TOBB iş birliğiyle hayata geçirildi.

KÜTBO'dan istihdama destek

Kütahya'nın Gediz ilçesinde bu yıl 21'incisi düzenlenen Geleneksel Tarhana Festivali'nin üçüncü günü

Geleneksel Tarhana Festivali'nde Hüseyin Kağıt, Gedizlileri coşturdu

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 28.10.2013 09:56:58 718 0

Tarih: 28.10.2013 09:56 Güncelleme: 28.10.2013 09:56
Haberi Sesli Oku
23.07.2025 08:34:00