Anahtar Kelimeler: uzman çavuş şehit oldu

TERÖR - Erzurum Karayolunda teröristlerin askere yönelik mayınlı saldırısında 1 uzman çavuş şehit oldu, yaralı askerler var

Alınan bilgiye göre, dün gece saatlerinde yolu kesen ve 70 kişiyi yaklaşık iki saat rehin alan daha sonra rehineleri bıraktıktan sonra 1 otobüs ve 3 TIR´ı yakan teröristler bölgede yol güvenliğini sağlamaya çalışan askeri birliğe mayınlı saldırıda bulundu.

Bugün saat 13. 00 sıralarında meydana gelen olayda, askerlerin yoldan geçişi sırasında uzaktan yola yerleştirilen mayın patlatıldı. 1 uzman çavuşun şehit olurken yaralı askerlerinde bulunduğu belirtildi. Yaralı askerler ambulanslarla Kağızman Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bölgede güvenlik tedbirleri alınarak kaçan teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Şehidin kimliği belli oldu

Erzurum-Kars karayolunda teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş´un Osmaniye nüfusuna kayıtlı Ali Gökçe olduğu açıklandı.

Dün akşam saatlerinde PKK´lı bir grup terörist, Erzurum- Iğdır karayolunun Karakurt deresi mevkiinde yol kesip 8 TIR ve kamyonu yakmıştı. Kağızman Belediyesi´ne ait yolcu otobüsünden indirdiği yolcuları rehin alan teröristler, yolcuların cep telefonunu aldıktan sonra serbest bırakmıştı. Olayın duyulması üzerine Erzurum, Iğdır ve Kars´tan çok sayıda asker bölgeye sevk edilmişti. Teröristlerin kaçarken anahtarlarını aldığı bazı araçları ve köprüyü mayınladığı ortaya çıktı. Bugün öğle saatlerinde olay yerinde arama- tarama faaliyeti yapan jandarma timine mayınlı pusu kuruldu. Yol kenarında mayın kontrolü yapan bir uzman çavuş, mayının patlaması sonucu olay yerinde şehit oldu.

Terör saldırısında şehit düşen askerin Jandarma´da görevli bomba imha uzmanı Osmaniye nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Ali Gökçe olduğu açıklandı. Şehidin naaşı Kağızman İlçe Hastanesi morguna kaldırıldı.



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 1.08.2015 16:57:23 370 0

Tarih: 01.08.2015 16:57
Haberi Sesli Oku

Asayiş

Asayiş Haberleri
5.06.2025 12:13:00