MANİSA - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen ´Yüzme Bilmeyen Kalmasın´ projesi tüm hızıyla devam ediyor. Manisa´da ilkokul 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik devam eden projenin 2. Dönemi, İl Müdürlüğü Atatürk Olimpik Spor Komplesi Yüzme Havuzu´nda gerçekleştiriliyor.

Havuzların daha aktif kullanılması, öğrencilerin beden eğitimi derslerini yüzme öğrenerek değerlendirmeleri amacıyla Cumhurbaşkanlığı´nın İkinci Yüz Günlük Eylem Planı kapsamında başlatılan projeyle, Eylem Planı´nın sonuna kadar tüm Türkiye genelinde 100 bin çocuğa yüzme öğretilmesi hedefleniyor.

Haftanın 4 günü verilen yüzme dersleriyle ilgili konuşan Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, ?Sayın Cumhurbaşkanımız himayelerinde ve ikinci 100 günlük eylem planı çerçevesinde başlatılan Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi´yle Manisa´da yaklaşık 3 bin öğrenciye yüzme eğitimi veriyoruz. İl Müdürlüğümüze bağlı deneyimli antrenörler eşliğinde haftada dört gün sürdürülen projeyle, Manisa´da yüzme bilmeyen kalmayacak. Bu proje kapsamında Sayın Bakanımızın öncülüğünde yapmış olduğumuz çalışmalarla, çocuklarımızı yüzmeyle buluşturuyoruz. Yüzme, sporun ana dallarından biridir. Hem sağlık hem de çocuklarımızın gelişimleri açısından çok önemli bir spordur. Sporun her dalı güzeldir. Spor yapan çocuk, aynı zamanda eğitimde de başarılı olur. Bu yüzden hem eğitimi hem de sporu iç içe götürmeleri öğrencilerimizin başarı çıtasını daha da yukarılara taşır. Dolayısıyla bütün velilerimizin çocuklarımızı spora yönlendirmelerini istiyoruz. Tüm spor tesislerimiz halkımıza ücretsiz bir şekilde açıktır. Projeye ulaşım desteği veren Yunusemre Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi´ne teşekkür ediyorum? dedi.



Saruhanlı'da vefat...

akan Bak, Soma’da stat açılışı yaptı

Saruhanlı'da vefat...

TIR'a Arkadan Çarpan Otomobilde 2 Kişi Hayatını Kaybetti

KAYINPEDER, GELİNİNİ TABANCAYLA YARALAYIP, ONUN KIZ KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Kamyonetle otomobil çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gençlerden ‘sürdürülebilir turizm’ vurgusu

EGİAD 35. yılını görkemli bir geceyle kutladı

77 yaşındaki adam eşini baltayla öldürüp banyoya gömdü

Defne fidanları toprakla buluştu

Şehzadeler Belediyesi, Başkan Gülşah Durbay’ın sağlık durumuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı

Ferdi Zeyrek davası Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ediliyor

Bahis soruşturmasında Manisa FK’da iki oyuncu gözaltına alındı

Üniversitede 2'nci kattan düşen Selda yaşamını yitirdi

Manisa Oryantiringde fırtına gibi esti

Nefes borusuna mandalina kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

Ferdi Zeyrek davası: Sanıklar suçlamaları reddetti

Manisa'ya Türkiye'de 6'ncı Adli Toksikoloji Laboratuvarı yetkisi

Büyükbelen Yolunun İhalesi 7 Ocak 2026’da

Manisa GSB Kadın Voleybol Takımı Türkiye ikincisi oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 14.01.2019 09:48:51 759 0
Tarih: 14.01.2019 09:48 Güncelleme: 14.01.2019 09:48
Haberi Sesli Oku