´Yunusemre Çocuk Üniversitesi´ projesi başladı 

(Fotoğraflı) 

MANİSA (İHA) - İlki 4 Mart 2017 tarihinde Şehzadeler Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Gazi İlkokulunda "Eğlenerek öğreniyoruz" sloganıyla hayata geçirilen çocuk üniversitesinin ikincisi Manisa Yunusemre ilçesinde başladı. 
Çağatay Uluçay İlkokulu Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen Yunusemre Çocuk Üniversitesi projesi tanıtım ve açılış programına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Proje Koordinatörü Oğuz Saygın, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Projenin tanıtım sunumunu yapan Oğuz Saygın, ?Bizim için çok heyecan verici bir gün, çok heyecan verici bir an. 3 sene önce Gazi İlkokulunda başlayan bir proje. Bu proje ile bir meşale yandı. Geçen sene Şehzadeler ilçesinde 7 okulda devam etti. Bu sene Şehzadeler ilçesinde 7 okul daha eklendi? dedi. 
Yunusemre´de de projenin hayata geçmesini heyecan verici olarak niteleyen Saygın, geçen sene öğrenci ve velilerden gelen geri dönüşün çok olumlu olduğunu, velilerin 5 gün boyunca çocuklarını okula zor kaldırdıkları halde, cumartesi günü çocukların okula gitmek için velileri kaldırdıklarını ifade etti. Yunusemre´de 10 okulda başlayacakları çalışmalarda 4 çalışmanın olacağını kaydeden Saygın, bunların ?Resmebe´ dedikleri resimli alfabe, bardaklarla oynanan dizilim oyunu, akıl oyunları ve yine oynayarak öğrenecekleri İngilizce eğitimi olduğunu belirtti. 
İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, öğrenmenin önemine dikkat çekerek, ?Bugün teknolojide ileride olan ülkeler daha zengin, daha güçlü, dünyadaki diğer ülkelerdeki mezunuyla daha itibarlı hale gelmiştir. Bizde Osmanlının son döneminde çağdaş bilgileri kullanma konusunda biraz geri kaldığımızı söyleyebiliriz. Cumhuriyet döneminde bunun bir tepkisi olarak çağdaş bir varlık düzeyine ulaşma şeklinde ifade edilen Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk tarafından böyle bir hedef gösterildi. Bu hedefe ulaşmak için neredeyse yüzyıldır çabalıyoruz. Birçok alanda çok şeyler başardık ama bu başardıklarımızdan da daha iyisini nasıl yapabiliriz. Zaman zamanda bazı konularda, mesela yabancı dil eğitimi olduğu gibi, çok başarılı olamadığımızı görüyoruz. Burada yapılmak istenen bilginin özü önce okumak, anlamak, yorumlamak, kullanmaktır. Bunu yaptığımızda zaten bilgiyi kullanılır hale ve işe yarar hale getirmiş oluruz, yoksa kafamızda bir ezber olarak kalma durumu olur. Bu Projenin temelinde,öğretmeyi daha nasıl kolay sağlayabiliriz, öğrenmeyi daha verimli hale nasıl getirebiliriz, yatıyor? diye konuştu. 
Projenin hayırlı olmasını dileyen Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise "Bu projede sanıyorum bir uygulama sistemi ama aynı zamanda bu neşenin, keyfin, sevincin, mutluluğun eğitim sürecinin tamamına yayılmasına ilişkin bir metodolojik teklif de getiriyor. O hadiseyi keyifli hale sokabilmek adına. Çok yeni değil elbette, tüm dünya pedagojik değişiminde, dönüşümünde ve Milli Eğitim Bakanlığımızın da bu konudaki eğitim politikaları çerçevesinde artık eğitim faaliyetini, keyfe dönüştürmek, ortaklaşa bir paylaşıma dönüştürmek, karşılıklı iletişime dönüştürmek, çocuğun bir şeyler yüklenmesi değil, doğru soruları sormayı öğrenmesine yönelmek anlamında bir genel politik değişimi, dönüşümü var. Ancak usule ilişkin bu tür tekliflere, uygulama örneklerine ihtiyacımız var. İnanıyorum, diliyorum bu uygulama gerçekten de tüm Türkiye´de Milli Eğitim Bakanlığımızın metodolojik değişikliğine somut bir örneklik teşkil edebilecek güç kazandı. Bunda bizimde bir katkımız olursa bundan çok büyük bir mutluluk duyarız? dedi. 



Saruhanlı Belediyesi Muaythai Takımından bir başarı daha

Yunusemreli kadınlardan açık havada spor etkinliği

Avrupa tescilli lezzet askıda alıcısını bekliyor

Alkol kavgasında gelin ve damat tarafı birbirine girdi

Kuyuya düşen genç hayatını kaybetti

Okul bahçesinde bayrak direği öğrencilerin üzerine devrildi: 1 çocuk yaralandı

Bodrum’a ilk kez geldi, 2 bin 592 yolcu getirdi

SAFİYE DOĞANAY YAZ TATİLİNDE 56 KİLOYA DÜŞTÜ

Saruhanlı yakınlarında zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Ferdi Zeyrek'in adı eşi ve kızının öncülüğünde kurulan vakıfta yaşayacak

Kavgada boğazından bıçak darbesi alan adam hayatını kaybetti

Ege’de edebiyat ve moda aynı sahneyi paylaştı

Tır devrildi, kupası viyadükte asılı kaldı

Anne, baba ve oğullarına yürek burkan veda

Salihli'de tır ile traktör çarpıştı: Yaşlı sürücü ağır yaralı

Acıbadem Kent Hastanesi, büyüdü ve yenilendi

Saruhanlı Belediyesi Muaythai Takımından bir başarı daha

Yunusemreli kadınlardan açık havada spor etkinliği

Avrupa tescilli lezzet askıda alıcısını bekliyor

Alkol kavgasında gelin ve damat tarafı birbirine girdi

Kuyuya düşen genç hayatını kaybetti

Okul bahçesinde bayrak direği öğrencilerin üzerine devrildi: 1 çocuk yaralandı

Bodrum’a ilk kez geldi, 2 bin 592 yolcu getirdi

SAFİYE DOĞANAY YAZ TATİLİNDE 56 KİLOYA DÜŞTÜ

Saruhanlı yakınlarında zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Ferdi Zeyrek'in adı eşi ve kızının öncülüğünde kurulan vakıfta yaşayacak

Kavgada boğazından bıçak darbesi alan adam hayatını kaybetti

Ege’de edebiyat ve moda aynı sahneyi paylaştı

Tır devrildi, kupası viyadükte asılı kaldı

Anne, baba ve oğullarına yürek burkan veda

Salihli'de tır ile traktör çarpıştı: Yaşlı sürücü ağır yaralı

Acıbadem Kent Hastanesi, büyüdü ve yenilendi

SARUHANLI’DA HALK OYUNLARINA PROFESYONEL DOKUNUŞ

Salihli'de feci kazada otomobil ikiye bölündü: 1'i çocuk 5 ölü, 6 yaralı

CHP Kula İlçe Kongresi'nde başkanlığa Esen Çınar seçildi

Otobüsü kaza yaptı: 5 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 15.09.2018 11:56:54 574 0

Tarih: 15.09.2018 11:56 Güncelleme: 15.09.2018 11:56
Haberi Sesli Oku
30.09.2025 17:11:00