Manisa´da adeta yeni bir ilçe inşa ediliyor 
- TOKİ´nin 30 yıllık tecrübesini yansıttığı proje örnek olacak 
- Soma´da maden şehidi aileleri için yapılan konutların tapuları birkaç hafta içinde teslim edilecek 
- Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan: "Akgedik´teki bu konutlar, Türkiye´deki şehircilik anlayışına, toplu konut iradesinin bugüne kadar 30 yıllık tecrübesinin de yansıdığı, çok güzel farklı bir yaşam alanı olarak hayata geçmiş olacak" 
- "Burada 25-30 bin nüfuslu, tabiri caizse yeni bir kasaba, Anadolu´da ilçe ölçeğinde bir yer inşa edilmiş olacak" 

(Fotoğraflı) 

Önder Aydın 
MANİSA (İHA) - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Manisa´da TOKİ ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Akgedik bölgesinde yapımı süren 5 bin 500 konutluk projenin inşaat alanında ve konutlarda incelemelerde bulundu. Turan, Akgedik´te adeta bir ilçe inşa edildiğini vurgulayarak, proje tamamlandığında TOKİ´nin 30 yıllık tecrübesinin yansıdığı bir yaşam alanının hayata geçeceğini söyledi. 
Yunusemre Belediyesinin girişimleriyle TOKİ tarafından Yunusemre ilçesi Akgedik bölgesinde yapımı süren 5 bin 500 konutluk projenin ilk etabının büyük ölçüde tamamlanmasının ardından ikinci etap çalışmaları da aralıksız devam ediyor. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, projenin inşaat alanında incelemelere bulundu. Turan´a Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ve inşaatı yapan firma yetkilileri eşlik etti. 
İnceleme gezisi sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Turan, Yunusemre Akgedik bölgesine yapılan projenin hem toplu konut idaresi için hem de Türkiye için örnek proje olduğunu söyledi. Turan, "Buraya ilk gelip gezdiğimizde bu toprak, tarım arazisi değil, kıraç topraklar kamuya ait bir araziydi. Sağolsun Yunusemre Belediyemizin büyük katkılarıyla beraber bu alanı toplu konut idaresine edindirdik. İşte ham bir çorak araziden şuan da 2 bin 700´e yakın konutun, bunun bin 100´ü bitme aşamasında. İnşallah bu yazın vatandaşlar oturmaya başlayacaklar. Diğer bin 500-bin 600 konutta inşallah önümüzdeki baharda oturmaya başlar. Yine bu etabın devamında, toplu konut alanında 5 bin 500´e tamamlanacak konutlar. Bu yıl içerisinde bir paket ihale daha yapacağız. Bittiğinde hem Manisa´da yeni hem de toplu konut idaresinin son dönemde 3-4 yıldır ortaya koyduğu daha düşük katlı, yatay mimari esasla yaptığı, biraz daha yöresel yapı modeliyle inşa ettiği bir model olacak. Yunusemre Akgedik bölgesinde yapılan bu konutlar birkaç yıl sonra inşallah hemen bu yaz içerisinde kullanıma başlayacak. Türkiye´ye, Türkiye´deki şehircilik anlayışına, toplu konut iradesinin bugüne kadar 30 yıllık tecrübesinin de yansıdığı, çok güzel, farklı bir yaşam alanı olarak hayata geçmiş olacak. Bunu şimdi gelip, o çorak araziden bu binaları görmek bizlere ve ekip arkadaşlarımızı da mutluluk veriyor. İnşallah birkaç yıl içerisinde tamamıyla bitmiş olacak. 25-30 bin nüfuslu burada tabiri caizse yeni bir kasaba, Anadolu´da ilçe ölçeğinde bir yer inşa edip bitmiş olacak" dedi. 

Maden şehidi aileleri tapularına kavuşuyor 
Manisa´nın ilçelerinde de projelerinin devam ettiğini belirten Turan, son olarak Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin katkılarıyla, Soma´da 13 Mayıs 2014 tarihinde maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidinin ailesi için yaptırılan konutların bittiğini ve kuralarının çekildiğini hatırlatarak, birkaç hafta içerisinde tapularının dağıtılacağını söyledi. 



Saruhanlı'da vefat...

Muay-Thai İller Arası Turnuva Açılışı

Cinayet zanlısı mağarada yakalandı

Çorum’da milyonluk vurgun! Detaylar şok etti

Şüpheli ölüm! Genç kadın tatil cennetinde ölü bulundu

Doktor ile emekli öğretmenin mesai kavgası karakolda bitti

Cinsel saldırı suçundan aranan şüpheli yakalandı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

MASKİ’de öncelik iş sağlığı ve güvenliği

Başkan Balaban zabıtayı unutmadı

İşyerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Şampiyonlar Alaşehir'de alkışlarla karşılandı

Belirti vermeyen kanserden erken teşhis sayesinde kurtuldular

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Bıçaklı kavga cinayetle sonuçlandı!

Feci kazada iki araç hurdaya döndü! 3 kişi yaşamını yitirdi

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 3.03.2018 18:16:31 533 0

Tarih: 03.03.2018 18:16 Güncelleme: 03.03.2018 18:16
Haberi Sesli Oku
5.09.2025 19:11:00