Anahtar Kelimeler: Gezici Kütüphane Manisa

KÜLTÜR - Anadolu´nun dört bir köşesine gezici kütüphane göndermeyi hedefleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı çıtayı yükselterek 31 gezici kütüphane aracına 15 yeni araç daha ekledi. Gezici Kütüphanelerin vatandaşların hizmetine sunulacak illerden biri de Manisa oldu. Yaşanan gelişmenin memnuniyet verici olduğunu kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından Manisa´mıza gönderilen Gezici Kütüphane inanıyorum ki, kütüphane hizmetlerinin daha çok vatandaşımıza ulaşmasında önemli katkılar sağlayacak? dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Anadolu´nun her köşesine ulaşan gezici kütüphanelerinin nitelik ve niceliklerini yükseltiyor! 31 gezici kütüphane aracına, 15 yeni araç daha eklendi. Gezici Kütüphanelerin vatandaşların hizmetine sunulacak illerden biri de Manisa oldu. Manisa´ya tahsis edilen ve 15 Temmuz´dan sonra vatandaşların hizmetine girecek olan araç İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ile İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ayşin Kibrit´in katılımıyla Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsis edildi. Gezici kütüphanelerin Anadolu´da büyük bir ilgi gördüğünü ve öncelikli hedefinin 7´den 70´e her kesimde okuyucu oranını arttırmak olduğunu kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından Manisa´mıza gönderilen Gezici Kütüphane inanıyorum ki, kütüphane hizmetlerinin daha çok vatandaşımıza ulaşmasında önemli katkılar sağlayacak. Günümüz artık teknolojinin dünyamızı kuşattığı bir ortam sunuyor. Ama teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin kitapların yerinin bizim için hep farklı olması lazım? diye konuştu.

KİTAP KOKUSU HER EVE GİRMELİ

?Kitap kokusunun her eve girmesi, her ele sinmesi lazım? diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti; ?Şehirlerimizde büyük ve işlevsel kütüphaneler olmalı ve kütüphaneler okuma ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra insanlarımızın buluşma mekanları olacak şekilde de tasarlanmalı. Teknolojiyi kullanalım, takip edelim ama lütfen kitapların yerini, kitabın kokusu ve sıcaklığının yerini telefonlar ve laptoplar almasın. Bu gezici kütüphane ile, kitaplara ve kütüphanelere ulaşma sıkıntısı çeken dezavantajlı durumda olan vatandaşlarımızın kolaylıkla kitaba ulaşabileceklerini bilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bunun için de Manisa´mıza donanımlı güzel bir gezici kütüphane gönderen Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Kütüphaneler ve ayımlar Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum.?

KÜTÜPHANE VATANDAŞIN AYAĞINA GİDECEK

Gezici kütüphanelerin ?İnsan kütüphaneye gidemiyorsa, kütüphane insanın ayağına gelir? ilkesiyle, kentteki bir yurttaş ile köydeki yurttaşın aynı olanaklardan yararlanmasını sağladığını ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Gezici kütüphaneler, hasta, engelli veya eve bağımlılar olarak adlandırılabilecek toplumdaki özel grupların; nüfus açısından dağınık bölgelerde yaşayanların veya benzer nedenlerden dolayı yerleşik kütüphane hizmetlerinden yararlanamayan vatandaşlarımızın bilgi gereksinimlerini karşılamak ve vatandaşlarımıza bilgiye erişimde fırsat eşitliği sağlamak adına, modern kütüphanecilik ilkelerine göre kurgulanmış taşıtlar aracılığıyla hizmet götüren kütüphaneler olarak Anadolu´da 31 ilimizde hizmet vermeye devam ediyorlardı. Kültür ve Turizm Bakanlığımız nitelik ve niceliği arttırmak, daha çok insanımıza ulaşmak üzere 15 ilimize daha bu önemli hizmeti götürecek. Bu illerimizden birisinin de Manisa olması memnuniyet verici. Çünkü Bizler ilk emri oku ile başlayan bir inancın ve bu inancı nizame ettiren ecdadımızın yolunda her daim okumaya önem vermiş bundan sonrada verme azmi ve gayreti içerisinde olan bir neslin evlatlarıyız. Gezici Kütüphane hizmeti sunulacak olan yeni araçlar Manisa ilimiz dışında Aydın, Bursa, Burdur, Çorum, Elazığ, Iğdır, Isparta, Kırşehir, Konya, Kütahya, Mardin, Nevşehir, Tekirdağ ve Trabzon´da da vatandaşların kullanımında olacak? şeklinde konuştu.

31 ARAÇLA 465 NOKTAYA HİZMET GÖTÜRÜLDÜ

Şu ana kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde gezici kütüphane hizmeti veren toplam 31 aracın 2015 yılı sonu itibariyle, 39.097 kayıtlı üyesi bulunduğunu ve 465 noktaya hizmet götürerek 466 Bin 502 kişi yararlandığını belirten Özdağ, ?Söz konusu araçlarda her kesime uygun güncel koleksiyonlar, eğitici ve öğretici amaçlı kullanılmak üzere LCD televizyon, DVD oynatıcı, internet bağlantısı bulunan dizüstü bilgisayarlar, yazıcılar, okurlar için tasarlanmış oturma grubu, satranç masası ve gezici kütüphane çalışanları için gerekli her türlü araç gereç bulunmakta. Bu zengin donanım vatandaşlarımızın gezici kütüphaneler aracılığıyla sadece basılı bilgi kaynaklarına değil, elektronik ortamda sunulan bilgilere de erişebilmeleri, aynı zamanda e-devlet uygulamalarını kullanabilmeleri amaçlanarak dizayn ediliyor. Gezici kütüphaneler bugün olduğu gibi gelecekte de halk kütüphanelerinin kuruluş felsefesi doğrultusunda, toplumun gelişmesine yardımcı olarak toplumsal kalkınmaya katkı sunacak en önemli araçlar olmaya devam edecekler? ifadesinde bulundu.

SUDAK; TEMMUZ AYINDA HİZMETE BAŞLAYACAK

Manisa İl Halk Kütüphanesi Müdürü İbrahim Sudak ise yaptığı açıklamada Gezici Kütüphane aracının Ramazan ayının sona ermesiyle Temmuz ayının ikinci yarısından sonra hizmete gireceğini ve aracın öncelikle Manisa´nın merkez ilçeleri Yunusemre ve Şehzadeler´in dış mahallelerinden hizmet vermeye başlayacağını belirtti. Sudak, ?Süreç içerisinde yakın ilçelerden başlayarak Manisa ilimize bağlı diğer yerleşim yerlerine de aracımızı göndermeyi hedefliyoruz. Araçta 3 Bin kitap bulunmakta. Geçmiş dönemlerde ilimizde bu hizmeti gören başka bir araç mevcutmuş ancak aracın 10 yıl kadar önce hurdaya ayrılmasından sonra sadece şehir merkezinde bulunan Halk Kütüphanemizle kütüphanecilik hizmeti başarılı bir şekilde sunulmuş. Bu aracın hizmete girmesinde ki amaç merkeze gelemeyen çocuklarımızın ve kitapseverlerin ayağına bu hizmeti götürmek. Gidilen mahallelerde çocuklarımız ve kitap okurlar ödünç kitap alabilecekler, otobüsün mahallelerine bir sonraki gelişinde okudukları kitabı teslim edip, yeni kitap alabilecekler? dedi.

 

 

 

 

 

 



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 16.06.2016 11:38:12 341 0

Tarih: 16.06.2016 11:38

Haberi Sesli Oku