Anahtar Kelimeler: Saruhanlı İnce Çıkartması

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, ?Hayır´ kampanyası kapsamında Saruhanlı´da partililerle bir araya geldi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan´da yapılacak olan ?Hayır´ kampanyası kapsamında geldiği Manisa´nın Saruhanlı İlçesi15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı´nda partililere hitap etti. Seçim otobüsü üstünden vatandaşlara hitap eden İnce, sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı eleştirerek başladı. Türkiye´de ilk kez bir Cumhurbaşkanı´nın ?Hayır´ standına girerek kavga ettiğini ifade eden İnce, ?Geçenlerde Mersin´deyim Erdemli´de. Bir devlet memuru yaklaştı ?Vekilim dedi size sloganımı söyleyeyim. Kararım evet, oyum hayır´ dedi. Düşüne biliyor musunuz? Bu zulümdür. Bu işkencedir. Bu insanlara baskıdır. Bu demokrasi dışıdır. Bu çağ dışıdır. 5 dönemdir milletvekiliyim. Sayısız defalar propaganda döneminde MHP´nin standına gittim. MHP´nin çadırına girdim başarılar diledim. AK Parti´nin, HDP´nin standına girdim başarılar diledim çıktım. Önüme hangi parti geldiyse. Hangi parti olursa olsun. Türkiye´de ilk kez bir Cumhurbaşkanı ?Hayır´ standına girdi ve kavga etti. Hakaret etti. Herkes kendine yakışanı yapar. Ben şurada bir evet standı görsem, evet standına girerim başarılar dilerim. Orada bir tartışma yapmam. Yakışmaz o. Hayır standına giriyor ?Sizin lideriniz yalancı´ diyor. Giriyorsun o partinin standına genel başkanına ?Yalancı´ diyorsun. Gerçi hırsız diyemiyorsun ama biz hırsız diyebiliyoruz bazılarına. Hayır diyenlerde bu memleketin evladı, evet diyenler de bu memleketin evlatları? diye konuştu.
EVET´ÇİLERE AYETLİ GÖNDERME
Evet diyeceklere Kuran-ı Kerim´in ilk ayetini okumalarını tavsiye eden İnce, ?Evet demeyi düşünenler emin olun ki bir kere okusalar yüzde 1 bile evet çıkmaz. Kuran-ı Kerim´in ilk emri okudur. Evet verenlere Kuran-ı Kerim´in emrine uyun önce bir okuyun diyorum. Okuyun bakalım evet diyecek misiniz. Ben 18 maddeyi 50 kere okudum. Burada terörle mücadele yok. Burada tarımın güçlendirilmesi, çiftçi, ekonomi, gençlerin, ev kadınların hiçbirisi yok. Burada bir adama Türkiye´yi teslim etmek var. Adamın birisi kurban kesmiş. Deriyi yüzmüş ve yedi parçaya bölmüş. Tam dağıtacak hocaya sormuş. ?Hocam deriyi yüzdüm, yedi parçaya böldüm bu kurbanı dağıtacağım. Nasıl dağıtayım´ demiş. Hoca demiş ki, ?Çok basit, başı hocaya, döşü hocaya yedi parçadan beşi hocaya, derisi cemaate´ demiş. Bu 18 maddede başı hoca almış, döşü hoca almış, yedi parçadan beşi hoca almış. Deriyi vermişler cemaate gerisi de bize kalmış? diye konuştu.


?AKŞAMDAN YENGEYE SÖZ VERMİŞ?


İnce, şöyle devam etti: ?Evet derseniz Cumhurbaşkanlığı kararnamesi gelecek. Sabah kalktı cumhurbaşkanı kalktı. Eline boş bir sayfa aldı. Yazdı kararname bir, 4 milyon Suriyeli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmuştur. Gönder resmi gazeteye yayınlansın. Bitti. Sorgu sual yok. Kararname iki, emeklilerin maaşından yüzde 15 kesilmiştir. Kararname üç, Saruhanlı mahalle yapılmıştır. Bitti. Böyle bir yetki verilir mi Cumhurbaşkanına yazık? Kararname dört eşim hanımefendi cumhurbaşkanı yardımcısı yapılmıştır. Olur mu? Nerden oldu. Akşamdan yengeye söz vermiş. ?Yarın seni cumhurbaşkanı yardımcısı yapacağım´ demiş. Hem de birinci yardımcı yaptı mı?.?


HAKAN ŞÜKÜR ELEŞTİRİSİ


İnce, kendisinin dersleri boş geçen bir lisede ücretsiz ders verme talebinin TBMM Başkanı tarafından reddedildiğini fakat kendisiyle aynı dönemde milletvekili olan Hakan Şükür´ün TRT´de 200 bin lira maaş alarak futbol yorumculuğu yaptığını belirterek, ?Meclisi feshetme yetkisi. Bu kadar olabilir. Fakir ekmek çalar zengin olur. Zengin kristal vazoyu çalar adı kleptomani olur. Fesih yazmıyor doğru. Fesih istediği zaman seçime götürebilmek ve yok saymaktır. Cumhurbaşkanı istediği zaman bunu feshedebilir. Bu yetkiyi veriyorsunuz. Ben Tayyip Erdoğan´ı çok seviyorum. Al mübarek olsun. Senin olsun. Seçimde git oyunu ver ama tapuyu teslim etme. Ben CHP´yi de kınıyorum buradan. Saruhanlı´dan ilk kez kınıyorum. Şu CHP Hakan Şükür´ü milletvekili yaptı ya ondan kınıyorum. Bana bedava fizik dersi verdirmediler. Hakan Şükür´e 200 bin lira TRT´den maaş verdiler. Meclise milletvekili yaptılar. Şimdi gelmişler CHP-FETÖ ilişkisi. Hadi başka kapıya. Utanmazlığın lüzumu yok. Yüzsüz bunlar. Utanmıyorsunuz CHP ile FETÖ´yü yan yana koyuyorsunuz? diye konuştu.


BİNALİ´YE ?BİNALİ´ SATAŞMASI


Konuşmasının son bölümünde Başbakan Binali Yıldırım´ı hedef alan İnce, ? Bu Binali´ye bayılıyorum ya evimizin neşesi. Bolu´ya gidiyor. Bolulara ?Bolu Bey´in torunları´ diye sesleniyor. Köroğlu diyeceğine Bolu bey diyor. Çanakkale´ye gidiyor. ?Çanakkale geçilmez dediler köprüyü geçtik´ diyor. Geçen Burdur´da ?bu CHP´de kimin genel başkan olduğu belli değil´ diyor. Bak Binali Yıldırım ben senin gibi abidik gübidik yöntemlerle milletvekili olmadım. Sen İzmir´e belediye başkanı olamadın abidik gübidik yöntemlerle Başbakan oldun. Benim derdim kurultay değil. Benim derdim memleket. Ne güzel işte, Kılıçdaroğlu, Baykal ve ben yollara düşmüş meydanlarda halka anlatıyoruz. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Kendisi yüzde 49 oy almış Davutoğlu´nu, abisi istemedi ?Çekil kenara´ dedi. ?Bin Ali´ dedi. Bindi. Şimdi başkanlık gelecek ?İn ali´ diyecek. İnecek. Ben senin gibi ?Bin Ali´ deyince binen, ?in ali´ deyince inen ?dur ali´ deyince duran biri değilim. ben inandığımı yaparım. Bizim parti de ne zaman ne olacağı belli. Senin partiye benzemez ki bizimkisi. Ben gittim genel başkanlığa aday oldum. Kaybettim. Geldim yine milletvekili oldum. Partimde çalışıyorum. Sen bir aday olsana bir göreyim seni. Seni Türkiye´ye sokmaz. Seni kapı kuleden dışarı atar. Biz Atatürk´ün partisiyiz. Bizde demokrasi var. Sen kimsi? diye konuştu.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 29.03.2017 14:51:07 1026 0

Tarih: 29.03.2017 14:51

Haberi Sesli Oku