Anahtar Kelimeler:

Ankara-İzmir karayolunun geçtiği Kula ilçesindeki trafik sorununa çözüm bulunmasını isteyen CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU Kula´nın trafik sorununu meclis gündemine taşıdı.

Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit TURHAN´a soru önergesi veren BAKIRLIOĞLU, E 96 karayolunun Kula ilçesi içerisinden geçen bölümünde köprülü kavşak  ve battı çıktı tünel yapılması için bir çalışma olup olmadığını, eğer varsa inşaata ne zaman başlanacağını sordu.

Hem ilçeye giriş-çıkışı hem de ana yoldaki trafiği rahatlatmak amacıyla, Kula´da yaşayan vatandaşların ve idari ve yerel yöneticilerin ilçe merkezine köprülü kavşak ve battı çıktı tünel yapılmasını sık sık dile getirdiklerini fakat seslerini duyuramıklarını belirten CHP Milletvekili BAKIRLIOĞLU önergesinde; ülkenin en önemli karayollarından birisi olan E 96 Ankara-İzmir yolu Manisa´nın Kula, Salihli, Ahmetli ve Turgutlu ilçelerinin içinden geçmektedir.

Bu yol aynı zamanda Manisa ili sınırları içerisinde Denizli, Antalya, Balıkesir ve İstanbul yollarına bağlantı sağlamaktadır.

Yoldaki araç yoğunluğu bu ilçelerimizde trafik sıkışıklığına ve çok sayıda kazaya neden olduğundan Turgutlu ve Salihli ilçelerimizde köprülü kavşak ve battı çıktı tünel inşaatları ile sorun aşılmaya çalışılmaktadır.

Fakat aynı sorunların yaşandığı Kula ilçemizde bu yönde bir çalışma bulunmamaktadır.

Kula ilçemiz Ankara ? İzmir karayolunun iki yanında yerleşmiş bir ilçedir. Bu yüzden yol üzerindeki kavşaklarda her yıl onlarca maddi hasarlı, yaralanmalı ve maalesef ölümlü kazalar meydana gelmektedir.

Karayolunun ilçe merkezi içerisinde kalan bölümünde bulunan çok sayıda trafik ışığı nedeniyle yoğun günlerde ve saatlerde trafik sıkışıklığı yaşanmaktadır. Özellikle ilçe merkezine giriş çıkışı sağlayan Alparslan Türkeş kavşağı en çok sorun yaşanan bölgedir ifadelerine yer verdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Kula´ya köprülü kavşak ve battı çıktı tünel yapılması ile ilgili yapacağı çalışmalara Bakanlıkça izin verilmediği iddialarını da soran Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU iddialar doğru ise nedeni nedir diye sordu. 



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı’da Vefat…

Turgutlu’nun Filedeki Temsilcisi Yüzleri Güldürdü

Manisa’da hissedilen deprem meydana geldi!

Vali Özkan’dan tedavisi süren Başkan Durbay’a ziyaret

Manisa’da çatlak oluşan iki bina tahliye edildi

CHP'li Bakırlıoğlu: Bu düzenin adı kara düzendir

DEMİRCİ'YE MODERN OKUL MÜJDESİ

Saruhanlı’da yürüme güçlüğü yaşayan vatandaşa akülü engelli aracı teslim edildi

Saruhanlı’da Vefat…

Demirci’de öğrenciler insan haklarını atölyelerde keşfetti

Saruhanlı’da Vefat…

Seyir halindeki otomobil alev aldı

Somaspor Aksaray karşılaşmasına hazırlanıyor

SARUHANLI’DA VEFAT…

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın durumu ciddiyetini koruyor

Feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Eğitim Bir-Sen’den Gölmarmara’da eğitim çıkarması

Feci kaza: 1 ölü

Selimşahlarspor rahat kazandı: 4-0

Gümülcelispor ikinci yarıya iyi başladı: 2-1

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 22.10.2018 10:38:02 775 0
Tarih: 22.10.2018 10:38 Güncelleme: 22.10.2018 10:38
Haberi Sesli Oku