Ahmet AKGÖNÜLLÜ


SEYİRCİ...

SEYİRCİ...


SEYiRCi...
TBMM’de konuşmalara bakıyorum. AKP’nin TBMM ye taşıdığı HUDAPAR başkanı açıkça "Federasyon, özerklik tartışılsın" diyor. Anayasa çok açık değil mi... İlk üç madde ve dördüncü madde. 
Herkesçe malûm. 
İki günde 12 şehit.
Doğrusu içimiz kan ağlıyor.
Sayfalar şehitlerin fotoğrafları ile göz yaşlarımız  paylaşıldı. Ne söylesek yüreklerden yangını söndüremez. Adı neredeyse hergün değişen bir parti bölücü PKK temsilcisi gibi davranmaktan suçlanıyor ve doğrudur. Bir tarafta şehitlerimiz için törenler yapılırken; bir zırva çıkıp federasyon ve özerklik tartışılmalı diyor. Hadi adlarıyla belirtelim. DEM ve HÜDAPAR... DEM herkesçe malûm. Terörü lânetlemediği için sabıkalı da.
Peki HÜDAPAR ne diyor?
DEM’den farkı var mı?
Hani Dolmabahçe mutabakatı vardı ya. AKP ve o zaman adı değişik olan malûm parti ile ne konuşuldu, kimler ile konuşuldu? Çok çabuk unutuyoruz...
HUDAPAR’i TBMM ye taşıyan kim? 
Siyaset dediğinizi duyar gibiyim. İşte öyle uyutuluyoruz.  Söz konusu vatanîmizin bölünmezliği...  Ama hala siyaset sananlar var. RTE ne demişti? "TÜRKLÜKLE DE KARŞIMIZA ÇIKAMAYACAKSINIZ, MİLLİYETCİLİK AYAKLARIMIN ALTINDA.
HÜDAPAR ne diyor?
ÖZERKLIİK AÇIKCA TARTIŞILSIN....
Sonuç nereye vardi? Yine vatanimizin birliği ve bütünlüğüne.... 
DEM bildiğimiz gibi.
CHP’nin yeni başkanciği hala nerede ve ne olduğunun farkında değil. Arada bir göstermelik milliyetçilik rollerine soyunuyor. Farkındaysanız bu tiyatronun seyircisi de olmalı. İşte o seyircilik de BAHÇELI’ye düşmüş.  
Arada bir konuşur gibi görünse de; ne özerklik zırvalarına ses çıkarabiliyor, ne de yerinden kalkıyor. Haa, bir de henüz nerede duracağını  ne yapacağını bilemeyen Meral ablanın İYİ’si vardı. Vardı diyorum. Çünkü artık yok gibi, anlatmaya gerek bile duymuyorum.
Şimdi Merhum Türkeş'i hatırlayalım. 
Türkeş mecliste otururken; Özerklik ve federasyondan bahsedilseydi ne olurdu? Siz hiç Bahçeli’den ve MHP milletvekillerinden bir ses duydunuz mu?