Senem TURGUT


SEVGİLİLER GÜNÜNÜ

SEVGİLİLER GÜNÜNÜ


Balık pazarında sardalye 8 liradan satılmaya başladığında inanılmaz bir kalabalık oluştu. İnsanlar bir anda et yığını gibi balıkçı tezgâhı önünde kadın erkek ayrımı olmadan sırayla balıklarını alıp zorla o kalabalıktan çıkıyor ve alışverişine devam ediyorlardı.

Ben de yan tezgâhta alabalık almak için bekliyordum.

Sardalye Tezgâhının önünde bir bayan sıra beklerken, arkasındaki adamı dirseklemeye başladı. Adama baktım 55-60 yaşlarında sakallı bir dede görünümlü tacizci bir mahlûk. Belli ki ortada bir taciz vakası var ve kadın bu olaydan mustarip ama ses çıkaramıyor. Bu dede görünümlü tacizci, üstelik arpça konuşuyor. Demek ki Suriyeli ya da Afgan.

Peki, önündeki kadını taciz edecek cesareti nerden buluyor derseniz.

Hahhhh işte onlar bankada para kuyruğuna bile gerek görülmeden, banka kartıyla senin sırtından para çekerken; sen 2 lira daha ucuz sardalye alabilmek için cendere de sıkışır durumda paranın hesabını yapıyorsun.

Şimdi sorun abilerinize, babalarınıza, kocalarınıza...

Bu Suriyeliyi başkasının çöplüğünde kim horoz yaptı?

O kadının yerinde taciz edilen sizde olabilirsiniz bayanlar, bende olabilirim. Birkaçımız belki dirsek yerine direkt kafa kol o dedeye gireriz ama çoğumuz sessiz sedasız oradan uzaklaşıyoruz ve olanı kimseye anlatamıyoruz.

Peki, biz kadınlar bunları yaşamak zorunda mıyız?

Ya siz erkekler...

Namus timsali babayiğit beyler...

Sizin kızınız, karınız toplumdaki böyle bir olaya her an maruz kaldığında ne yapacaksınız? Suriyelileri yurttan atacak politika mı izleyeceksiniz?...

Yoksa Suriyeliler bizim misafirimiz, Misafirlere hürmet mi göstereceksiniz ?

Hadi beyler...

Gidin sevgilinize sarılın.

Yarın başkaları sarılmadan!...

Suriyeli kardeşlerimize yardım önemli unutmayın!...

SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Senem TURGUT