Muammer Kökcüoğlu


Saruhanlı'da siyasetin parometresi…

Saruhanlı siyasetinde yerel seçimler için taşlar yerine oturmaya başladı.


Saruhanlı’da siyasetin parometresi…

Saruhanlı siyasetinde yerel seçimler için taşlar yerine oturmaya başladı.

Partiler son sürat aday belirlemelerini devam ederken doğal olarak bir takım rahatsızlıklar, kırgınlıklar ve hatta dargınlıklar olmuyor değil tabii ki. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkezde Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çırpan’ı aday gösterirken, Mütevelli Beldesi Belediye Başkanlığı için Süleyman Kahramanlar, Koldere Beldesi (Mevcut Başkan) Recep Serdar Yıldırım, Gümülceli Beldesi Bilal Timuçin, Halitpaşa Beldesi Bayram Gürdemir, Paşaköy Beldesi Ali Dağlıoğlu, Büyükbelen Beldesi Bayram Sarıot olarak açıkladı. Kesici, İlçeye bağlı diğer 7 beldede adaylıkları kesinleşen isimleri önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını, kamuoyu yoklaması çalışmaları ile devam ettiklerini söylüyor. Sanırım MHP’de çok fazla çatlak ses yok.

Ak partiye gelince, Ak parti merkezde mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ile “yola devam” dedi. Fakat beldelerden hiç kapak kaldırmıyor. Özellikle siyasetin çok yoğun yaşandığı Halitpaşa gibi beldelerde su iyeden iyiye bulandı. Galiba 15 Ocağa kadar da durulacak gibi görülmüyor. İl Genel Meclisi üyeliğinde de farklı değil AKP. Hâlihazırda 6 aday var. Kimse  “yoğurdum ekşi” demiyor, herkes ya bir ya da iki sırada olacağını iddia ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi ise, CHP’den Belediye Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyeliği adaylıkları kesinleşen isimleri açıkladı. CHP, Belediye Başkanı adayının Saruhanlı merkezde Halil Yaralı, Gökçeköy Beldesinde Mehmet Coşkun, Dilek Beldesinde Eski Belediye Başkanlarından Ramiz Yıldız, Alibeyli Beldesinde ise Mustafa Doğrar olduğu açıklandı. İl Genel Meclisi Üyeliği adaylarının ise, Emekli Öğretmen Şaban Bitirgeç, Gökçeköy Beldesi Eski Belediye Başkanlarından Halil İbrahim Şener, Veteriner Hekim Ramazan Doğan ve Mali Müşavir Kemal Kahraman olduğunu açıkladı. Seçimlerde, Koldere Beldesinde Demokrat Parti ile işbirliği yapmayı planladıklarını, Büyükbelen Beldesinde ise DSP’nin adayı Ali Şahbaz’ı destekleyeceklerini ifade eden CHP yetkilileri, diğer beldelerde ise adaylıkları kesinleşen isimleri ilerleyen günlerde açıklayacaklarını belirttiler.

Demokrat Partide sessizlik sürüyor. DP’de Serdar Yaralı resmen açıklamasa da aday olduğu kesin. Beldelerden şu ana kadar net bir haber yok.

DSP, Adaylarının Bazılarını Açıkladı. DSP’den Belediye Başkanı Adaylığı kesinleşen ve adaylıkları henüz kesinleşmeyen İl Genel Meclisi Üyeliği aday adaylarını açıklayan DSP, Belediye Başkanı Adayının Emekli İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Türen, Büyükbelen Beldesi Belediye Başkanı Adaylarının ise Muhasebeci Ali Şahbaz olduğunu açıkladı. DSP, adaylıkları henüz kesinleşmeyen İl Genel Meclisi Üyeliği aday adaylarını ise, “DSP Manisa Merkez İlçe Saymanı Yaşar Çunta, DSP Çullugörece Köy Sorumlusu Ünal Kılınç, DSP Saruhanlı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Emine Cantürü olduğu aldığımız bilgiler arasında. Diğer Belde Belediye Başkanı aday adaylarından, adaylıkları kesinleşen isimleri ise ilerleyen günlerde açıklayacaklarını ifade DSP yetkilileri, yerel seçimlerde, halkın benimsediği, sevdiği ve saydığı isimleri aday çıkarıp, bu defa iddialı olduklarını Önümüzdeki günlerde Belde Belediye Başkanı aday adayları adaylıkları kesinleşen isimleri ve İl Genel Meclisi Üyeliği kesin adaylarını açıklayacakları bildirildi.

29 Mart yerel seçimlerinde, ilçede ve beldelerde birer belediye başkanı seçilecek ancak tabiatın gereği her parti aday çıkaracak ve kazanacağını inanarak. Hiçbir kimse kaybedeceğini inanarak ortaya çıkıp aday olmaz. Hâsılı adaylar çıkıp gelecek 5 yıl içerisinde yapacaklarını vatandaşına anlatacak sandıkta hakem vatandaşımız son kararını vererek oyunu kullanacak. 29 Mat’a kadar köprünün altından daha çok sular akacak.