Ahmet AKGÖNÜLLÜ


KÖYCEĞİZ ORTACA HATTI BIR DAVA ADAMI

Yıl 1998, bir 23 nisan sabahı ile başlayan hüzün. Çok sevdiğim Ismet baskan(ismet Uçum) in elim bir kaza sonucu ölüm haberi...


       Yıl 1998, bir 23 nisan sabahı ile başlayan hüzün. Çok sevdiğim Ismet baskan(ismet Uçum) in elim bir kaza sonucu ölüm haberi...
Köyceğiz stadında 23 nisan törenlerindeyiz. Kalabalık ve neşe ile biz öğretmenlerde telaş demektir. Tören başlarken tanıdığım başka okuldan olan Irfan öğretmenin beni stadın tellerine yaklaşarak çağırması. Yaklastigimda" Ismet başkan ölmüş duydun mu.?" dedikten sonrasını hatırlamıyorum bile. Stadı terkedip, eve gelişim, üstümü değiştirme arasında neler olduğunu hatırlamıyorum bile. Ismet başkan Ortaca nin Ülkü ocakları başkanı.
          Üstümü değiştirip evden çıkarken yine Irfan arkadaşım arabasıyla kapıdaydı. Aldı beni ve beraber yola çıktık. Ortaca uzak değildi. Ortaca Devlet hastanesi ne vardığımızda yalnız Ismet başkan değil, elim kazada kaybın üç olduğunu ve iki de yaralı olduğunu öğrendik. Hastane bahçesi ana-baba günüydü.  Ağlayanlar, feryat figan karışmıştı. Bir kısım da kazaya sebep olan kişinin peşinde.
         Kaza gece yarısından sonra Ortaca-Dalyan arasında yaşanıyor. Eski bir jeep ile çarpışma, Ismet başkan, Sultan kızımız ve Mustafa kaza aninda rahmete kavusurken. Ikinde agir yarali ...
         Anlatilmaz bir aci, tarifi mumkun olmayan kayiplar. Adeta kendisi icin degil de cocuklari ve gencler icin kendini adayan, Milletine olan sevgisiyle gecesini gunduzune katan bir gani gonullu insan. Buyuk aci icinde cenazeler hazirlandi. Mustafa Ortaca da, sözlüsü Manisa ya gonderilirken; Ismet Başkan Denizli Kale kabristanına defnedildi. Ardında bir eş, çocukları, hayalleri ve idealleri kaldı.
          Ismet başkan her muhtacı olana koşan, gençleri etrafında toplayan babacan bir insan. Sorumluluğu kaldığı yerden devralarak devam ettirmeye çalışmak bize düştü.  Yük  ağır, sorumluluk fazlaydı. Bir de Köyceğiz de öğretmen olarak devam etmek.
       Aradan bir yıl geçti,  ülkede seçimler yapılmıştı.  Türkiye siyaseti yeniden şekilleniyordu. Ülkücüler 1999 seçimlerinden başarıyla çıkmıştı.  Heyecan herkeste farklıydı. Secim sonuclari netleştikten sonra ilk aklıma gelen Ismet başkana müjdeyi vermek oldu.
Sabahı erkenden kalkıp Denizli Kale ye ve oradan ana yola cephesi olan Kale kabristanına.
            Ve Ismet Başkan in kabri başındayım. Hüzün ile karışık bir duygu. Kabri başına selam vererek oturdum ve ruhuna Fatiha okuduktan sonra başladık sohbete. "Müjde Ismet Başkan ekinler başak çıkardı. Davan zafere ulaştı.
         Keşke göreydin be Ismet başkan, keşke görebilseydin bu günleri.
         Uzun denilecek bir süre hasbihal eder gibi kabri başında oturdum. Kalkarken hüzün tarif edilmezdi. Onun hep güler yüzü belirdi hayalimde, benim gözlerimde bulutların bıraktığı yağmur.
       O bir dava adamıydı...
       O bir gönül eriydi....
       O bir babaydı.....
       O BIR ÜLKÜCÜYDÜ....
        Ülküsüyle yaşadı, bayrağı bize devretti.
        MEKANIN CENNET OLSUN ISMET BAŞKAN