Ahmet AKGÖNÜLLÜ


KIRIMLI

Bu adamı tanıdınız mı? 1943 doğumlu, hayatını Kırım in bağımsızlığına adamış bir insan. Adı Mustafa Abdulcemil Ozkirimli.


Bu adamı tanıdınız mı? 1943 doğumlu, hayatını Kırım in bağımsızlığına adamış bir insan. Adı Mustafa Abdulcemil Ozkirimli. Bizim gençlik yıllarımızda sadece adını ve mücadelesini bildiğimiz MUSTAFA CEMILOGLU. Rus Sovyet düzeninde sürgünde ve kamplarda hayatı geçen bir dava adamı. Bizim resimlerini duvarlara astigimiz KIRIM in evladı. 1977 yılında dünyaya öldü haberi yayılan bir insan.

EGILMEDI KIRILDI

ÖZVATANI KIRIM DI . diyerek davasını davamız kabul ettiğimiz bir Türk.

Tam Sovyet rejimi bitti ve Kirim İle beraber özgürlüğüne kavuştuğunu düşündüğümüz bir bayrak adam. Ve yine sürgün, yine çileli hayat. Sovyetler dağıldıktan sonra Kırım Ukrayna topraklarında kalmış ve az da olsa özgür bir hayat başladı derken Putin tarafından tekrar işgal edilen KIRIM. ( Bu konu çok daha kapsamlı ele alınması gereken bir konu) Yıllardır çileli hayatı devam eden Mustafa Cemiloglu yine Öz vatanı Kırım a giremiyor. Hayatımda çok istememe rağmen görmek istediğim insanlardan biri. Bursa Kırım. Derneğine giderdim. Hatta beni Kırım a götürecekler, şartlar uymadı. Yani gidemedim. Mustafa Cemiloglu hala sürgün, Kırım hala tutsak.....

Eğer Turksen, eğer nerede bir Türk varsa kalbin orada atıyorsa. Hiç unutma..

NEREDE MAHZUN BİR TURK VARSA

KALBIN ORADA ATMIYORSA...

HER TÜRKÜN DERDI SENIN DERDIN DEGILSE

YAZIKLAR OLSUN SANA,YAZIKLAR OLSUN BANA. YAZIKLAR OLSUN BİZE!!!