Ahmet AKGÖNÜLLÜ


İLTİSAK

İLTİSAK


İLTİSAK

Bu kelime FETÖ olayı ile literatürümüze girdiğini hatırlarız. Buğunun manasıyla ilişkili, irtibatlı, bağlantılı kelimeleri ile anlatmak mümkün olsa da tam manayı bulmuyor.

Feto davasında yargılamalar işten atilmalar başladığında bir fetocü nun ana, baba ve kardeşleri bile sorumlu tutulduğunu saniyorsunuz; yanılıyorsunuz. Feto den tutuklanıp yargılanan birinin kayincosunun damadının torunu bile etrafında sayıldı. Yani ana, baba, kardeş, eş ve çocuklar ilişkili olduğu gibi; komşusu bacanaginin teyzesinin polis torunu bile etkilendi. İşte bunlara iltisakli dediler. Bütün bunlar iltisakli sayılarak perişan edildiler. Ancaaakkk bunların hiç birisi AKP ile ilişkili veya iltisakli görülmedi. Adamın kayincosunun damadının torunu iltisakliyken Feto deyyusu ile resimleri olanlar bakan koltuklarına oturdular. Bunlar ne irtibatlı ne de iltisakli sayılmadı.

Gelelim gününüze. Hepimizin yüreklerini dağlayan büyük afetle imtihan ediliyoruz. Türk Milleti olarak herkes elinden geldiğinin fazlasını yapiyor, yetişmeye calisiyor. Deprem bölgesinden gelen görüntülere yürek dayanmıyor. AFAD sanki ulufe dağıtılan kurum, Kızılay iki çadır bile göndermeyen ama 8 milyon dolarlık hibeyi Ensar a veren aile şirketi. Sonra kalkıyorlar yardımları bunlara yapin. Türk Milleti nin yardımlarını nasıl ve kime yapacağını bilir. Siz hala bakamadığınız enkazlara bakın. Enkaz demişken , yıkılan binaların müteahhitleri nin kaçtığını, bir kısmının yakalandığını duyuyoruz. Konunuzun başlığı neydi? Iltisak,; hadi bakalım bu kaçakların iltisakli olduğu partileri açıklayalım. Haluk Levent e güvenilmez diyenler hadi bakalım göreyim sizleri...

Sosyal medyayı karıştırırken bir paylaşım gördüm. Gerçekten çok manidar. Ne demiş?

Promtere bakmadan sövüyor