Ahmet AKGÖNÜLLÜ


DÜN DÜNDÜR

DÜN DÜNDÜR


DÜN DÜNDÜR

Bu söz Türk siyasi tarihinde çok önemli bir yere sahip. Altı kere gitti yedi kere geldi. Baba lakabı en çok Ona yakıştı. Süleyman Demirel.

Rahmetli şapkasını kaptirmayan.... Daha çok şeyler sayabiliriz. Çok eskiden okumuştum. Rahmetli Erbakan Ağır sanayi diyerek hızlı bir hamle yapma planıyla bilinirdi. Kadayıfı altının kızarması dillere dolanan, AKP ye oy vermenin cehenneme bilet kesmek, Yahudiye hizmet etmektir diyordu. Bugün oğlu meydanlarda ve yine başlamasını göstererek dolanır, arada bir babasının oğlu olduğunu hatırlardi. Sonuç malum. Bir yerde okumuştum. Demirelin danışmanlarından biriydi sanırım. Erbakan in ağır sanayi diye attığı temeli kamyon kasasına yükleyerek Ankara ya götürdüğünü, haberi alan Erbakan in ilk tepkisinin "Bundan böyle atacağımız temellerin kamyona yuklenmeyecek nitelikte olsun " dedigiydi.

Gelelim günümüze. Malum ülkemiz çok feci bir deprem aletini yaşadı ve hala yaşıyor. Seçimlerde geldi gibi. 50 gün gibi bir süre kaldı. Cumhurbaşkanı yaraların sarılması için ve seçimi tekrar kazanması için her şeyi göze almış durumda. Dün cephelesmeyi hatırlayan bizim kuşak, bu günü görünce pek yadirgamiyor. Geçen gün bir hastane temelini atmak için Hatay a giden Cumhurbaşkanı nin attığı hastane temeli bana Erbakan i hatırlattı. Atılan temel haberlere göre bugün yerinden kaldirilmis.. Galiba kamyon kasasına yüklenecek nitelikteymis. Atılan hastane temeli konuşmasında Defne hastanesi 300 yataklı, 80 yoğun bakım ünitesi bulunan kocaman bir hastane. Hem de 14 mayıs seçimlerinden önce hizmete girecek hızda. Bence ne kadar güzel olur dimi. Kurtarmaya geç kalınması, dağıtılmayan hatta sarılan çadırlar. Konteyner fiyaskosu ve hala aç ve açıkta beklemek zorunda kalan birçok insanımız.

Seçim çok yakın. Cumhurbaşkanı üçüncü defa aday. Anayasa da ikiden fazla olmaz diyor ama; öncekiler sayilmaz diyerek tekrar diyor. Kaç defa sayılmayan seçim, kaç defa sınavlarda fiyasko, kaç defa kamu ihale kanunu değişikliği...... Saymakla bitmez .YSK ya sorsak yeter. RTE ye kaç defa cumhurbaşkanlığı mazbatası verildi diye sorsak cevap verir mi? Eeeee baştan demedik mi

DUN DÜNDÜR