Av. Elvan KILIÇ


AVUKATLAR HAKKINDA BİLİNMEYENLER

Tabi ki hayır! Avukatlar müvekkillerine en doğru bilgileri verir ancak bazen hukuktaki işleyiş tam bilinmediğinden, avukatın dava hakkında yalan söylediği algısına kapılabilir kimileri.


Tabi ki hayır! Avukatlar müvekkillerine en doğru bilgileri verir ancak bazen hukuktaki işleyiş tam bilinmediğinden, avukatın dava hakkında yalan söylediği algısına kapılabilir kimileri. Örneğin müvekkil duruşmanın saat 10’da olduğunu düşünerek avukatını arar. Ülkemizde duruşmaların geç başladığı tüm hukukçuların bildiği bir gerçektir. Avukat bunu bilir ancak müvekkil avukatın “daha duruşma yapılmadı” cevabına güvenmeyerek avukatın duruşmaya girmediğini düşünür.
Avukatlar doktor-hasta ilişkisi gibi kaybettikleri davalardan etkilenirler mi?
İşini iyi yapan herkes aksi giden olumsuz bir durumdan etkilenir. Ancak bunların bir tecrübe ve ileride gelişebilecek durumlarda kullanmak üzere ders çıkarılacak bir durum olduğunu düşünerek hareket edilir. Çünkü avukat olarak müvekkile yüzde yüz güvence vermek etiğe aykırıdır. Bu nedenle alınan davanın kaybedilmesi avukatı etkileyebilir. Önemli olan çok hassaslaşmadan en az hasarla atlatmak ve ilerisi için ders çıkarmaktır.
Avukatların başarı kriterleri nedir?
Çok çalışmak, çok okumak ve çok araştırmak. Ülkemizde kanunlar sürekli değiştiği için bir avukat kendisini sürekli olarak güncel tutarsa başarılı olur. Yanı sıra pes etmemek, iyi bir avukat olmak için motive olmak ve bunu davalarına yansıtmak da başarı kriteridir.