Ahmet AKGÖNÜLLÜ


AKIL TIRMALAYAN SORULAR

AKIL TIRMALAYAN SORULAR


Son zamanlarda terör ile iltisakli olduğu malum bir partinin kapısında annelerin evlatlarını geri isteme eylemi devam ediyor. Hatta bakanların bile bu annelerin eylemine destek vermek için oturma eyleminde görüyoruz.

Hakikaten bu eyleme katılmamak elde değil. Gencecik çocukların kandırılıp dağa götürülmesi ve hayattan koparılması çok acı. Terör ile anılan bir partinin kapısında devletin oturması da çok acı. Devlet terör ile bağlantılı olduğu bir partinin kapısında adeta çaresiz gösterilmesi nasıl savunulur. Seçimlere girmesine izin vereceksiniz, hazine yardımını vereceksiniz, sonra da kapısına bakanları oturtup devletin çaresizliğini göstereceksiniz. Bunu akıl kabul etmez Milli Ruh kabul edemez.

Hem o terör örgütünün elinde kendi istekleri veya kandırılarak giden çocukları düşünürken, devleti temsil edenler çaresizce kapıda oturan annelere destek için oturacaklar.

Şimdi akla gelen sorulara bakalım

1. Terör örgütüyle bağlantılı bir parti nasıl kurulur?

2.Bu kurulan partinin kongrelerinde Türk bayrağı asla olmaz, Istiklal marşı okunmaz. Devletin gözü önünde bunlar yaşanırken devlet ne yaptı?

3. Terörle bağlantılı parti seçimlere girer, hatta hazineden yardım alırken devleti yönetenler ne yaptı?

4. Çocukları kaçırılan aileleri devlet yeni mi gördü?

5. Devlet çocukları kaçırılan ailelerin devletin polis ve askerine kurşun sıkarken seslerini çıkardığını duydunuz mu?

6. Devlet terör örgütü tarafından kaçırılan çocukların durumunu yine o terör örgütü ve bağlantısı olduğu iddia edilen partinin insafına mi bırakıp eyleme destek mi vermeli, ya da çaresini mi bulmalı?

7. Devlet terör örgütünün elinde bulunduğu bilinen asker ve polisleri kurtarmak için ne yaptı?

8. Bir secimde onlarca askerdin katili olarak bilinen birini sadece seçimi kazanabilmek için devlet televizyonuna çıkarırken; o katillerin katlettiği şehitlere saygısızlık değil mi?

09. Devletin başındaki parti aracılığı ile katillerin ve terörün başı olarak bilinen birinden sadece seçimi kazanmak için mektubunu halka okutmayı bu olayın neresine koyacaksınız?

10. Bir seçime malzeme yaparak katil başının mektubunu okuyanlar, aynı metot ile katıl basının bir mektup yazarak hem dağa çıkan gençleri hem de kaçırılan asker ve polisleri serbest bırakmasını isteyecek mi?

Bu sorularımın muhataplarını bekliyorum