Ayşe GERENTEPE


365/8´den 365/365´ Biz de Geçelim

365/8´den 365/365´ Biz de Geçelim


365/8´den 365/365´ Biz de Geçelim

Öncelikle yapılan hiçbir hizmetin göz ardı edilmemesinden yana olduğum için bizlere yapılan hizmetler için vesile olanlara çok teşekkür ederim. Ama biz engellilerin akülü tekerlekli sandalye sahibi olmakla engellerimiz tamamıyla ortadan kalkmış olmuyor. Önümüzdeki engel taşlarından birini alıp kenara koyuyorsunuz sadece.

Çünkü bizler akülü tekerlekli sandalye ile bizler evlerimizden çıktığımızda herkesin de bildiği gibi pek çok engel çıkacak. Bu engellerin başlıcaları ulaşım, mimari ve toplumun bakış açısının bizden daha çok engelli olmasıdır.

Şefkat ve merhamet tabi ki çok önemli vasıflardır. İnsanlık adına göstermelik olmayanı çok makbuldür derim. Bu nedenle engellilere sunulan hizmetler sadece şefkat ve merhametin yanı sıra hak temelli olup her alanda sınırsız erişim imkânının sunulmasının zamanı çok tan gelip geçmiştir. Bu nedenle 7 Temmuz 2005 TMMM tarafından kabul edilmiş olan yedi yıldızlı yasamızın tozlu raflardan çıkartılıp tamamıyla bizlere vaat edildiği gibi ayrıcalıkların bir an önce hayatımıza girmesini tüm engelliler adına talep ediyorum.

Görev sahiplerine göre bekletilmemelidir diyorum.

Yedi Yıldızlı Ayrıcalıklar hayatımıza girsin ki bizlerde evlerimizin köşelerindeki hapishane hayatımız muaf olsun da 365/8 hayatlar yaşamak yerine herkes gibi bizlerde 365/365 hayatlar yaşayalım.